De 5 beste HBO dramaseries

De 5 beste HBO-dramaseries

Die je zo snel mogelijk moet gaan kijken

HBO staat bekend om topseries als True Blood, Westworld en Game of Thrones. Maar als je wat meer realistische series wilt zien, heeft HBO ook een paar pareltjes in het aanbod. Deze vijf series mag je niet missen.

Auteur: Gaby Verseveldt | 2 februari 2018 - 15.00 uur

5. The Newsroom

In The Newsroom krijg je een kijkje achter de schermen op de redactie van nieuwszender Atlantis Cable News. Het gaat niet goed bij de zender, de kijkcijfers gaan hard achteruit. Het roer moet dus om, er moet weer serieuze journalistiek bedreven worden. Maar daar is de board het niet mee eens.

De serie bestaat uit 25 afleveringen, verdeeld over drie seizoenen.

4. The Leftovers

Van de ene op de andere dag verdwijnen er wereldwijd miljoenen mensen. The Leftovers speelt zich drie jaar na deze dag af, met het gezin van politiecommissaris Kevin Garvey in het middelpunt.

The Leftovers is zo’n serie die je niet uit je hoofd kunt zetten. Gelukkig kun je de drie seizoenen in één keer kijken.

3. Room 104

Vraag je je weleens af wat de vorige gasten in je hotelkamer hebben uitgespookt? Room 104 geeft je antwoord op die vraag. Iedere aflevering vertelt een ander verhaal, het een nog vreemder dan het ander.

In tegenstelling tot veel andere series, duren afleveringen van Room 104 ongeveer 20 minuten. Handig als je wat minder tijd hebt!

2. Divorce

Als de rek uit haar huwelijk is, ziet Frances maar een oplossing: scheiden. Maar de scheiding gaat niet zo soepel als gehoopt. Er komen een hoop advocaten, pijnlijke therapiesessies en ongemakkelijke situaties bij kijken.

Sarah Jessica Parker speelt de hoofdrol in deze serie, die zij zelf ook produceert. Het hele eerste seizoen zie je nu bij Ziggo Movies & Series (X)L. Van het tweede seizoen komt iedere maandag een nieuwe aflevering beschikbaar.

1. Big Little Lies

Monterey is een kustplaatsje in Californië, waar zorgzame moeders, succesvolle echtgenoten en schattige kinderen wonen. Maar als er op de plaatselijke basisschool een moord gepleegd wordt, blijkt dat er onder dit perfecte voorkomen een hoop leugens en bedrog schuil gaat.

Het hele eerste seizoen van Big Little Lies bestaat uit 7 afleveringen. Kijk ze nu alvast, en kijk samen met ons reikhalzend uit naar seizoen 2.