De 5 beste prijswinnende series

De 5 beste prijswinnende series

Die je kunt zien bij Ziggo Movies & Series (XL)

Je bent een bingewatcher met smaak. Je kijkt het beste van het beste. Daarom hebben wij de top 5 prijswinnende series voor je samengesteld. Zo weet jij precies welke kampioen je moet kiezen.

Auteur: Sander van de Pol | 12 februari 2019

5. Barry

De depressieve huurmoordenaar Barry Berkman zoekt een uitweg voor zijn lege bestaan. En die vindt hij per ongeluk in Los Angeles. Als hij de opdracht krijgt een acteur om te leggen, moet hij noodgedwongen meedoen met diens toneellessen. En dat blijkt een schot in de roos. Barry besluit het roer om te gooien en acteur te worden, maar zijn verleden blijft hem achtervolgen.

De zwarte komedie Barry gooide hoge ogen bij de pers en vakjury’s. De serie won vorig jaar drie Emmy’s en ontving drie Golden Globe-nominaties. Een behoorlijk compliment voor bedenker en hoofdrolspeler Bill Hader (Saturday Night Live, South Park), want de serie is zijn regiedebuut.

4. Outlander

Het heerlijke historische drama Outlander vertelt het verhaal van Claire Beauchamp Randall. Als zij op haar huwelijksreis een magische steen aanraakt, komt ze in het Schotland van 1743 terecht. Daar wordt ze verliefd op een zeer charmante Schot. Blijft ze bij haar nieuwe liefde, of keert ze terug naar huis?

Dit tijdsreis-avontuur is maar liefst zes keer genomineerd voor een Golden Globe. Dit jaar was het weer raak voor Caitriona Balfe: ze ontving een nominatie voor beste vrouwelijke hoofdrol, maar ging helaas niet met de prijs naar huis. Jammer, want na vier opeenvolgende nominaties is die speech natuurlijk enorm geperfectioneerd!

3. Sharp Objects

Misdaadjournalist Camille Preaker worstelt met een drankprobleem en een moeilijke jeugd vol zelfverminking. Nadat ze uit een psychiatrisch ziekenhuis wordt ontslagen, gaat ze naar haar geboortedorp om een moord te onderzoeken. Dit betekent dat ze weer oog in oog komt te staan met haar duistere verleden.

De shockerende thriller Sharp Objects ademt kwaliteit. De serie kan twee Golden Globe-nominaties in haar zak steken: een voor beste miniserie en een voor hoofdrolspeler Amy Adams (Arrival, American Hustle). Het gouden beeldje voor beste vrouwelijke bijrol werd zelfs gewonnen door Patricia Clarkson, die de neurotische moeder van Camille speelt.

De 5 beste prijswinnende series

2. Big Little Lies

Voor drie huis-tuin-en-keukenmoeders neemt het leven een drastische wending als zij betrokken raken bij een moordcomplot. Ze komen erachter dat het gras bij de buren is niet altijd groener is. Met supersterren als Nicole Kidman, Reese Witherspoon en Alexander Skarsgård heeft de Big Little Lies geen keiharde actie nodig. De acteurs weten de serie loeispannend te maken met niet veel meer dan dialoog.

Het acteerwerk van de sterrencast bleef niet onopgemerkt. De serie heeft wel vier Golden Globes op haar naam staan: voor beste vrouwelijke hoofdrol, beste serie, beste mannelijke bijrol en beste vrouwelijke bijrol.

1. Westworld

Een hypermodern western-pretpark waarin computergestuurde androids een voorgeprogrammeerd rollenspel afdraaien voor de rijksten der aarde: dat is de setting van Westworld. De bezoekers van dit park betalen een klap geld om zonder consequenties los te gaan in een op maat gemaakte cowboywereld. Maar op een dag besluit android Dolores Abernathy dat ze klaar is met haar rol als dame in nood: ze komt in opstand.

Binnen twee seizoenen heeft Westworld al zeven Emmy’s binnengesleept. Onder andere voor special effects, beste geluid en voor beste vrouwelijke bijrol. Niet zo gek dat er per aflevering gemiddeld 11,7 miljoen mensen naar het eerste seizoen keken.

De 5 beste prijswinnende series
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?

Meer lijstjes: