De 5 beste Oscar-films van 2019

De 5 beste Oscar-films van 2019

Die je kunt zien bij Ziggo On Demand

Het is weer Oscarseizoen! De belangrijkste periode van het jaar voor filmliefhebbers zoals jij en wij.  De beeldjes zijn uitgereikt en dit zijn onze top vijf favoriete Oscar-films van dit jaar. Deze toppers zijn allemaal te zien bij Ziggo On Demand! 

Auteur: Sander van de Pol | 27 februari 2019

5. A Quiet Place

In een post-apocalyptische wereld wordt een gezin gedwongen in totale stilte te leven, om zo uit handen te blijven van monsters met een superscherp gehoor. Elke voetstap, elke brekende tak, elke fluister is dodelijk. Deze ijzersterke thriller maakt je stiller dan dat je ooit bent geweest.

Het filmen van deze doodenge film gebeurde dan ook zoveel mogelijk in totale stilte. Elk geluid wat je hoort is namelijk loeispannend. Juist dit gegeven maakt dat A Quiet Place genomineerd werd voor Beste Geluidsmontage. 

4. Isle of Dogs

Dit visuele pareltje speelt zich af in het Japan van 20 jaar na vandaag. In de stad Megasaki verspreidt de hondengriep zich in razend tempo, waardoor alle honden verbannen worden naar een nabijgelegen eiland. Daar zoekt een jongen genaamd Atari naar zijn zoekgeraakte hond Spots, met de hulp van vijf honden.

Dit spectaculaire stop-motion avontuur is een streling voor het oog. Voeg daar nog wat grote namen aan toe als Bill Murray en Scarlett Johansson die de stemmen verzorgen en je hebt een recept voor een Oscarwaardige film te pakken. Isle of Dogs werd genomineerd voor Beste Animatiefilm en Beste Originele Score. 

3. BlacKkKlansman

Dwars door de mensenrechtenbeweging in de jaren '70 heen wordt Ron Stallworth benoemd als de eerste donkere politieagent van Colorado Springs. Hij besluit de Ku Klux Klan aan te pakken en regelt via de telefoon een lidmaatschap. Hij vraagt zijn Joodse collega, Flip Zimmerman, om met Ron’s lidmaatschap undercover te gaan. Flip gaat akkoord en doet zich zo voor als het fictieve alter ego van zijn donkere collega: Een ultrarechtse, blanke nationalist.

Dit bizarre, maar waargebeurde verhaal heeft John David Washington (inderdaad, de zoon van Denzel) in de hoofdrol. De film liet de jury van de Oscars niet los en werd genomineerd voor zes Oscars. De film won uiteindelijke de prijs voor Beste Bewerkte Scenario.

2. A Star is Born

Jackson Maine, een beroemde countryzanger, belandt na één van zijn optredens in een nachtclub, waar hij de jonge zangeres Ally hoort zingen. Hij is diep onder de indruk, ze praten wat en worden verliefd. Hij besluit haar te helpen om beroemd te worden, terwijl zijn eigen carrière onder druk staat vanwege zijn leeftijd en alcoholisme.

A star is Born, met Lady Gaga en Bradley Cooper in de hoofdrollen, is een remake van de gelijknamige film uit 1976. De film was voor 8 Oscars genomineerd en heeft een beeldje gewonnen voor Beste Originele Nummer voor Shallow.

1. Bohemian Rhapsody

Deze knaller van een biopic mag je niet missen. Hoewel deze biografie zich afspeelt vanuit het perspectief van Freddie Mercury en de feiten hier en daar wat verdraaid zijn, vangt het de dynamiek en energie van de band Queen perfect. Vooral de nu al iconische eindscene tijdens Live-Aid is perfect nagemaakt, tot de retro Pepsi-bekers aan toe.

De showsteler van de film is Rami Malek als opperdiva Freddie Mercury. Het is ook niet gek dat Malek een Oscar heeft ontvangen voor Beste Mannelijke Hoofdrol. Verder heeft de biopic gewonnen in de categorieën Beste Montage, Beste Geluidsmontage en Beste Geluid. Bohemian Rhapsody raast als orkaan vol glitters en gitaarrifs over je scherm en laat je achter met kippenvel.

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?

Meer lijstjes: