De 5 beste magische films bij Ziggo

De 5 beste magische films bij Ziggo

Die je gaan betoveren

Laat het alledaagse leven achter je en treed binnen in een wereld vol mysterie, toverspreuken en mythische wezens. Vergeet Hans Klok, Victor Mids en Dynamo. Dit is magie op de Hollywood manier.

Auteur: Gaby Verseveldt | 20 februari 2018 - 09.00 uur

5. Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief

Nadat zijn ouders voor zijn ogen vermoord worden, reist Bruce Wayne de wereld rond, op zoek naar een manier om onrecht te bestrijden. Met de steun van zijn trouwe butler Alfred, inspecteur Jim Gordon en bondgenoot Lucius Fox, keert Wayne uiteindelijk terug naar Gotham City. Daar laat hij zijn alter ego Batman los op de wereld.

Christian Bale is absoluut in topvorm in zijn rol als Batman. Maar hij liep op de set wel rond met een ontzettend pesthumeur. Zijn pak zat zo strak, dat hij er oprecht chagrijnig van werd.  

4. The Curious Case of Benjamin Button

Benjamin Button wordt geboren onder ongewone omstandigheden. Hij komt namelijk als een oud, gerimpeld mannetje ter wereld en wordt steeds jonger. Als bejaarde man sluit hij vriendschap met een meisje, Daisy. Naarmate Daisy ouder wordt en Benjamin jonger, worden ze verliefd op elkaar. Overleeft hun relatie de tijd?

Al in 1994 lagen er plannen om The Curious Case of Benjamin Button te verfilmen. Maar Frank Oz wilde niet en Steven Spielberg was te druk. Het heeft uiteindelijk 14 (!) jaar geduurd voordat de film in de bioscoop te zien was.

3. Alice in Wonderland

Als Alice de White Rabbit volgt naar Wonderland, staan de zaken er anders voor dan 13 jaar geleden. Nu regeert de Red Queen, die de White Queen van de troon gestoten heeft. Samen met haar vrienden de Mad Hatter en de Cheshire Cat moet Alice proberen de Red Queen te verslaan.

Tim Burton, Helena Bonham Carter en Johnny Depp moeten elkaar wel de beste collega’s ter wereld vinden. Samen maakten zij al zes andere films, waaronder Sweeney Todd en Dark Shadows.

2. Maleficent

Gedreven door wraak spreekt Maleficent een kwade vloek uit over de pasgeboren koningsdochter Aurora. Wanneer Aurora groter wordt, staat zij tussen twee vuren. Haar geliefde koninkrijk in het bos en het koninkrijk van de mensen, waar haar wortels liggen. Maleficent beseft dat Aurora misschien wel de sleutel is tot vrede in het koninkrijk.

De make-up en outfit van Maleficent zijn gebaseerd op Lady Gaga. Tenminste, op haar look in de videoclip van Born This Way. Een onhandig neveneffect van deze make-up: geen enkel kind wilde de rol van Aurora spelen, omdat ze allemaal doodsbang waren voor Angelina Jolie.

1. Harry Potter

Niet één, maar acht films zijn er gemaakt over de tovenaarsleerling Harry Potter. Samen met zijn vrienden Ron Wemel en Hermelien Griffel neemt hij het op tegen verschillende vijanden. Uiteindelijk telt al hun ervaring op naar de ultieme clash: Harry versus Voldemort.

De Harry Potter-gekte is enorm. Er zijn zelfs pretparken volledig in het thema van de films. Best wel bijzonder, voor een idee dat schrijfster J.K. Rowling ooit in de trein heeft bedacht.

Alle Harry Potter-films zijn nu te zien bij Ziggo On Demand.