De 5 leukste films voor de feestdagen

De 5 leukste films voor de feestdagen

Die je kunt zien bij Ziggo On Demand

Tussen alle chaos van de feestdagen door is het hopen op een heerlijk avondje vol oude en nieuwe films. Natuurlijk heb je je eigen kerstfavorieten, maar we willen je graag verrassen met een andere selectie. Kruip lekker tegen elkaar aan en geniet van deze films tijdens de feestdagen.

Auteur: Rozemarijn Vossen | 17 december 2018 - 16.00 uur

5. 101 Dalmatiërs

In deze live-action remake van de tekenfilm wil de nare Cruella De Vil een extravagante bontjas maken van echt Dalmatiërbont. Dat was niet de bedoeling van De Vil’s werknemer die de jas ontwierp en zich liet inspireren door haar eigen hond Perdy. Als Perdy en Pongo 15 puppy’s krijgen wil Cruella ze allemaal kopen, maar daar gaan de eigenaren en honden niet mee akkoord.

Voor de film zijn 230 puppy’s en twintig Dalmatiërs gebruikt. Het casten was nogal een klus, maar het trainen van de honden viel wel mee. Om ervoor te zorgen dat de honden de acteurs gingen likken, werd overal biefstuksaus opgesmeerd. 

4. Night at the Museum

Ben Stiller speelt een loser die om de huur te kunnen betalen een baantje aanneemt als nachtportier in het natuurhistorisch museum in New York. Zodra het nacht wordt, blijkt dat het museum tot leven komt. Zo is er een handtastelijk T-rex-skelet, een groepje losgeslagen cowboys en een kapucijnaapje vol streken.

Ben Stiller is al jaren lid van een groep acteurs, genaamd ‘the Frat Pack’. Dit groepje bestaat uit Stiller, de broers Owen en Luke Wilson, Will Ferrell, Vince Vaughn en Jack Black. Deze club vrienden duikt te pas en te onpas in elkaars films op. Soms als co-sterren en soms als minirolletje. 

3. Mamma Mia! Here We Go Again

Het langverwachte vervolg op Mamma Mia! Uit 2008. Sophie (Amanda Seyfried) is vijf jaar na de gebeurtenissen van de vorige film bezig met de feestelijke heropening van haar moeders hotel. Het hotel is een jaar gesloten geweest door het overlijden van Donna. Terwijl Sophie alles voorbereidt, zien we in flashbacks hoe Donna Sophies vaders ontmoette.

De jongere versie van Donna wordt gespeeld door Lily James, die toevallig een verre nicht is van Meryl Streep. Lily had pech tijdens het filmen. Ze brak haar teen toen ze tegen een lichtstandaard aan rende. De Waterloo-scène heeft ze moeten filmen met een pijnlijke voet. 

2. Isle of Dogs

Isle of Dogs is een stop-motionfilm die gaat over honden in een toekomstig Japan. Door een uitbraak van de hondengriep worden alle honden door de corrupte burgemeester naar Trash Island gestuurd. Daar zoekt Atari naar zijn hond Spots. Hij krijgt hulp van vijf andere honden en onderneemt met deze pack een avontuurlijke reis.

De stop-motion-techniek die gebruikt wordt, bestaat uit allemaal minifoto’s die snel achter elkaar gemonteerd worden. Voor de film zijn 130.000 foto’s gemaakt. De unieke charme van de film zit hem niet in het verhaal, maar in het filmische sausje dat schrijver en regisseur Wes Anderson over de film heeft gegoten. 

1. The Chronicles of Narnia: the Lion, the Witch and the Wardrobe

Eén van de vier kinderen van de Pevensie-familie verbergt zich tijdens een potje verstoppertje in een oude kledingkast. Deze kast blijkt een portaal naar een magisch koninkrijk te zijn. Al snel gaan alle vier de kinderen door deze poort en ontmoeten ze de wijze oude leeuw Aslan. Met zijn hulp gaan ze de strijd aan tegen de slechte witte heks, om zo vrede te brengen in Narnia.

Een film maken met vier kinderen in de hoofdrol was nogal een uitdaging. Skander Keynes, die het één na jongste kind speelt, groeide tijdens de opnames 16,5 centimeter. Ook kreeg hij de baard in de keel, waardoor zijn zusje na het filmen wat zinnen van hem heeft ingesproken.

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?

Meer lijstjes: