De 5 beste films en series van J.J. Abrams

De 5 beste films en series van J.J. Abrams

Die je bij Ziggo On Demand kunt kijken

Bij J.J. Abrams denk je al gauw aan Star Wars, maar de producer heeft nog veel meer op zijn repertoire staan.

Auteur: Marije van Haarlem | 22 mei 2018 - 13.00 uur

De grote doorbraak voor J.J. Abrams was de serie Lost, in 2004. Hij werkte vervolgens mee aan films als Star Trek, Cloverfield, Mission Impossible en is nu grotendeels verantwoordelijk voor de recente Star Wars-films. Met deze top vijf ontdek je welke films en series J.J. Abrams nog meer op zijn naam heeft staan.

5. Super 8

Een groep vrienden is in de zomer van 1979 getuige van een groot treinongeluk. Op het moment van de ramp zijn ze een film aan het schieten op een 8mm filmrol, ook wel super 8 genoemd. Ze vermoeden dat het geen ongeluk geweest is en gaan op onderzoek uit. Als er kort daarna allerlei vreemde dingen gebeuren in het kleine stadje in Ohio, ontdekken ze nog meer gruwelijkheden.

Voor Super 8 werkte J.J. Abrams samen met zijn grote inspiratie, Steven Spielberg. Hij noemt de film dan ook een ode aan de beroemde regisseur. Ze werkten al veel eerder samen. Abrams werd namelijk in zijn tienerjaren ingehuurd door Spielberg om zijn super 8mm homevideo’s te herstellen. Van Super 8 naar Super 8!

4. Mission Impossible III

Net wanneer Ethan Hunt (Tom Cruise) zijn tijd bij de Impossible Mission Forces achter zich wil laten, wordt een van de agenten die hij zelf heeft getraind ontvoerd. Wanneer hij haar vindt, belandt hij in een web van complotten waardoor hij niet meer weet wie hij kan vertrouwen.

De derde film in de beroemde Mission Impossible-reeks trok zoveel fans aan tijdens de opnames in Rome dat het filmen bijna onmogelijk werd gemaakt. Om de fans te slim af te zijn, werd een stuk verderop een nepset gebouwd.

3. Lost

48 passagiers overleven een vliegtuigcrash en stranden op een griezelig eiland. Nog nauwelijks bekomen van de shock, worden ze geconfronteerd met hun onderlinge verschillen en een mysterieuze dreiging op het eiland. Maar wat als het geen toeval is dat juist zij het overleefd hebben?

De Amerikaanse tv-zender ABC voorspelde lang geleden al dat de serie een groot succes zou worden. ABC haalde de serie binnen nog voordat er een pilot aflevering gemaakt was of überhaupt een script geschreven. Een eerste schets was blijkbaar voldoende om een contract te tekenen. Dat bleek een goede beslissing, Lost won talloze awards en dat betekende het startsein van J.J. Abrams’ carrière. 

De 5 beste films en series van J.J. Abrams
2. Westworld

De spectaculaire sf-serie Westworld speelt zich af in een futuristisch Western-pretpark. Bezoekers van het park betalen grof geld om door levensechte robots vermaakt te worden. Maar het gerommel met kunstmatige intelligentie blijkt niet zonder gevaren.

De remake van de film Westworld uit 1973 stond eigenlijk al jaren op de planning. Abrams werd in 1996 al benaderd door de oorspronkelijke schrijver Michael Crichton om een nieuw script te schrijven. Het heeft tot 2013 geduurd voordat hij een helder beeld had hoe dat er precies uit moest komen te zien. Het werd een HBO-serie en in tegenstelling tot de film staat het perspectief van de robots centraal. 

Wil je weten of Westworld wat voor jou is? Kijk dan gratis de eerste aflevering van seizoen 1. 

1. Star Wars: The Last Jedi

In The Last Jedi zien we hoe Rey haar pas ontdekte vaardigheden verder ontwikkelt met de hulp van Luke Skywalker. Ondertussen bereidt het verzet zich voor op een gevecht met de First Order.

De plotwendingen in het script van The Last Jedi vielen niet bij iedereen in de smaak. Acteur Mark Hamill (Luke Skywalker) was het fundamenteel oneens met de keuzes van schrijver Rian Johnson over zijn karakter. J.J. Abrams steunde zijn ideeën juist wél en had Johnson volledige creatieve vrijheid gegeven om het verhaal dat hij samen met George Lucas gestart was in The Force Awakens, verder te ontwikkelen.