5 beste rollen van Anthony Hopkins

De 5 beste rollen met Anthony Hopkins

Die je bij Ziggo On Demand kunt zien

Sir Anthony Hopkins is een acteur met een indrukwekkend cv. Krijg jij ook geen genoeg van de levende legende? Dan is deze top 5 voor jou!

Auteur: Gaby Verseveldt | 17 april 2018 - 11.00 uur

Waarschijnlijk ken je hem als Hannibal Lecter uit The Silence of the Lambs, zijn grote doorbraak waar hij terecht een Oscar voor kreeg. Of van andere klassiekers als Legends of the Fall, Meet Joe Black en The Remains of the Day.

Een top 5 is eigenlijk niet te doen, want daarmee doen we tekort aan alle andere films met Anthony Hopkins. Maar toch gaan we het proberen. We stoppen er zelfs een serie in! En goed nieuws: al deze mooie titels bekijk je nu bij Ziggo On Demand.

5. Solace

De gepensioneerde paragnost John Clancy (Anthony Hopkins) helpt de FBI nog een allerlaatste keer met het oplossen van een serie gruwelijke moorden. Het lijkt een eenvoudige opdracht, tot blijkt dat de moordenaar een luguber motief heeft…

Solace was ooit bedoeld als een sequel van Se7en (1995), maar regisseur David Fincher vond dat toch niet zo’n goed idee. Dus is Solace een op zichzelf staand verhaal geworden. Fincher kreeg trouwens hulp van multitalent Hopkins, die voor Solace ook betrokken was als uitvoerend producent.

4. The Rite

Theologiestudent Michael Kovak (Colin O'Donoghue) volgt een exorcisme-opleiding aan het Vaticaan. Als hij de legendarische Vader Lucas (Anthony Hopkins) ontmoet, neemt zijn aanvankelijk kritische houding af. Hij wordt aangetrokken door een zaak waar zelfs Vader Lucas geen raad mee weet en is getuige van een fenomeen dat de wetenschap te boven gaat. Het kwaad dat hiermee gepaard gaat, is zo gewelddadig en angstaanjagend dat hij gaat twijfelen aan alles waar hij ooit in heeft geloofd.

Hopkins is zelf gelovig en zijn geloof heeft hem, naar eigen zeggen, door zijn alcoholverslaving in 1975 geholpen. Het idee van de duivel die doordringt tot het Vaticaan moet dus wel erg verontrustend voor hem zijn. Toch zie je dat niet aan zijn briljante acteerprestatie.

3. Hitchcock

Hitchcock vertelt het liefdesverhaal van een van de meest invloedrijke filmmakers van de laatste eeuw, Alfred Hitchcock en zijn vrouw en assistent Alma Reville. De film speelt zich af tijdens het maken van Hitchcocks beroemde griezelfilm Psycho in 1959 en laat zien dat Alma grote invloed had op het werk van haar man.

Het was een hele klus om Hopkins op Hitchcock te laten lijken. Vier jaar duurde het om de protheses voor zijn gezicht te finetunen. Daarnaast was er ook nog een fatsuit nodig, want Hopkins had net een succesvol dieet afgerond vlak voor de opnames van deze film. 

2. Thor

Wanneer de machtige, maar arrogante krijger Thor met zijn roekeloze gedrag een eeuwenoud conflict aanwakkert, besluit zijn vader, Odin, hem een lesje te leren. Hij verbant Thor naar de aarde, waar hij gedwongen wordt om, zonder zijn magische hamer Mjolnir, tussen de gewone stervelingen te leven. Hier wordt hij verliefd op de beeldschone wetenschapper Jane. Terwijl Thor met zichzelf en zijn nieuwe gevoelens in het reine probeert te komen, tekent zich een donkere schaduw boven de aarde af. Loki, de boosaardige broer van Thor, heeft de macht gegrepen in Asgard.

Dit is de eerste comic-verfilming waar Anthony Hopkins in te zien is. De boeken kende hij niet en ook van de Noorse mythologie had hij nog nooit gehoord. Maar hij was geïntrigeerd door de complexe vader-zoonrelatie tussen Odin en Thor en heeft de rol daarom aangenomen.

1. Westworld

De serie speelt zich af in het fictieve Westworld, een technologisch geavanceerd Western-themapark, dat volledig wordt bevolkt door synthetische androïden die ‘hosts’ worden genoemd. De hosts worden echter steeds bewuster van zichzelf en wat er met hen gebeurt. En dat zorgt in seizoen 1 voor gevaarlijke situaties. In seizoen 2 zullen we zien hoe het afloopt.

De hele cast van Westworld was een beetje starstruck toen ze hoorden dat ze met Anthony Hopkins aan de slag mochten. Vooral James Marsden had het moeilijk. In zijn allereerste scène met Hopkins was hij namelijk helemaal naakt.

Westworld seizoen 1 is nu te zien bij Ziggo Movies & Series (X)L. Seizoen 2 begint op maandag 23 april.