De 5 beste films van Pixar

De 5 beste films van Pixar

Bij Ziggo Movies & Series

Als je ook maar één Pixar-film gezien hebt, ben je ongetwijfeld verliefd geworden op alle leuke en gekke karakters in de animaties. Goed excuus om daar nog wat meer van te ontdekken!  

Auteur: Marije van Haarlem | 4 juni 2018 - 16.30 uur

Zeg je animatiefilm, dan zeg je Pixar. Pixar zette begin jaren ’90 animatiefilms op de kaart met behulp van de nieuwste technologie en verbluffende details. Nog nooit zag de vacht van dieren er zo donzig en levensecht uit op het grote scherm.

Sindsdien hebben ze flink aan de weg getimmerd en staan er een hoop films op hun naam, die met het jaar alleen maar beter worden. Dit zijn volgens ons de beste films van Pixar die je bij Ziggo Movies & Series kunt bekijken.  

5. A Bug’s Life (1998)

Een mierenkolonie wordt onderdrukt door een groep sprinkhanen, die elk jaar een deel van de voedselvoorraad opeisen. De eigenzinnige mier Flik schakelt de hulp in van grotere insecten om de kolonie te beschermen. Wat hij niet weet, is dat deze insecten een stel reizende circusartiesten zijn die niet bepaald in staat zijn om de oorlog aan te gaan met een hoop boze sprinkhanen.

Misschien herinner je het je nog: rond dezelfde tijd dat A Bug’s Life in de bioscoop draaide, kwam de film Antz (1998) uit. Dat was inderdaad geen toeval: een voormalig medewerker van Disney, Jeffrey Katzenberg, begon in die tijd Dreamworks Animation en schijnt het idee van regisseur John Lasseter te hebben gestolen. 

4. Monsters, Inc. (2001)

Om hun eigen stad Monstropolis draaiende te houden, verzamelen en maken monsters stroom van ‘het geschreeuw’ van de kinderen die ze bang maken. De monsters zijn echter in de veronderstelling dat menselijke kinderen giftig en dodelijk voor hen zijn. Op een dag wandelt een kind per ongeluk hun wereld in, waardoor monsters Sullivan (John Goodman) en Mike (Billy Crystal) een hele andere kijk op de menselijke wereld krijgen.

Het kleine meisje Boo wordt gespeeld door Mary Gibbs, die tijdens de opnames pas 2,5 jaar oud was. Omdat het zo moeilijk was om de kleine Mary op haar plek te houden tijdens de geluidsopnames, volgde de productie haar simpelweg door de studio heen met een microfoon.  

3. Toy Story

De 6-jarige Andy is gek op speelgoed en vooral op zijn cowboy Woody (Tom Hanks). Al zijn speelgoed komt tot leven zonder zijn weten. Wanneer Andy het allercoolste speelgoed ooit krijgt, de astronaut Buzz Lightyear (Tim Allen), voelt Woody zich vervangen. Hij probeert van Buzz af te komen, wat een enorm slecht idee blijkt te zijn.

De stem van cowboy Woody is ingesproken door Tom Hanks. Het verhaal van Toy Story sprak hem enorm aan, omdat hij zich stiekem als kind wel eens afvroeg of zijn speelgoed ook écht leefde. De film wordt grotendeels gedragen door de hoofdrol van Hanks, en dat terwijl hij zijn teksten ‘even’ tussendoor insprak tijdens de pauze van de opnames van Sleepless in Seattle en A League of Their Own. 

2. The Incredibles (2004)

Bob en Helen wonen in een rustige wijk met hun kinderen en leiden een alledaags burgerlijk leven na een turbulent verleden als superhelden. Wanneer Bob een mysterieuze oproep voor een geheime missie krijgt, kan hij stiekem niet wachten om weer aan de slag te gaan als een van ’s werelds beste superhelden.  

Brad Bird, de regisseur van de film, verstopt maar al te graag persoonlijke details in zijn films. Zo is de jongste van de superheldenfamilie vernoemd naar zijn eigen zoon Jack. Superschurk Syndrome heeft érg veel uiterlijke trekjes van de regisseur. Daarnaast heeft hij zijn stem geleend aan het vrouwelijke karakter Edna Mode. 

1. Up (2009)

Carl Fredricksen leeft als een verbitterde, eenzame oude man sinds de liefde van zijn leven, Ellie, is overleden. Samen droomden ze over de wildste avonturen en wilden ze maar één ding: hun huis verhuizen naar een prachtige paradijswaterval in Zuid-Amerika. Nu hij niets meer te verliezen heeft, besluit hij die droom waar te gaan maken en zal hij hoe dan ook zijn huis daar zien te krijgen. Per toeval helpt de jonge padvinder Russell hem in dit avontuur.

National Geographic was benieuwd of het beroemde vliegende huis uit Up ook daadwerkelijk zou kunnen opstijgen met ballonnen. Wat blijkt? Het kan écht! Met 300 gigantische heliumballonnen vloog een uur lang een echt houten huis boven de woestijn van Californië.