De 5 leukste films met mega-monsters

De 5 leukste films met mega-monsters

Die je kunt zien bij Ziggo On Demand

In Hollywood zijn ze gek op groot: mega-salarissen, mega-blockbusters en vooral mega-monsters. Liefhebbers van enorme klauwen, reusachtige bekken en gigantische staarten zitten goed, want het is tijd om de mega-monsters wat aandacht te geven. Dit zijn onze vijf favorieten.

Auteur: Rozemarijn Vossen | 12 december 2018 - 9.00 uur

5. Pacific Rim: Uprising

Enkele jaren na de gebeurtenissen uit de eerste film is het Jaegerprogramma ten prooi gevallen aan corruptie, en zijn de massavernietigingswapens in verkeerde handen gevallen. De voorouder van Gipsy Avenger is gewijzigd in een nucleaire atoomkop en het lijkt alsof Gipsy die erfenis in ere houdt. Aan Jake en Mako de taak om een nieuwe generatie Jaegerpiloten op te leiden en de Kaiju te stoppen.

Aangezien dit het tweede deel is, zijn de monsters nóg groter en bloeddorstiger dan ooit. De sets zijn groter, de gevechten spectaculairder en de actie meeslepender. 

4. Rampage: Big Meets Bigger

Deze film gaat over primatoloog Davis Okoye die een speciale band heeft met de intelligente zilverrug gorilla George. Nadat een genetisch experiment misgaat, muteert George tot een super-agressieve giga-Gorilla.

Rampage is losjes gebaseerd op het gelijknamige computerspel, waarin je kunt kiezen uit drie monsters om vervolgens zo hard mogelijk een flatgebouw te slopen. Die gelijkenis zit aardig in de film, aangezien drie grote monsters niets overlaten van een stad vol wolkenkrabbers.

3. Jurassic World: Fallen Kingdom

De film begint een paar jaar na het vorige deel, op de dampende resten van het oude idyllische themapark. De gasten zijn vertrokken en al wat rest is een club prehistorische monsters op een vulkanisch eiland. Er kan weinig misgaan, behalve dan dat de vulkaan uitbarst en daardoor mogelijk alle dino’s uitsterven. Alweer. Het is aan Claire Deaning en Owen Grady om de dino’s te redden.

Veel van de dino’s komen rechtstreeks uit de computer, maar voor een aantal scenes zijn er Animatronics gebruikt. Dat is een  gigantische pop op ware grootte, vol mechanica en techniek, die bestuurd wordt door een poppenspeler. Zo krijg je een realistische interactie tussen de spelers en de monsters. 

2. Independence Day

Gigantische buitenaardse schepen komen richting de aarde en hangen boven enkele grote steden. Nadat een poging tot communicatie met de aliens mislukt, komt David Levison erachter dat de aliens in minder dan een dag zullen aanvallen. Nadat de grote steden compleet verwoest zijn, besluiten de overlevenden terug te vechten.

Independence Day won in 1997 een Oscar voor beste visual effects. En terecht, want als je de film nu bekijkt zijn de ruimteschepen nog even imposant als 22 jaar geleden. Eén van de meest iconische beelden uit de filmgeschiedenis is nog altijd het mega-ruimteschip dat het Witte Huis opblaast. 

1. King Kong

Deze gigantische aap is de oervader van de monsters en een graag geziene gast in de bioscoop. Een filmteam gaat met een jonge, veelbelovende actrice naar Skull Island om daar te filmen. Op dat eiland vinden ze King Kong. De gorilla wordt verliefd op de actrice, maar wordt gevangen. In New York breekt hij los om achter zijn geliefde aan te gaan.

Andy Serkis (King Kong) bestudeerde wilde gorilla’s in Rwanda ter voorbereiding van zijn rol. Ook ontwikkelde hij in zijn onderzoek een zeer hechte vriendschap met de vrouwtjes-gorilla in de Londense Zoo. 

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?

Meer lijstjes: