De 5 beste onontdekte series

De 5 beste onontdekte series

Die je kunt zien bij Ziggo Movies & Series (XL)

Een nieuwe serie kiezen kan best stressvol zijn. Geen zorgen, we hebben een lijst gemaakt met de beste onontdekte series. Kijk welke sfeer het beste bij je past en verras je vrienden met een nieuwe hit.

Auteur: Rozemarijn Vossen | 24 december 2018 - 8.00 uur

5. Camping

Een gloednieuwe serie van schrijver en maker van Girls: Lena Dunham. Om Walt’s 45e verjaardag te vieren heeft Kathryn (Jennifer Garner) een outdoor trip uitgestippeld om even te ontsnappen aan de realiteit. Ze heeft voor vier dagen een camping geboekt. Deze trip wordt een test voor hun huwelijk wanneer er ongenode gasten komen en de natuur niet luistert naar Kathryns planning.

Hoewel iedereen in de serie elkaar gek maakt, was het op de set heel gezellig en was het volgens producent Jennie Konner (van Girls) een vrolijk gekakel tussen de opnames door. Jennifer Garner zorgde graag voor de hele cast en crew door muffins te bakken en iedereen een potje eigengemaakte honing te geven.

Meer over de serie

4. Stella Blómkvist

Deze IJslandse serie gaat over de slimme en harde advocaat Stella Blómkvist. Ze houdt van geld, seks en whisky en neemt het liefst vreemde en gevaarlijke zaken aan. Stella wordt gebeld: een kleine crimineel die ze heeft verdedigd is opgepakt. Hij is gearresteerd naast het lijk van de assistent van de IJslandse premier, en Stella wil hier meer van weten.

Stella Blómkvist speelt zich af in een alternatief IJsland waar één politieke partij aan de macht is die de teugels laat vieren. De IJslandse Kroon is vervangen voor de dollar, de premier is een echte hipster en één van de eilanden is zelfs verkocht aan China. 

Meer over de serie

3. Animals

Animals is een geanimeerde comedyserie die het stadse leven toont van verschillende dieren in New York. In elke aflevering is een andere diersoort aan het woord en elk heeft zijn eigen problemen. Verliefde ratten die kinderen opvoeden, wandluizen met een midlifecrisis en transformerende rupsen; alles komt aan bod.

Elke aflevering is los te bekijken, maar er zijn ook live-action scènes die een rode draad door het seizoen heen vormen. Seizoen één gaat over een corrupte burgemeester die probeert de dood van een prostituee te verbergen.

Meer over de serie

2. Barry

Barry is een depressieve huurmoordenaar die op zoek is naar meer betekenis in zijn leven. Als hij voor een klus naar Los Angeles moet om een beginnend acteur te vermoorden, komt hij per ongeluk in een acteerles terecht. Hij wordt gegrepen door het acteervirus en besluit dat hij acteur wil worden. Nu alleen nog kijken hoe hij dit met zijn baan als huurmoordenaar kan combineren.

Barry wordt gespeeld door Bill Hader. Hij heeft de serie geschreven en geregisseerd. Dit multi-talent werd beloond met een Emmy voor beste acteur. En dat terwijl hij een personage speelt die juist niet kan acteren.

1. Sharp Objects

Sharp Objects gaat over de emotioneel instabiele misdaadverslaggeefster Camille (Amy Adams). Ze zat vanwege haar jarenlange zelfverminking in een psychiatrisch ziekenhuis, maar is hier recent uit ontslagen. In opdracht van haar hoofdredacteur keert ze terug naar haar geboortestad Wind Gap. Terwijl de demonen van haar verleden haar achtervolgen, probeert ze zo snel mogelijk een artikel te schrijven. Want als haar artikel af is, kan ze Wind Gap voorgoed achter zich laten.

Amy Adams moest elke dag drie tot vier uur naakt voor de spiegel staan om haar littekenprotheses op te brengen, aangezien het hele lichaam van Camille onder de littekens zit. Elke aflevering heeft dan ook de titel van een woord dat Camille in haar huid heeft gekerfd. 

Meer over de serie

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?

Meer lijstjes: