De 5 beste historische series

De 5 beste historische series

Die je kunt zien bij Ziggo Movies & Series (XL)

Vroeger was alles beter, maar als je kijkt naar al het drama, de oorlogen en plunderingen in historische series is dat maar de vraag. Niet alle verhalen in dit lijstje zijn helemaal historisch correct, maar ze zijn wel geïnspireerd op gebeurtenissen uit het verleden. En je ziet ze allemaal bij Movies & Series (XL).

Auteur: Rozemarijn Vossen | 4 september 2018 - 13.00 uur

5. Rome seizoen 1 & 2

Deze serie speelt zich af tussen 52 en 30 vóór Christus. Het historische televisiedrama schetst een aardig beeld van hoe het eraan toe ging in de Italiaanse hoofdstad in de tijd dat Julius Caesar de macht greep.

Voor de serie is 100 miljoen dollar uitgetrokken. Voor dat geld werd er vijf hectare aan sets gebouwd. Daarnaast werden er alleen al in de eerste drie afleveringen ongeveer 2700 kostuums gebruikt. In totaal maakten de kostuumontwerpers ruim 4000 kledingstukken voor de twee seizoenen tellende serie.

4. Game of Thrones seizoen 1 t/m 7

Helemaal historisch accuraat is deze serie niet, máár schrijver George R.R. Martin haalde voor de Game of Thrones-boeken wel veel inspiratie uit de wereldgeschiedenis. Voor de mensen die de GoT nog niet kennen: in de serie strijden enkele adellijke families om de macht over De Zeven Koninkrijken van Westeros.

De productie van de serie is een enorme klus: met één seizoen zijn ze een heel jaar bezig. Seizoen 5 werd geschoten in 240 dagen, met 166 castleden, in vijf verschillende landen, op 151 sets en met zo’n 1000 crewleden en meer dan 5000 figuranten.

3. Outlander seizoen 1 t/m 3

Als de Tweede Wereldoorlog ten einde is, wordt verpleegster Claire Randall met haar man Frank herenigd. Het stel reist naar Schotland, waar Claire verdwijnt tussen de stenen van een henge en op mysterieuze wijze terechtkomt in 1743. Ze raakt verwikkeld in de Jakobitische opstanden in Schotland en wordt gered door de Schotse strijder Jamie Fraser.

Voor de opnames worden de blonde lokken van Sam Heughan steeds vakkundig roodgeverfd. Ook besloot producer Ronald D. Moore de typische Schots-Gaelische woorden te behouden om het contrast met het naoorlogse Engels van Claire te benadrukken.

2. Boardwalk Empire

Welkom in de wereld van de corrupte, Republikeinse politicus Enoch Nucky Thompson (Steve Buscemi) aan de vooravond van de drooglegging in Atlantic City. De stad groeide dankzij de drooglegging uit tot een trekpleister voor corruptie, gokken en prostitutie.

Historische figuren zoals Arnold Rothstein, Lucky Luciano en Al Capone passeren de revue. En dat maakt deze serie van o.a. Sopranos-regisseur Terence Winter en Martin Scorsese een must-see voor geschiedeniskenners. Het verhaal is gebaseerd op de deels waargebeurde roman van schrijver Nelson Johnson en werd in 2011 bekroond met een Golden Globe voor beste dramaserie. Steve Buscemi won de prijs voor beste acteur in een tv-serie.

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?