De 5 leukste helden op sokken

De 5 leukste helden op sokken

Die je kunt zien bij Ziggo On Demand

We hebben allemaal wel eens gedroomd van een leven als geheim agent. Een chique uniform, exotische locaties en rondrijden in een auto vol gadgets. Dat zit er helaas niet in voor ons, maar gelukkig zijn er ook spionnen die wat meer op de gewone mens lijken. Dit zijn onze vijf favoriete onhandige geheim agenten. 

Auteur: Rozemarijn Vossen | 21 november 2018 - 13.00 uur

5. Get Smart

In deze remake van Get Smart uit 1965 volgen we Maxwell Smart (Steve Carell) die de wereld moet redden. Smart is ontzettend intelligent, maar sociaal extreem onhandig waardoor het voorkomen van een terroristische aanslag alleen maar mis kan gaan.

Wat ook misging was een actiescène van Anne Hathaway (Agent 99). Tijdens het filmen haalde ze haar kin tot op het bot open, wat resulteerde in 15 hechtingen. Gelukkig ging de parachute scène niet mis. Dat was wel even spannend, de sprong is namelijk niet in een studio, maar gewoon in de lucht opgenomen.

4. Johnny English Reborn

In Johnny English Reborn is, je raad het al, Johnny English terug als spion. Hij is een onhandige, maar onkreukbare geheim agent die door een aanval op MI-6 als enige spion overblijft. Het is aan hem om de wereld te redden van een groep internationale huurmoordenaars. Gelukkig is zijn grootste wapen zijn enorme ego.

Rowan Atkinson stelde eerst de opnames van de tweede Johnny English film uit, omdat hij na deel 1 wat teleurgesteld was. Toch was hij uiteindelijk tevreden genoeg met deel twee om er uiteindelijk een echte trilogie van te maken. 

3. Spy

In Spy wordt de wereld gered door Susan Cooper. Ze is geen gelikte secret agent, maar een CIA analist. Zodra haar partner van de radar verdwijnt, gaat ze undercover om de wereld te redden, op haar geheel eigen onhandige manier.

Mocht je de film bekijken en Parijs of Rome denken te herkennen, dan heb je het mis. Het grootste deel van de film is opgenomen in Boedapest. Toen regisseur Paul Feig locaties ging scouten in Europa, viel zijn oog op de Hongaarse hoofdstad en de diversiteit in sfeer en gebouwen. 

2. 22 Jump Street

In het vervolg op 21 Jump Street hoeven agenten Jenko en Schmidt de wereld niet te redden, maar ze moeten wel op zoek naar de dealer van een nieuwe drug. Ze gaan weer undercover, maar nu op een universiteit in plaats van een middelbare school.

Na het succes van 21 Jump Street kon een vervolg eigenlijk niet uitblijven. Jonah Hill en Channing Tatum konden ook niet wachten en improviseerden er flink op los op de set. Ook de regisseurs waren goed op elkaar ingespeeld. Zo goed zelfs dat ze twee films tegelijk maakten, namelijk ook nog The Lego Movie

1. Men in Black

Deze hit uit de jaren ’90 staat met stip op één als het gaat om gestuntel. Kay (Tommy Lee Jones) en Jay (Will Smith) zijn geheim agenten die niet alleen moeten zorgen voor de veiligheid van de aarde, maar van het hele universum. Ze nemen het namelijk op tegen aliens, en die zijn ze nog al eens te slim af.

Dit iconische duo was bijna gespeeld door twee totaal andere acteurs, Clint Eastwood en David Schwimmer (uit Friends). Clint Eastwood zag zelf af van de rol, waardoor Tommy Lee Jones kanshebber werd. Will Smith had zijn twijfels, maar liet zich uiteindelijk overtuigen door zijn vrouw. 

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?

Meer lijstjes: