De 5 beste scifi-series bij Ziggo

De 5 beste scifi-series

Die je kunt zien bij Ziggo Movies & Series (XL)

Lang leve sciencefiction. Waar je in het echte leven nog last hebt van dingen als ‘de realiteit’ en ‘natuurwetten’, kun je in scifi gewoon doen wat je wilt. Wij hebben alvast een glimp van de toekomst voor je met deze vijf sf-series.

Auteur: Cas Roumen | 03 juli 2019

5. Deadly Class

Punk, emo, neon en schoudervullingen. Deadly Class speelt zich eind jaren ‘80 af en gebruikt de duistere toon van dat decennium door de serie heen. Het gaat namelijk over een privé-opleiding die kinderen van de rijkste criminelen traint om huurmoordenaars te worden. De school zelf ziet dat trouwens anders. Het curriculum bestaat volgens hen uit het opleiden van 'creative problem solvers' die de deadly arts dienen.

Deadly Class is een coming of age-verhaal vol buitenbeentjes, freaks, nerds, gepuber en zelfontplooiing. Alleen dan op een school vol gestoorde sociopaten die je stuk voor stuk kunnen vermoorden.

4. True Blood

Deze afgeronde serie van 7 seizoenen uit 2008 gaat over een wereld waarin vampiers volledig in de openheid leven. Ze kunnen dit doen omdat een Japanse uitvinder True Blood heeft gemaakt dat net zo voedzaam is als echt mensenbloed. Hierdoor kunnen vampiers en mensen gemoedelijk naast elkaar leven. Nou ja, in theorie dan.

True Blood gaat voornamelijk over Sookie, een serveerster met telepathische gaven die verliefd is op vampier Bill, wiens gedachten ze niet kan lezen.

De serie is losjes gebaseerd op een boekenserie van ​Charlaine ​Harris; de 'Southern Vampire Mysteries'. Elke seizoen is gebaseerd op één van haar boeken, maar de serie houdt zich er niet strikt aan vast.  

3. Counterpart

Hoe zou je leven eruitzien als je andere keuzes had gemaakt? In de serie counterpart komt daar een antwoord op. Howard Silk werkt voor een United Nations’ spionagebedrijf, maar hij heeft een te lage rang om echt te weten wat zijn bedrijf doet. Als hij erachter komt dat het bedrijf het geheim bewaard dat er een parallel universum is, wordt hij meegenomen in deze wereld vol intrige. De enige die hij echt kan vertrouwen is zijn ‘prime’: zijn bijna identieke dubbelganger die in het andere universum leeft.

De serie heeft 2 seizoenen en is daarmee afgerond, maar misschien zijn er meer seizoenen in een parallel universum.

2. The Rook

Twijfel je of je zin hebt in een spannende spy-thriller of toch liever in een superhelden serie? Dan heb je met The Rook geluk, want deze nieuwe serie bevat beide. Als ​Myfanwy ​Thomas wakker wordt in Londen met een groot aantal lijken om zich heen, heeft ze geen idee hoe ze hier terecht is gekomen. En nog erger, geen idee wie ze is. Maar al snel komt ze erachter dat ze een hoge pief is bij de Britse geheime dienst voor mensen die paranormaal begaafd zijn. Nu moet ze navigeren door de complexe wereld van deze geheime dienst om erachter te komen wie haar geheugen heeft gewist.

Onze eigen Barry Atsma heeft overigens een bijrol te pakken als Peter, een charmante maar psychotische sleutelfiguur.

1. Westworld

Hij heeft al vaker in ons lijstje gestaan, maar ook hier mag deze knaller van een serie niet ontbreken. Westworld gaat over een pretpark met een western thema dat bevolkt wordt door levensechte androids. Deze androids moeten de goed betalende toeristen vermaken die zich daar grenzeloos mogen uitleven. En geloof ons... dat doen ze ook.

Op zich zou daar niets mis mee zijn, maar één van de androids breekt los uit haar voorgeprogrammeerde doelen en besluit in opstand te komen. Westworld is als een complexe puzzel die moeilijk weg te leggen is.  

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?

Meer kijktips: