De 5 beste Marvelhelden

De 5 beste Marvel helden

Die je bij Ziggo On Demand kunt zien

Zeg je Marvel Comics, dan vliegen de superhelden je letterlijk om de oren. Nog niet zo thuis in de superhelden? Check dan deze top 5.

Auteur: Gaby Verseveldt | 25 april 2018 - 14.00 uur

Het is zover, vandaag gaat Avengers: Infinity War in première. De verwachtingen zijn hooggespannen, want zo ongeveer alle Marvel helden komen samen in actie. En dat levert interessante combinaties op. Spiderman en Dr. Strange bijvoorbeeld…

Maar het kan per ongeluk zo zijn dat je nog nooit een Marvel film gezien hebt. Geeft niks. Na deze top 5 wil je nooit meer anders. En goed nieuws: deze Marvel helden zijn allemaal te zien bij Ziggo On Demand.

5. Captain America

Steve Rogers is erop gebrand om zijn land te dienen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar door zijn zwakke gestel wordt hij steeds afgekeurd voor het leger. Dat verandert wanneer hij Dr. Erskine ontmoet, die hem rekruteert voor het geheime Rebirth Project. De tengere Steve ontpopt zich tot een absolute supersoldaat: Captain America.  

Eigenlijk zou The First Avenger een opzichzelfstaande film worden, die zich voor de helft tijdens de Tweede Wereldoorlog af zou spelen, en de andere helft in het heden. Maar de productie van de film liep vertraging op, doordat eerst de Iron Man-films gemaakt werden. Uiteindelijk werd besloten om drie films over Captain America te maken, waarvan er twee te zien zijn bij Ziggo:

4. Thor

Hij zou koning van Asgard worden, maar de arrogante Thor wordt na een roekeloze actie door zijn vader naar de aarde verbannen. Daar wordt hij verliefd op wetenschapper Jane. Ondertussen probeert zijn kwaadaardige broer Loki de macht te grijpen in Asgard en dreigen oude vijanden het hele universum te vernietigen.

Het had weinig gescheeld of de hoofdrolspelers hadden er heel anders uitgezien. Zo had Chris Hemsworth concurrentie van zijn broer Liam en Tom Hiddleston. Die laatste speelt nu de rol van Loki. Over Thor bestaan drie films: 

3. Guardians of the Galaxy

Peter Quill maakt jacht op een geheimzinnige bol. Als blijkt dat Ronan, een machtige slechterik die het hele universum wil vernietigen, ook achter deze bol aan zit is het tijd voor actie. Quill sluit een ongemakkelijke vriendschap met Rocket, Groot, Gomora en Drax the Destroyer. Samen redden zij het universum en worden zij de Guardians of the Galaxy.

Vin Diesel spreekt de stem in van misschien wel het meest geliefde karakter: Groot. Hoewel Groot maar één ding kan zeggen, bedoelt hij natuurlijk eigenlijk veel meer. Vin Diesel kreeg dan ook een script met daarin de daadwerkelijke tekst van Groot, zodat hij de juiste emotie in de tekst kon leggen.

2. Iron man

De steenrijke uitvinder Tony Stark is de Da Vinci van zijn tijd. Geniaal, grappig, gewetenloos. Tijdens een demo in oorlogsgebied wordt hij ontvoerd door terroristen. Om aan hen te ontsnappen bouwt hij een robotpak. Veilig thuis bouwt hij zijn robotpak verder uit en als Iron Man stelt hij zichzelf in dienst van de mensheid.

Toen de opnames van de film begonnen was het script nog niet helemaal af. De actie en de dialoog werd soms pas tijdens het filmen geïmproviseerd. Robert Downey Jr. vond dat helemaal prima, en vroeg vaak om meerdere takes om een scène net anders te spelen. Over Iron Man zijn drie films gemaakt: 

1. The Avengers

Het ultieme team van superhelden komt samen: Iron Man, The Incredible Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye en Black Widow. Wanneer een onverwachte vijand de aarde bedreigt, brengt Nick Fury, leider van een geheime spionnenorganisatie (S.H.I.E.L.D), een uitzonderlijk maar ijzersterk team samen om de wereld te redden van de ondergang.

Acteur Robert Downey Jr. verstopte tijdens de opnames overal eten op de set. Niemand wist precies hoe of wat, dus ze lieten hem zijn gang maar gaan. Zie je hem eten in beeld? Dat stond niet altijd in het script, hij had gewoon honger. 

Kijktip:

Nog steeds aan het lezen? Goed zo! Een kleine tip van ons: kijk de Marvelfilms ook helemaal tot na de aftiteling. Er volgt namelijk altijd nog een kleine verrassing.