De 5 beste thrillers

De 5 beste thrillers

Die je nu kunt kijken bij Ziggo

Deze lijst is niet voor angsthazen. Breng jij graag een avondje door op het puntje van de bank? Dan zit je met deze vijf films en series goed. En je kunt ze allemaal zien bij Ziggo.

Auteur: Rozemarijn Vossen | 14 augustus 2018 - 11.00 uur

5. The 15:17 to Paris

De film is gebaseerd op een vrij recent, waargebeurd verhaal. In The 15:17 to Paris zien we twee Amerikaanse soldaten en hun vriend, die in de Thalys van Amsterdam naar Parijs een terrorist ontdekken. Wanneer de terrorist een wapen trekt besluiten de drie jongens in te grijpen.

Het bijzondere aan de film is dat de drie Amerikanen worden gespeeld door zichzelf. Of het geboren acteurs zijn is de vraag, maar wie kan nu beter de situatie nabootsen dan de drie mannen die er zelf bij waren?

4. Den of Thieves

Big Nick (Gerard Butler) leidt een bende corrupte politieagenten in Los Angeles. Hij komt erachter dat één van de meest beruchte dieven plannen smeedt voor een van de grootste berovingen ooit. Een interessant kat-en-muisspel volgt.

Gerard Butler moest veel aankomen voor deze rol. Hij at daarom niet alleen tussen de takes door, maar ook tijdens de opnames. In meer dan 90 procent van zijn schermtijd knaagt hij op iets. Van droge rijst tot beef jerky en Skittles.

3. Gone Baby Gone

Patrick Kenzie (Casey Affleck) en Angela Genarro zijn privédetectives in Boston. Als er een vierjarig meisje wordt gekidnapt, willen ze de zaak aanvankelijk niet aannemen. Haar tante blijft smeken en de detectives geven toe. Ze raken verwikkeld in een web van misdaden en blijken alles op het spel te moeten zetten.

De première van de film was enkele maanden uitgesteld, vanwege gelijkenissen met de verdwijning van Madeleine McCann. De film kwam in Groot-Brittannië daarom zes maanden later uit dan gepland.

2. Gone Girl

Nick en Amy zijn een happy couple, tot Amy tijdens hun vijfjarige trouwjubileum op mysterieuze wijze verdwijnt. Nick is op het eerste gezicht de perfecte echtgenoot, maar de pers en politie ontdekken al gauw dat er het een en ander niet klopt aan Nicks verhaal. Voor hij het weet krijgt hij de moord op zijn vrouw in de schoenen geschoven.

De productie van Gone Girl werd vier dagen stilgelegd vanwege een honkbalpet. Hoofdrolspeler Ben Affleck moest namelijk eigenlijk een petje dragen van de New York Yankees. De regisseur wilde dit niet hebben, dus als compromis draagt Ben een Mets pet.

1. De Dag

Een rustige stad wordt ’s ochtends vroeg opgeschrikt door een gijzelingsactie in een lokaal bankkantoor. De medewerkers, maar ook enkele klanten en twee kinderen worden vastgehouden. De politie zet alles op alles om de gijzeling te beëindigen, maar al snel wordt duidelijk dat er iets niet klopt aan de situatie.

Bijzonder aan de serie is dat steeds twee opeenvolgende afleveringen hetzelfde tijdsverloop hebben. De eerste afleveringen vertellen het verhaal vanuit het standpunt van de politie en de getroffen familieleden. De tweede afleveringen laten zien wat er op dat moment met de gijzelaars en gijzelnemers gebeurt.

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?