De 5 beste moederdagfilms

De 5 beste moederdagfilms

Om samen van te genieten

Wie heeft er bosjes bloemen of een duur flesje parfum nodig? Samen op de bank met een bak ijs en een wijntje in de hand kijken naar de leukste moederdagfilms, is het beste cadeau dat je kunt geven.

Auteur: Marije van Haarlem | 9 mei 2018 - 12.00 uur

Ken je dat: opeens is het alweer Moederdag, de winkels zijn dicht en een ontbijtje op bed is ook allang al niet origineel meer. Wat nu?

Speciaal voor jou en je mams hebben we deze lijst moederdagfilms samengesteld, die je binnen no time op het scherm hebt. Vijf films met mooie, bijzondere en ijzersterke moederfiguren in de hoofdrol, staan voor je klaar en zijn bovendien allemaal te zien bij Ziggo On Demand.

5. Freaky Friday

Deze comedy volgt het verhaal van een lichtelijk overspannen moeder en haar rebellerende dochter die het nergens meer over eens kunnen worden; van hun carrières tot vriendjes. Tot ze op een dag door een paar magische Chinese gelukskoekjes wisselen van lichaam.Vanaf dat moment hebben zegeen andere keuze dan elkaars leven te leren begrijpen om weer hun oude zelf te worden.

Moeder Tess, gespeeld door actrice Jamie Lee Curtis, probeerde voor de film gitaar te leren spelen. Hoewel het er in het eindresultaat vingervlug en professioneel uitziet, speelt Curtis zelf helemaal niet. De productie schakelde op het laatste moment een muzikant in om de gitaarsolo van Curtis te dubben.

4. Bad Moms

Drie overwerkte en ondergewaardeerde moeders zijn compleet uitgeput en he-le-maal klaar met de zorg voor man, kinderen, schooltaken en het perfecte imago dat daarbij hoort. Op een dag zijn ze het zat en gooien ze alle verantwoordelijkheid overboord. Dat betekent maar één ding: feest.

De scenarioschrijvers en regisseurs van Bad Moms hebben voor het verhaal uitgebreid research gedaan. Ze organiseerden etentjes voor jonge moeders, zorgden voor flink wat wijn en toen kwamen de verhalen vanzelf. Bovendien zijn alle hoofdrolspelers zelf moeder en was dit Mila Kunis haar eerste hoofdrol sinds de geboorte van haar eerste dochter.

3. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Mildred Hayes (Frances McDormand) huurt drie billboards net buiten Ebbing, Missouri om aan te kaarten dat de moordenaar van haar dochter nog altijd niet is gevonden. Met haar controversiële boodschap op de billboards hoopt ze de chef van de politie, William Willoughby (Woody Harrelson), uit de tent te lokken. Ze ontdekt gaandeweg dat er nog meer obstakels zijn voordat ze haar verdriet kan verwerken.

Regisseur Martin McDonagh deed zijn inspiratie voor de film op tijdens een rondreis door Amerika. In de staten Georgia, Florida en Alabama zag hij billboards over een onopgeloste misdaad. Zowel Frances McDormand als Sam Rockwell kregen een Oscar voor hun acteerwerk. 

2. Little Miss Sunshine

In het komische drama Little Miss Sunshine doorkruist de weinig functionele familie Hoover stad en land in een Volkswagenbusje om de dromen van de 7-jarige Olive (Abigail Breslin) waar te maken in een heuse missverkiezing. Onderweg realiseert de familie dat ze stuk voor stuk nog veel kunnen leren van little miss Olive.

Tijdens het filmen droeg de toen 7-jarige actrice Abigail Breslin in het Volkswagenbusje vaak een koptelefoon. Daar kwam ook echt muziek uit (voornamelijk Kelly Clarkson). Opa Hoover (Alan Arkin) wilde namelijk niet dat ze zijn gescheld in de film zou horen.

1. Mother's Day

Maak kennis met de alleenstaande moeder Sandy (Jennifer Aniston), de geadopteerde  Kristin (Britt Robertson), teleshopping-koningin Miranda (Julia Roberts) en de kinderloze Jesse (Kate Hudson). In deze warme comedy brengt Moederdag drie generaties vrouwen bij elkaar en ontdekken ze dat ze meer met elkaar kunnen delen dan ze dachten.

De pruik die Julia Roberts draagt in de film droeg ze al eerder voor een scène in Notting Hill. Haar tijd op de set was niet bijzonder lang: haar scènes werden in vier dagen gefilmd en daar verdiende ze maar liefst 3 miljoen dollar mee.