5 beste films met Jennifer Lawrence

De 5 beste films met Jennifer Lawrence

Die je bij Ziggo On Demand kunt zien

Ze is grappig, een tikkeltje onhandig en bloedmooi, maar bovenal een fantastische actrice. Wij zijn groot fan van deze American Sweetheart, en vinden dat zij haar eigen top 5 verdient.

Auteur: Gaby Verseveldt | 10 april 2018 - 15.00 uur

Al sinds haar zestiende is Jennifer Lawrence actief in de filmwereld en haar carrière zit nog altijd in de lift. Ondanks haar drukke agenda zet ze zich ook in voor kinderen met een handicap. Wát een vrouw is dit toch.

Ze is nu 27 jaar en heeft een indrukwekkend cv. Ze won al een Oscar, BAFTA, drie Golden Globes en nog ruim vijftig andere filmprijzen. Een aantal van haar films kun je (binnenkort) bij Ziggo On Demand zien. Dit vinden wij de vijf beste.

5. Red Sparrow

Dominika Egorova probeert te overleven in de bittere bureaucratische realiteit waaruit de hedendaagse Russische geheime diensten bestaan. Ze wordt tegen haar wil gerekruteerd om informatie over de Amerikaanse inlichtingendiensten in te winnen. Hiervoor zijn alle middelen toegestaan. Ze moet de CIA-agent Nathaniel Nash verleiden en de twee staan al snel lijnrecht tegenover elkaar. Haar opdracht wordt bemoeilijkt wanneer ze binnen de CIA gerekruteerd wordt om een verrader in Washington te vinden.

Jennifer was na het lezen van het script doodsbang voor dit project. De rol van Dominika is namelijk fysiek heel zwaar. Zo moest ze maandenlang balletles volgen en oefenen op haar Russische accent. In een scène stapt ze zelfs naakt in een bad met ijswater.

Red Sparrow draait nu in de bioscoop en is binnenkort te zien bij Ziggo On Demand.

4. X-Men: First Class

Wanneer de mutanten worden opgejaagd door Sentinels, robots die alles en iedereen in hun weg vernietigen, bedenken zij een laatste redmiddel: ze sturen Wolverine terug in de tijd om de allesvernietigende oorlog te stoppen voordat deze kan beginnen. Samen met hun jongere alter ego’s uit X-Men: First Class, bundelen de mutanten hun krachten in een episch gevecht dat het verleden zal veranderen en daarmee hun toekomst zal redden.

Om te transformeren in Mystique moest Jennifer tijdens de opnames van X-Men: First Class ruim acht uur in de make-up, om alle full-body protheses te bevestigen. In de volgende X-Men films kreeg ze gelukkig een bodysuit, waardoor ze per dag ‘slechts’ drie uur in de visagie doorbracht.

Je ziet Jennifer Lawrence in X-Men: First Class, X-Men: Days of Future Past en X-Men: Apocalypse, allemaal te zien bij Ziggo On Demand.

3. Joy

Joy Mangano is een gescheiden moeder van twee kinderen die van de een op de andere dag schatrijk wordt met opmerkelijke en eenvoudige uitvindingen zoals de ‘Miracle Mop’ en de ‘Huggable Hangers’. Met haar optredens in teleshoppingzenders wordt ze een bekende persoonlijkheid en groeit ze uit tot een zeer succesvolle onderneemster in de Verenigde Staten.

Joy is een van de vier films waarin Jennifer samen te zien is met Bradley Cooper. Dat zorgde voor een stroom aan geruchten over een eventuele off-screen relatie. Maar tot op de dag van vandaag is er nooit iets tussen de twee voorgevallen. Tenminste, dat zeggen ze…

2. mother!

'Mother' volgt een stel dat een rustig bestaan leidt. Als er op een dag onuitgenodigde gasten hun huis binnenkomen, wordt dat bestaan ernstig verstoord. Het gevolg is dat de relatie van het stel danig op de proef wordt gesteld.

Tijdens de opnames ging Jennifer zó in haar karakter op, dat ze tijdens heftige scènes soms spontaan begon te hyperventileren. Haar collega’s richtten daarom een happy place in voor haar. In deze ruimt stonden geurkaarsen, kauwgomballen en een tv waarop non-stop Keeping up with the Kardashians werd afgespeeld.

1. The Hunger Games

De Hunger Games-films vertellen het verhaal van Katniss Everdeen, die mee moet doen aan de Hunger Games, een jaarlijks event waarbij 24 tieners met elkaar de strijd om leven en dood aangaan. Katniss overleeft het event, maar beseft zich hoe verkeerd het is. Ze besluit zich tegen het Capitol te keren en ontsteekt start een revolutie.

De vier films van The Hunger Games werden een enorm succes. Het was voor Jennifer Lawrence haar doorbraak bij het grote publiek. Dat had ook gevolgen voor haar bankrekening. Kreeg ze voor de eerste film een ‘schamele’ half miljoen dollar, voor de tweede film was dat al 10 miljoen dollar!