De 5 beste reisfilms

De 5 beste reisfilms

Die je kunt zien bij Ziggo

Krijg je ook altijd zo’n zin in vakantie bij het zien van een reisfilm? Ontdek nieuwe landen, laat je meevoeren naar verschillende werelddelen en verlies jezelf in mooie verhalen die jij ook kunt beleven als je je rugzak omdoet. Dit zijn vijf van onze favoriete reisfilms voor een goede dosis inspiratie!

Auteur: Rozemarijn Vossen | 7 augustus 2018 - 15.15 uur

5. Eat Pray Love

Liz (Julia Roberts) besluit na haar echtscheiding de wereld te ontdekken om zichzelf terug te vinden. Op haar zoektocht naar evenwicht en geluk bezoekt ze Italië, India en Indonesië. In haar reis door de landen leert ze la dolce vita kennen, schrobt ze tempelvoeren en leert ze de kracht van meditatie kennen en een balans tussen ernst en lichtvoetigheid. En ze ontmoet haar grote liefde op Bali.

Julia Roberts moest voor deze rol aardig wat reizen. Die lange tijd op Bali stond haar toch wat tegen. Dus voordat ze besloot de rol te nemen, regelde ze dat haar hele gezin mee naar het eiland mocht.

4. Tad the Lost Explorer and the Secret of King Midas

Vanaf 15 augustus

Tad is in Las Vegas bij een presentatie van zijn vriendin Sara, een archeoloog. Ze heft een stuk papyrus ontdekt waarop informatie staat over een ketting van Koning Midas. Wanneer Sara wordt ontvoerd door een schurk die de ketting als eerste wil vinden, zet Tad de achtervolging in met zijn hond Jeff en papegaai Belzoni.

Papegaai Belzoni praat niet in de film, maar communiceert met een show-bill. Dit is een knipoog naar Looney Tunes figuur Wile E. Coyote, die ook nooit sprak maar een show-bill gebruikte om in de camera te praten.

3. The Secret Life of Walter Mitty

De verlegen Walter Mitty maakt nooit wat mee, maar in zijn dagdromen is hij een onverschrokken held die fantastische avonturen beleeft. In het dagelijks leven beheert hij de fotonegatieven van het tijdschrift Life, dat plannen heeft drastisch te reorganiseren. Als Walter een negatief kwijt is, raakt hij in paniek. Bang om zijn baan te verliezen gaat hij op zoek naar de fotograaf en dat leidt hem de hele wereld over.

Het nummer Space Oddity van David Bowie speelt een belangrijke rol in de film. Omdat Walter zoveel met zijn hoofd in de wolken zit, wordt hij door zijn baas spottend Major Tom genoemd. 

2. The Bucket List

Twee oude mannen (Morgan Freeman en Jack Nicholson) hebben niet lang meer te leven. Als ze elkaar tijdens een ziekenhuisopname leren kennen, besluiten ze dat ze niet kunnen sterven voordat ze hun bucketlist hebben afgewerkt. Dat is perfect materiaal voor een hartverwarmend verhaal. Het wordt een reis om nooit te vergeten.

Jack Nicholson en Morgan Freeman zijn zelf ook niet meer de jongsten met hun 81-jarige leeftijd. Maar met pensioen zijn de heren echt nog niet. Wie weet hebben ze nog wat rollen op hun eigen bucketlist staan.

1. Little Miss Sunshine

De 7-jarige Olive wil aan een schoonheidswedstrijd meedoen om Little Miss Sunshine te worden. Ze is geen typisch glamourmeisje, maar het zonnetje in huis is ze zeker. Het is een flinke trip, met de hele disfunctionele familie in een Volkswagenbusje, om haar bij de missverkiezing te krijgen. Maar eenmaal daar steelt ze de show.

Oorspronkelijk zou Little Miss Sunshine gedraaid worden op de wegen aan de Amerikaanse oostkust. Uit geldgebrek werd gekozen voor de westkust en rijdt de familie dus van New Mexico naar California. Dezelfde geldissues waren ook de reden dat het maar liefst vijf jaar duurde voordat de film rond was. 

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?