De 5 beste vechtscènes bij Ziggo On Demand

De 5 beste vechtscènes

Die je bij Ziggo On Demand kunt zien

Groots en meeslepend, grof en bloederig of alleen een bitch slap. Vechtscènes zitten in bijna iedere film. Wat ons betreft zijn dit de vijf beste die je bij Ziggo On Demand kunt zien. 

Auteur: Gaby Verseveldt | 7 maart 2018 - 13.00 uur

De blockbusters die tegenwoordig in de bioscoop komen, zijn vaak een aaneenschakeling van epische gevechten. De scènes worden ook steeds realistischer. Zeker met de nieuwe 4D-techniek waarbij je stoel meebeweegt met de film en je de kogels letterlijk langs je hoofd voelt suizen.

Toch hoeft een goed gevecht niet altijd groot, groter, grootst te zijn. Een strak geregisseerd gevecht in een lift kan hetzelfde effect hebben op je adrenalinelevel als een epische strijd tussen Spartanen in leren broekjes. Beide vormen kom je tegen in deze top 5 met vechtscènes die je bij Ziggo On Demand kunt zien.

5: John Wick

De dodelijke instincten van een ex-huurmoordenaar, genaamd John Wick, worden opnieuw aangewakkerd wanneer een crimineel zijn Ford Mustang steelt en daarbij de hond van zijn overleden vrouw doodt. Hij volgt de man naar New York, waarna een maffiabaas en tevens de vader van de crimineel, opdracht geeft John Wick uit de weg te ruimen.

De meest epische vechtscène uit John Wick is de scène in de nachtclub. Vijf minuten lang baant John zich een weg door de nachtclub, terwijl op de achtergrond de electronic dance music uit de speakers knalt. 

4: The Matrix trilogy

Computerhacker Neo komt erachter dat het leven op aarde niets meer is dan een computersimulatie, opgezet door machines om de mensheid in bedwang te houden. Morpheus, een vrijheidsstrijder, gelooft dat Neo ‘de Uitverkorene’ is, diegene waarvan voorspeld is dat hij de oorlog tussen de mensheid en de machines tot een eind kan brengen.

Hoewel wij de eerste Matrix (1999) veruit de beste vinden, zit er in The Matrix Reloaded (2003) wel een spectaculair gevecht dat het kijken waard is. Neo neemt het al door de lucht zwevend op tegen honderden klonen van Agent Smith, waar de zwaartekracht geen vat op lijkt te krijgen. Vooral de bullet time-techniek, destijds een nieuwe vorm van filmen in slow motion, maakt deze scène extra spectaculair.

3. 300

In 480 v. Chr. stuurt de Perzische koning Xerxes zijn gigantische leger naar Griekenland om stad voor stad het land te veroveren. Leonidas, de koning van Sparta, moet echter niets van Xerxes hebben. Helaas denken sommige politici hier anders over. Zij willen een deal met de Perzen sluiten. Leonidas trekt hierdoor noodgedwongen ten strijde met slechts 300 van zijn beste soldaten. De sluwe koning heeft de perfecte plek gevonden om tegen de enorme overmacht van Xerxes te vechten. De Spartanen wachten hen op in de nauwe pas van Thermopylae.

Zet 100.000 bloeddorstige Perzen tegenover 300 fanatieke Spartanen en een twee uur durende strijd kan beginnen. De beste vechtscène uit 300 noemen, is eigenlijk niet te doen. Alle vechtscènes worden kenmerkend voor 300 in beeld gebracht: met veel slow motion en met traag rondspattend bloed. 

2. Terminator 2, Judgment Day

Het is tien jaar geleden dat Sarah Connor het doelwit was van een moordlustige Terminator-robot uit de toekomst. Haar zoon John zal ooit de verzetsleider worden die het opneemt tegen supercomputer Skynet. Daarom zendt Skynet nu een nieuwe, nog dodelijkere Terminator naar het heden om John te elimineren. Het verzet stuurt daarop een oudere Terminator naar het heden om John te beschermen. Dit leidt tot een gevecht tussen twee onoverwinnelijke moordmachines.

De non-stop gevechten, kogelregens en achtervolgingen in deze film uit 1991 zijn zelfs vandaag de dag nog imponerend. Meer dan 200 verschillende wapens zijn er gebruikt in de vechtscènes. Dat waren er genoeg om vier Oscars in de wacht te slepen. 

1: Captain America: The Winter Soldier

Wanneer een S.H.I.E.L.D.-collega wordt aangevallen, raakt Steve Rogers (Captain America) verwikkeld in een web van intriges dat de wereld in gevaar dreigt te brengen. Hij bundelt zijn krachten met Black Widow en samen spannen ze zich in om het almaar groter wordende complot aan het licht te brengen.

De absolute nummer één van deze Best Of: de liftscène uit Captain America: The Winter Soldier. Op een paar vierkante meter zet vechtchoreograaf James Young een briljant gevecht neer, waarin de krachten van Captain America goed uitgelicht worden. Gaat dat zien.