De 5 beste vrouwelijke helden in series

De 5 beste vrouwelijke helden in series

Die je kunt zien bij Ziggo Movies & Series XL

De tijd dat rapunzel in haar toren zit te wachten op haar prins is definitief voorbij. Gelijkheid tussen de seksen staat hoog op de agenda en er zijn dan ook flink wat heldinnen op tv tegenwoordig. Daarom een ode aan de heldinnen uit vijf van onze favoriete series. 

Auteur: Rozemarijn Vossen | 12 november 2018 - 17.10 uur

5. Selina Meyer uit Veep

Politics is about people. Dat is de mantra van Vice President Selina Meyer in Veep. Maar hoe vaak ze haar mantra ook herhaalt, politiek draait in haar geval om brandjes blussen en proberen er een sociaal en persoonlijk leven op na te houden. Echt tactisch is ze ook niet, maar dat maakt haar voor ons juist een held.

Actrice Julia Louis-Dreyfus die Selina speelt is ook een held: ze sleepte vijf Emmy’s voor de rol binnen. Wat de serie en het acteerwerk onder andere zo goed maakt is dat er op de set veel ruimte is voor improvisatie. De schrijvers van de serie kijken alle repetities mee, om de geniale invallen van de acteurs mee te nemen. 

4. Game of Thrones

Game of Thrones, de serie vol met helden en villains. Maar vooral een serie met een overvloed aan vrouwelijke helden om uit te kiezen. Of het nou Arya Stark, Brienne of Tarth of Yara Greyjoy is, al deze dames zijn helden. En dan hebben we het nog niet eens over Mother of Dragons Daenerys Targaryen gehad.

Daenery is zo populair dat er in 2012 ruim 160 baby’s in Amerika de naam Khaleesi hebben gekregen. We hebben natuurlijk ook een heldin van eigen bodem: Melisandre (Carice van Houten).

3. Dolores uit Westworld

Deze serie speelt zich af in een geavanceerd western themapark dat volledig wordt bewoond door hosts, ofwel computergestuurde androids. De gasten betalen flink geld om zich grenzeloos uit te leven in het park.

Dolores (Evan Rachel Wood) is een van deze hosts. Waar ze begint als klassieke ‘dame in nood’, breekt ze los uit haar geprogrammeerde sleur en vecht ze voor een vrij leven. De serie is gebaseerd op de film Westworld uit 1973 en is geschreven door Michael Crichton, die ook Jurassic Park schreef. 

2. Big Little Lies

Ook deze serie zit vol met sterke vrouwen (Nicole Kidman, Reese Witherspoon en Shailene Woodley). Het drama draait om drie huisvrouwen in een suburb, die verwikkeld raken in een moordonderzoek. Zijn de drie vrouwen onschuldig of heeft één van hen toch iets op haar kerfstok?

Big Little Lies was oorspronkelijk een miniserie van 7 afleveringen, maar na het grote succes besloot HBO er nog een seizoen aan te plakken. Het seizoen verschijnt volgend jaar en er is nog een heldin toegevoegd aan de serie: Meryl Streep. 

1. Claire Randall uit Outlander

Als Claire Randall (Caitriona Balfe) op haar tweede huwelijksreis een magische steen aanraakt, komt ze in het Schotland van 1743 terecht. Daar ontmoet ze de voorvader van haar man: Captain Jonathan ‘Black Jack’ Randall. Ook ontmoet ze de knappe Jamie Fraser, en sluit ze zich aan bij de McKenzie clan.

Outlander is gebaseerd op de negendelige boekenreeks van Diana Gabaldon. Toen ze op zoek was naar een setting voor haar nieuwe boek, zag ze Frazer Hines in een aflevering van Doctor Who gekleed in een klassieke kilt. Dat maakte zoveel indruk dat ze Schotland koos als decor voor haar boek. 

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?

Meer lijstjes: