De 5 beste heist-films

De 5 beste heist-films

Die je kunt zien bij Ziggo On Demand

Waarom werken voor je geld, als je het ook kan stelen? Het maakt je werk wel een stuk risicovoller en gevaarlijker. Houd je nou wel van de spanning, maar niet van het risico? Dan hebben we een mooi lijstje voor je! Dit zijn onze top 5 favoriete heist-films! 

Auteur: Sander van de Pol | 27 maart 2019

5. The Hurricane Heist

Vloedgolven, uit elkaar spattend glas, gigantische vrachtwagens en 600 miljoen dollar. Wanneer er een gigantische orkaan dreigt te komen, infiltreren criminelen een faciliteit van de overheid om daar 600 miljoen dollar te stelen. Buiten groeit de storm tot episch formaat en blaast daarmee al hun plannen weg.

De film kreeg kritiek vanwege het losjes gebruik van feiten. Realistisch kun je die film niet noemen met een orkaan van bijna 1000 kilometer per uur. Zo’n orkaan is alleen waargenomen op Jupiter. Wat maakt het uit? Hurricane Heist kijk je omdat je je hersenen wil uitzetten en omvergeblazen wil worden door adrenaline van een natuurramp en een actiefilm in een.

4. Now You See Me

In deze verrassend vrolijke misdaadfilm volgen een FBI-agent en een detective van Interpol een groep illusionisten die banken beroven tijdens hun spectaculaire shows. Dit viertal steelt alleen van rijke corrupte mensen en geven dat geld weg aan hun publiek. Waarom ze dat doen weten ze zelf ook niet goed, aangezien ze orders aannemen van een hooggeplaatste illusionist die ze zelf nog nooit hebben gezien.

De groep bestaat uit de arrogante goochelaar Atlas, de vreemde mentalist MCKinney, de jonge street-magician Wilder en ontsnappingskunstenares Henley Reeves. Ze noemen zichzelf de Four Horsemen, al zijn het dus eigenlijk drie mannen en één vrouw. 

3. Die Hard

Als John McClane en zijn vrouw tijdens een kerstfeest in de Nakatomi-towers verzeild raken in een gijzeling, plannen de Duitse gijzelnemers een lucratieve heist. Het is aan John om iedereen te redden. Dat wordt natuurlijk een heerlijke puinhoop.

Deze actie-klapper uit 1988 is een all-time favourite voor liefhebbers van ontploffingen, geweergeweld en rake oneliners. Het is het eerste avontuur van All-American anti-held John McClane, gespeeld door Bruce Willis. Die Hard was ook het Hollywooddebuut van de 3 jaar geleden overleden Alan Rickman, die de iconische rol speelt van slechterik Hans Gruber. 

2. Widows

Vier vrouwen worden plotseling weduwe als hun mannen tijdens een criminele activiteit overlijden. Ondanks dat de vier vrouwen elkaar niet kennen en niets met elkaar gemeen hebben, besluit Veronica, één van de weduwen, de anderen op te sporen. Haar man was een grote speler in de onderwereld en liet een notitieblokje achter met zijn meesterplannen. Veronica wil samen met de andere vrouwen, die geen van allen ervaring hebben in het criminele circuit, de grote kraak uitvoeren en zo zorgen voor een erfenis waarvan ze kunnen leven.

Oscarwinnares Viola Davis kruipt in de rol van Veronica. Haar harde blik is net zo dodelijk als een dubbelloops jachtgeweer. Mede door haar spel is Widows een keiharde heist-film, een drama en een vreemde neo noir-film ineen. 

1. Drive

Ryan Gosling speelt Driver, een parttime Hollywoord-stuntman die een bijbaan heeft als freelance chauffeur voor overvallers. Zijn leven gaat zijn gangetje totdat hij verliefd wordt op zijn buurvrouw Irene. Haar leven neemt echter een gevaarlijke afslag als haar man uit de gevangenis terugkomt. Om Irene van alle narigheid te verlossen helpt Driver haar man om een grote overval te plegen. Wanneer deze overval enorm uit de bocht vliegt, moet Driver schakelen naar de snelste versnelling om Irene en haar zoontje te beschermen.

Drive is een arthouse-film, verkleed als mainstream-film om zo het grote publiek te bereiken. En dat is gelukt. De film kreeg verschillende prijzen voor onder andere de muziek, de vertolking van de rollen en de actiescènes. Daarnaast ontving de film bij het prestigieuze Cannes filmfestival zelfs een staande ovatie en een award voor beste regisseur. 

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?

Meer lijstjes: