De 5 meest badass karakters uit Game of Thrones

De 5 meest badass karakters uit Game of Thrones

Game of Thrones seizoen 8 kijk je alleen bij Ziggo Movies & Series (X)L.

Het laatste seizoen van Game of Thrones is in volle gang en de dapperste, heldhaftigste en onbevreesde personages die de eerste zeven seizoenen hebben overleefd zijn weer terug. In deze top vijf kijken we naar de stoerste personages in Westeros waar je absoluut geen ruzie mee wilt krijgen.    

Spoiler alert! Dit artikel bevat milde spoilers voor Game of Thrones.

Auteur: Sander van de Pol | 29 april 2019

5. Jon Snow

King in the North, Lord Commander en de Bastard of Winterfell: Jon Snow heeft een flinke collectie badass bijnamen. Niet alleen verenigde hij de Wildlings en de Night’s Watch om Ramsey Bolton te verslaan, hij stond ook nog even op uit de dood. Nu leidt hij, samen met Danaerys, het gehele Noorden om de White Walkers te verslaan.

Kit Harrington geeft zich helemaal als hij Jon Snow speelt, hoewel hij soms iets té enthousiast is. Zo sloeg hij in de Battle of the Bastards, het gevecht tussen Jon en Ramsay, zijn tegenspeler Iwam Rheon twee keer echt in het gezicht.

Jon Snow
Brienne of Tarth

4. Brienne of Tarth

Deze heldhaftige blondine heeft gevochten met een beer, The Hound en houdt zich altijd netjes aan haar woord. Een van haar dromen was, ondanks dat ze officieel een vrouw van stand is, om ridder te worden.

Gwendoline Christie, de actrice die Brienne speelt, heeft maanden moeten trainen voor haar gevecht met Rory McCann, die The Hound speelt. Dit epische zwaardgevecht met de twee meter lange Hound vroeg extreem veel uithoudingsvermogen van haar. Mede door haar training was haar winst in het gevecht een scène waar je kippenvel bij kreeg.

3. Bronn

Geld maakt niet gelukkig is iets waar Bronn het nooit mee eens zal zijn. Bronn begon als een simpele huurling in seizoen één, maar ondertussen is hij naar Dorne gereisd en eigenaar van een kasteel geworden. En wie in Westeros kan zeggen dat hij op een draak heeft geschoten en het er levend vanaf heeft gebracht? Alleen de geldlustige Bronn.

Bronn is in alle seizoenen een hoop personages tegengekomen. Cersei daarentegen zal hij nooit tegenkomen. Hoewel ze in de boeken aan dezelfde kant vechten zijn Lena Headey en Jeromy Flynn, de acteurs die Cersei en Bronn spelen, niet de beste maatjes. De twee hebben een relatie gehad die zo beroerd eindigde dat ze contractueel hebben laten vastleggen nooit met elkaar in een scène te spelen.

Bronn
The Hound

2. The Hound

Deze bruut stapt altijd met het verkeerde been uit bed en heeft totale schijt aan elke vorm van hoffelijkheid. Niet zo gek dat Sandor Clegane’s bijnaam The Hound is. Naast dat hij op het slagveld een totale badass moordmachine is en dat hij littekens op zijn littekens heeft, is het allerbeste aan deze man zijn vocabulaire: ‘Als ik één van die vlammende pijlen in mijn buurt krijg, wurg ik je met je eigen darmen’.

En dat terwijl Rory McCann, de acteur die The Hound speelt, een van de vrolijkste acteurs op de set blijkt te zijn. Dat komt volgens hemzelf omdat hij geen hypotheek heeft, geen vrouw en geen kinderen en dat hij dus lekker wat rond kan lummelen. Hij begon pas op zijn 29e met acteren. Voor die tijd was hij schilder, uitsmijter, timmerman, en hovenier.  Hij heeft zelfs nog even in een bandje gezongen.

1. Arya Stark

Je wilt niet op het lijstje van deze eindbaas staan. Samen met Needle, haar zwaard, heeft ze een serieus probleem met een handvol mensen in Westeros. Getraind door de Faceless Men en haar zwaardmentor Syrio Forel is Arya Stark op een heerlijke wraakmissie die al zeven seizoenen naar een bloederige finale bouwt.

Maisie Williams, die Ayra speelt, was twaalf jaar oud toen Game of Thrones begon en had daarvoor nog nooit geacteerd. Dat acteren gaat haar ondertussen zo goed af dat ze een Emmy won voor beste vrouwelijke bijrol op haar 15e en was daarmee de jongste winnares ooit.

Arya Stark
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?

Meer Game of Thrones: