De 5 beste films met Tom Hanks

De 5 beste films met Tom Hanks

Die je kunt zien bij Ziggo

Veel mensen weten niet dat hij een afstammeling is van president Lincoln, dat hij van kinds af aan al bevriend is met Bruce Springsteen en dat hij oude typemachines verzamelt. Maar we kennen hem wel allemaal van Forrest Gump, Cast Away en nog veel meer andere topfilms. Dit zijn vijf van onze favoriete films met Tom Hanks.

Auteur: Rozemarijn Vossen | 30 juli 2018 - 14.00 uur

5. Angels & Demons (2009)

Symboloog Robert Langdon (Tom Hanks) wordt na de dood van de paus door het Vaticaan ontboden, omdat een geheim genootschap van ‘illuminatie’ ergens in Rome een bom heeft geplaatst. Ze willen het conclaaf verstoren en hebben de vier ‘preferiti’ (kardinalen die kans maken om paus te worden), gegijzeld. Samen met wetenschapper Vittoria Vetra volgt Langdon een eeuwenoud spoor dwars door Rome om de daders te pakken.

Tijdens het filmen stond de crew midden in Rome plotseling in de weg voor een bruiloftsstoet. Tom Hanks zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat het gezelschap alsnog op tijd was voor de plechtigheid in de kerk, die onderdeel was van de filmset. Als bedankje werd hij door de familie voor de bruiloft uitgenodigd.

4. Cloud Atlas (2012)

In deze film speelt Tom Hanks maar liefst zes verschillende rollen. Cloud Atlas vertelt namelijk ook zes verhalen. Het eerste verhaal speelt zich af rond 1850, terwijl het laatste verhaal zich in de toekomst afspeelt. Het is een verhaal over menselijkheid waarin de acties en de gevolgen van onze levens impact hebben op een ander in het verleden, het heden en de toekomst.

De film kwam met pijn en moeite van de grond. Warner Bros trok zich terug als producent, waardoor regisseurs Lana en Lilly Wachowski besloten hun eigen geld te investeren om de verfilming van de gelijknamige bestseller alsnog te kunnen maken. 

3. Saving Mr. Banks (2013)

Walt Disney (Tom Hanks) ziet in Mary Poppins méér dan een boek. Hij aast op de rechten om het te kunnen verfilmen. Voor schrijfster P.L. Travers betekent het verhaal echter te veel om uit handen te geven. Saving Mr. Banks volg de moeizame onderhandelingen tussen de twee.

Dat de onderhandelingen pittig waren bleek wel uit de cassettebandjes van de vergaderingen tussen de echte P.L. Travers en het team van Walt Disney. De opnames werden in het begin van de jaren ’60 gemaakt en bevatten bij elkaar zo’n veertig uur aan audiomateriaal. 

2. Toy Story (1995)

Cowboy Woody (Tom Hanks) is Andy’s favoriete speelgoed, totdat hij voor zijn verjaardag een nieuwe pop krijgt: Buzz Lightyear. Woody doet er alles aan om niet naar de tweede plek verbannen te worden. En dat zorgt natuurlijk voor de nodige problemen en grappige situaties.

Door het succes van de animatiefilm kwamen er ongelofelijk veel producten bij: poppen met stem, video games en korte video’s met Woody. Tom had geen tijd om voor alles de stem van Woody in te spreken, dus schakelde hij zijn broer Jim in, die ook stemacteur is. 

1. The Post (2017)

The Post vertelt het verhaal over de Pentagon Papers, waarin geheime documenten over de Vietnamoorlog werden onthuld. Begin jaren ‘70 komt The Washington Post in het bezit van geheime de documenten van het Amerikaanse Ministerie van Defensie. De documenten geven een beeld over de achtergrond van de gebeurtenissen tijdens de oorlog in Vietnam.

Naast Tom Hanks speelt Meryl Streep een hoofdrol in de film. Het is voor het eerst dat de twee acteurs samen in een film spelen. Voor Streep was het ook de eerste film van Spielberg waar ze in speelde, maar Tom was daar al wat meer ervaren in. Dit is zijn vijfde film met de regisseur, waarmee hij het record van Woody Harrelson verbreekt. 

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?