De 5 beste Valentijnsfilms

De 5 beste Valentijnsfilms bij Ziggo

Voor een romantische avond

Valentijnsdag, als je ervan houdt ben je al dagen bezig met het voorbereiden van de perfecte avond. De chocola is in huis, de rozen staan te bloeien… Je mist alleen nog een goeie film voor erbij.

Auteur: Gaby Verseveldt | 13 februari 2018 - 09.00 uur

5. Everything, Everything

Maddy is 18 jaar, maar zit door een ziekte opgesloten in haar huis. Dan wordt ze verliefd op haar buurjongen Olly. Ze communiceren met elkaar via tekstberichten en bouwen zo een diepe band op. Die band is zo sterk, dat ze alles op het spel zetten om bij elkaar te kunnen zijn.

Nick Robinson speelt de rol van Olly. Hij is net als Selena Gomez en Miley Cyrus ooit begonnen bij Disney. In deze film zie je dat hij Disney is ontgroeid.

4. Paper Towns

Quentin is verliefd op zijn buurmeisje Margot. Op een avond klimt zij ineens door zijn slaapkamerraam en neemt hem de hele nacht mee op pad. De volgende ochtend is Margot spoorloos verdwenen, maar heeft een spoor van aanwijzingen achtergelaten. Quentin volgt haar aanwijzingen en moet op zoek naar de betekenis van vriendschap en liefde.

Ansel Elgort (The Fault in Our Stars) wilde zó graag een rol in Paper Towns, dat hij schrijver John Green direct een mail stuurde. De hoofdrol was helaas al vergeven, maar Ansel kreeg wel een rol in de film. Een mini-rol, dat dan weer wel.

3. Ja, ik wil!

Het zit Roos niet mee in haar liefdesleven. Steeds wanneer ze begint te dromen van een huwelijk, wordt ze gedumpt. En dan wordt ze ook nog eens uitgenodigd voor de bruiloften van haar exen. Ze laat zich niet kennen en neemt haar stagiair Daan mee. Maar dan ontmoet ze een aantrekkelijke arts en valt als een blok voor hem. Dat zorgt voor gênante momenten!

Ja, ik wil! is geregisseerd door Kees van Nieuwkerk. Inderdaad, de zoon van. Of beter bekend als de ex van Carice van Houten misschien. Ook Kees heeft geen geluk in de liefde, want tijdens de opnames van deze film ging zijn relatie met Carice uit.

2. Tulip Fever

Tijdens de tulpenmanie in Amsterdam tijdens de 17e eeuw krijgt schilder Jan de opdracht om een portret te maken van tulpenhandelaar Cornelis Sandvoort en zijn vrouw Sophia. Jan en Sophia worden op slag verliefd. Ze verzinnen een list om samen een toekomst te kunnen bouwen. Daarvoor moeten zij zich wel mengen op de riskante tulpenmarkt. 

Het verhaal speelt zich af in Amsterdam, maar je zult geen enkele locatie echt herkennen. Alle scènes zijn namelijk in Engeland opgenomen. Maar de scènes en de cast zijn zo ontzettend goed, dat dit geen afbreuk doet aan de geloofwaardigheid van de film.

1. Love and Other Drugs

Jamie is medicijnverkoper en happy met het vrijgezellenbestaan. Maar dan ontmoet hij Maggie, die op zoek is naar een medicijn voor haar Parkinson. De twee ontwikkelen een spetterende relatie en raken verslaafd aan de ultieme drug: onvoorwaardelijke liefde.

De chemie tussen Jake Gyllenhaal en Anne Hathaway spat van het scherm af. Misschien komt dat, doordat regisseur Edward Zwick de twee seksueel getinte films liet kijken. Spicy!

Zit er niks voor je bij? Doe dan deze quiz en ontdek welke film perfect is voor jouw Valentijnsdate.