De 5 leukste films met Matt Damon

De 5 leukste films met Matt Damon

Die je kunt zien bij Ziggo On Demand

Matt Damon kennen we natuurlijk vooral van de klassiekers als Good Will Hunting en Saving Private Ryan. De laatste jaren heeft hij ook wat potentiele klassiekers gemaakt. We houden van Matt Damon, daarom vonden we het tijd voor een lijst met onze recente favoriete films van de veelzijdige acteur. 

Auteur: Rozemarijn Vossen | 6 december 2018 - 9.00 uur

5. The Monuments Men

The Monuments Men gaat over een groep museumdirecteuren, curatoren en kunstkenners die zijn geselecteerd om tijdens de oorlog culturele schatten te beschermen en terug te brengen naar het land van herkomst. Dat lijkt een onmogelijke missie, omdat het Duitse leger orders heeft gekregen om alle kunstwerken te vernietigen.

Deze film had bijna niet in de lijst gekund, omdat de rol van Matt Damon eigenlijk vervuld zou worden door Daniel Craig. De film paste uiteindelijk niet in Craigs rooster, maar gelukkig wel in dat van Damon. Voor hem was een oorlogsfilm natuurlijk bekend terrein na zijn rol in Saving Private Ryan. 

4. Elysium

In het jaar 2154 heeft de mensheid een idyllisch en gigantisch ruimtestation gebouwd, genaamd Elysium, Er is daar geen armoede, geen oorlog en geen ziekte. Een perfecte plek dus om te leven. Als je superrijk bent tenminste. Iedereen die dat niet is, moet gewoon leven op een geruïneerde aarde.

Matt Damon speelt Max, die op aarde leeft. Na een bedrijfsongeval heeft hij nog maar vijf dagen te leven, en alleen op Elysium kan hij volledig genezen. Om daar te komen neemt hij een missie aan die een einde kan brengen aan de ongelijkheid tussen de twee werelden.

3. We Bought a Zoo

Als Benjamin Mee na de dood van zijn vrouw de grip op zijn gezin verliest, besluit hij op het platteland van Amerika een nieuwe leven op te bouwen. Als hij het perfecte huis vindt, blijkt er een addertje onder het gras te zitten. In de achtertuin zit namelijk een dierentuin.

De film is losjes gebaseerd op de memoires van de gelijknamige Benjamin Mee, een Engelsman die een dierentuin kocht. Het echte gezin is dan ook even in de film te zien, als allereerste bezoekers van de dierentuin. 

2. The Bourne Identity

Jason Bourne wordt halfdood uit zee gevist. Hij lijdt aan geheugenverlies en hij heeft niets bij zich, op sporen van kogels in zijn rug en het nummer van een Zwitserse bankrekening in zijn heup na. Al heeft hij geen identiteit of achtergrond meer, hij blijkt wel een meest in de vechtkunst en zelfverdediging. Hij gaat op zoek naar wie hij is en waarom zijn leven deze gevaarlijke wending heeft genomen.

De Bourne-trilogie had er bijna heel anders uitgezien. Brad Pitt werd namelijk als eerste benaderd voor de rol van Jason Bourne, maar hij sloeg het aanbod af om Spy Game te kunnen filmen. Matt Damon wilde de rol wél graag en stak dan ook uren in wapentraining, zodat hij er comfortabel uit zou zien met een pistool in zijn hand. 

1. The Martian

Matt Damon speelt Matt Watney, een astronaut die als een van de eersten voet op Mars zet. Als het team door een hevige zandstorm halsoverkop moet vertrekken, raakt Matt gewond en wordt hij voor dood achtergelaten op Mars. Hij overleeft zijn verwondingen, maar moet nu met zeer beperkte middelen zien te overleven op Mars.

Matt Damon moest vijf weken achter elkaar helemaal in zijn eentje filmen, waardoor hij de meeste castleden pas zag tijdens de promotietour. Die eenzaamheid hielp Matt met het inleven in zijn rol. In een scène waar hij vooraf opgenomen stemmen hoorde van de andere castleden werd hij oprecht emotioneel. Die take heeft uiteindelijk de film gehaald.  

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?

Meer lijstjes: