De 5 beste Vaderdagfilms

De 5 beste films om met je vader te kijken

Zodat je het beste uit Vaderdag haalt

Weet jij nog niet hoe je je vader gaat verrassen met Vaderdag op zondag 17 juni? Zorg voor popcorn, eventueel een biertje, een goed donker huis en een van deze vijf films voor de ideale filmavond. 

Auteur: Rozemarijn Vossen | 13 juni 2018 - 14.00 uur

5. We Bought a Zoo

We Bought a Zoo is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Benjamin Mee (Matt Damon). De vader van twee kinderen gooit na de dood van zijn vrouw het roer om. Hij zegt de journalistiek vaarwel en koopt van zijn laatste spaargeld een vervallen dierentuin om op te knappen. Die klus is niet even in een middag geklaard, en dan heeft hij ook nog twee kleine kinderen om op te voeden.

In de film zitten verschillende verwijzingen naar hoe het er daadwerkelijk aan toe ging. Zo wijst dierenverzorgster Kelly op de zwakke plek in de afscheiding tussen de jaguars en tijgers. In de echte Dartmoor Zoo ontsnapte een jaguar naar het hok van de tijgers.

4. The Descendants

Matt King (George Clooney) heeft twee dochters, Alexandra en Scottie. Hij is een back-up ouder die nooit echt een band met zijn pubers heeft opgebouwd. Dat moet veranderen als zijn vrouw in coma raakt na een bootongeluk.

The Descendants is gefilmd op Kauai. Dat was een hele uitdaging vanwege de vele kippen die er op het eiland rondscharrelen. Naar verluidt verwoestte een orkaan zo’n twintig jaar geleden de vele kippenhokken op het eiland. Sindsdien leven er duizenden wilde kippen. De crew had er hun handen vol aan en moest de dieren regelmatig wegjagen om te kunnen filmen.

3. Dirty Grandpa

In deze film draait alles om de relatie tussen grootvader en kleinzoon. Richard (Robert De Niro) gaat na het overlijden van zijn vrouw op pad met zijn kleinzoon Jason (Zac Efron). In de knalroze Mini Cooper van Jason’s verloofde gaan ze naar Florida om eens goed de bloemetjes buiten te zetten. Het wordt een waanzinnige roadtrip.

Zac Efron deed voor de films alle naaktscènes zelf. En hoewel Robert De Niro niet meer de jongste is, tilde hij voor de filmposter eigenhandig Zac Efron op zijn schouders.

2. Daddy's Home

Een zachtaardige radiopresentator (Will Ferrell) streeft ernaar de beste stiefvader te worden voor de twee kinderen van zijn vrouw. Wanneer op een dag de echte vader (Mark Wahlberg) verschijnt, komt hij in een lastige situatie terecht.

Hij zal nu de competitie aan moeten gaan om de genegenheid van de kinderen te winnen.

1. The Godfather

Waarschijnlijk niet écht de vader die je graag wilt, dus deze film is vooral tof om samen met je vader te kijken. Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een maffiafamilie in New York. Als een gangster van een andere familie besluit drugs te gaan verkopen in heel de stad, ontstaan er problemen. Don Vito is tegen de handel in drugs en laat dit ook blijken.

Het lukte Marlon Brando maar niet om zijn teksten te onthouden. Hij acteerde steevast met een autocue, wat in die tijd niet meer was dan wat grote kartonnen borden met de tekst erop geschreven.

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?