De 5 beste films van Steven Spielberg bij Ziggo On Demand

De 5 beste films van Steven Spielberg

Een van de grootste regisseurs

Of hij nu scifi, fantasy of drama maakt: elke filmproductie van Steven staat garant voor visueel spektakel en een rinkelende kassa. 

Auteur: Gaby Verseveldt | 20 maart 2018 - 14.30 uur

De grote Hollywood-doorbraak voor Steven Spielberg was Jaws, in 1975. Daarna volgden titels in uiteenlopende genres: E.T., Indiana Jones, Hook, Jurassic Park, Schindler’s List, Minority Report en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Een top 5 samenstellen is dus eigenlijk bijna niet te doen, maar dit zijn de 5 beste films van Steven Spielberg die je (binnenkort) bij Ziggo on Demand kunt zien.

5. Bridge of Spies

James Donovan is een advocaat die zich in het centrum van de Koude Oorlog bevindt. Dan wordt hij door de CIA gerekruteerd om een onmogelijke missie uit te voeren: onderhandelen over de vrijlating van een door de Russen gevangen genomen Amerikaanse piloot.

Een belangrijke succesfactor voor een film is welke acteur de hoofdrol speelt. Dit is de vierde samenwerking tussen Spielberg en acteur Tom Hanks. Dat bevalt blijkbaar goed!  

4. War Horse

De Engelse boer Ted Narracott koopt in een opwelling een volbloed, in plaats van een werkpaard. Tienerzoon Albert slaagt er echter in om het raspaard – Joey – zwaar werk te laten verrichten en tussen de twee ontstaat een onverbrekelijke band. Maar dan mislukt de oogst en Ted moet Joey verkopen aan het leger. Albert meldt zich aan als vrijwilliger en gaat op het door oorlog verscheurde Europese vasteland op zoek naar zijn trouwe vriend.

Schattig detail: de dochter van Steven Spielberg inspireerde hem om War Horse te maken. Zij was vroeger een echt paardenmeisje. Spielberg beloofde haar ooit een film over paarden te regisseren. 

3. Lincoln

De film volgt de politieke clash tussen Abraham Lincoln, de zestiende president van de Verenigde Staten, en de machtige mannen van zijn kabinet in de strijd tegen de slavernij en het einde van de Amerikaanse Burgeroorlog. De focus ligt hierbij voornamelijk op de laatste maanden van Lincolns leven, waarin ingezoomd wordt op de permanente afschaffing van de slavernij, die het gevolg was van een zeer nipte stemming in het Huis van Afgevaardigden over het 13e Amendement.

De details in deze film zijn tot in de puntjes uitgewerkt. Zo is het geluid van het horloge in de film een opname van het originele horloge van Lincoln zelf. Ook besloot Spielberg om Daniel Day-Lewis op de set aan te spreken met Mr. President, om hem echt een presidentieel gevoel te geven. 

2. The Post

De eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham, werkt samen met redacteur Ben Bradlee voor The Washington Post. Ze moeten al hun meningsverschillen aan de kant schuiven in hun strijd tegen concurrent The New York Times. Wie zal als eerste geheime overheidsdocumenten onthullen die drie decennia en vier Amerikaanse presidenten overspanden?

In The Post werkt Spielberg voor het eerst samen met actrice Meryl Streep. Hij was zo onder de indruk van haar, dat hij haar na elke scène wilde complimenteren met haar acteerprestaties. Overdreven? Niet per se. Voor deze rol werd zij genomineerd voor een Oscar.

The Post draait nu nog in de bioscoop, maar is binnenkort te zien bij Ziggo On Demand.

1. Saving Private Ryan

Wanneer drie van de vier gebroeders Ryan op verschillende slagvelden tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven komen, grijpt de top van het Amerikaanse leger in. Onder leiding van kapitein John Miller wordt een kleine reddingsmissie op touw gezet om soldaat James Ryan terug te halen uit de vijandelijke gebieden in Frankrijk.

De absolute klassieker van deze lijst. Denk trouwens niet dat je tv kapot is als je deze film gaat kijken. Om de film extra realistisch over te laten komen heeft hij de kleurintensiteit van de film namelijk flink verlaagd.