De 5 leukste Disney live-action films

De 5 leukste Disney live-action films

Die je kunt zien bij Ziggo On Demand

Jong of oud: iedereen houdt van Disney-films. Jij ook, geef maar toe. Gelukkig heeft Disney de laatste jaren de sprookjes in een live-actionjasje gegoten waardoor het ook zeker voor de volwassenen nog leuker is om naar te kijken. Dit zijn vijf van onze favorieten.

Auteur: Rozemarijn Vossen | 2 januari 2019 - 8.30 uur

5. Enchanted

De prachtige prinses Giselle ontmoet een prins op een wit paard en is klaar voor een lang en gelukkig leven. Maar de stiefmoeder van de prins steekt daar een stokje voor en stuurt Giselle naar een plek waar geen ‘lang en gelukkig’ bestaat. New York om precies te zijn, waar ze de knappe maar starre advocaat Robert ontmoet.

Amy Adams (Giselle) ondervond wat problemen tijdens de opnames. De bruidsjurk die ze aan heeft als ze in de echte wereld belandt, woog namelijk meer dan 20 kilo. Een stuntvrouw moest haar leren hoe ze kon bewegen in de jurk en volgens interviews heeft ze de jurk meerdere malen vervloekt.

4. Oz the Great and Powerful

Illusionist en oplichter Oscar (James Franco) werkt zichzelf in zijn circus in de problemen en besluit te vluchten in een luchtballon. De luchtballon vliegt in een tornado en belandt ineens in het magische land van Oz. Aangekomen in deze vreemde wereld wordt hij direct aangezien voor een grote tovenaar die het land moet redden van een slechte heks.

Oz the Great and Powerful is niet de enige film die gebaseerd is op de 14-delige boekenreeks van L. Frank Baum, maar wel de eerste die vertelt hoe de tovenaar in Oz is beland. Geen Dorothy dus, maar als je goed oplet zie je in het begin van de film wel haar ouders langskomen.

3. Maleficent

Aurora, beter bekend als Doornroosje, is als baby vervloekt om op haar 16e te sterven. Maleficent is namelijk verraden door de man waarvan ze hield en probeert er alles aan te doen om het land te beschermen waarover ze heerst. Maar was deze vloek nou wel de juiste beslissing?

Angelina Jolie (Maleficent) ziet er angstaanjagend uit met haar hoorns. Ze had voor de film verschillende hoorns met allemaal een verschillend gewicht. Eén set was zo zwaar dat ze na afloop nekpijn kreeg. Angelina heeft toegegeven dat ze een set hoorns thuis heeft liggen.

2. Alice in Wonderland

Na de dood van haar vader wordt de 19-jarige Alice door haar moeder streng geadviseerd zich te verloven met de saaie Hamish. Als Hamish haar in het bijzijn van een grote groep mensen ten huwelijk vraagt, rent ze weg voor ze antwoord geeft. Ze valt in een konijnenhol waardoor ze in Wonderland terechtkomt. Alice denkt dat ze droomt, maar de bewoners zijn maar al te blij dat ze er eindelijk is om de Red Queen te verslaan.

De sprookjesvertaling van Tim Burton won twee Oscars. Een voor Best Art Design en een voor Beste Kostuum. Johnny Depp ziet er dan ook fantastisch uit als de Mad Hatter. Het is voor Depp de zevende film die hij samen met Tim Burton maakt. 

1. Christopher Robin

Christopher Robin is niet meer het fantasierijke jongetje, maar een volwassen man die zijn verbeeldingskracht door de jaren is verloren. Hij heeft stressvolle baan die veel eist van zijn gezin. Als hij echt zijn gezin dreigt te verliezen komt hij opeens Poeh weer tegen en gaan ze op avontuur.

De stemmen van Poeh en Tijgertje worden ingesproken door Jim Cummings. Dit deed hij ook voor de originele animatieserie en hij is de enige die nogmaals in de huid mocht kruipen van de knuffels van Christopher Robin. De andere knuffels hebben nieuwe stemacteurs. 

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?

Meer lijstjes: