De 5 beste films met Colin Farrell

De 5 beste films met Colin Farrell

Die je nú allemaal kunt kijken bij Ziggo On Demand

De Ierse bad boy Colin Farrell brak in 2002 door met Phone Booth. Hierna volgde het ene mooie Hollywoodproject na het andere. Hij heeft er weinig last van gehad dat hij van de theaterschool werd gestuurd. Gelukkig maar voor ons, want nu kan je deze vijf topfilms en series met Colin Farrell gewoon bekijken!

Auteur: Rozemarijn Vossen | 20 juni 2018 - 17.00 uur

5. Roman J. Israel, Esq

De film volgt een idealistische, liberale advocaat die zich jarenlang voor de kleine man heeft ingezet. Nadat zijn collega en mede-eigenaar van de firma een hartaanval krijgt, wordt Roman (Denzel Washington) gedwongen als leider van de firma op te treden. Colin Farrell speelt George Pierce, die Roman probeert te helpen door de firma over te nemen.

Bij elke scène van Colin in de film is Denzel zijn tegenspeler. Iets dat beide acteurs wel konden waarderen. Sterker nog: Denzel noemde Colin een goed acteur en aardige man.

4. Seven Psychopaths

Colin Farrell speelt Marty; een scenarioschrijver met een writersblock. Zijn scenario voor ‘Seven Psychopaths’ komt maar niet af en daar is hij behoorlijk gefrustreerd over. Maar dan wordt hij door zijn vrienden meegetrokken in een hondenontvoeringszaak. Wanneer de geliefde Shih Tzu van een psychopathische gangster (Woody Harrelson) vermist raakt, vindt de scenarist meer dan genoeg inspiratie voor zijn scenario.

De film is een tikkeltje bizar en bevreemdend, omdat het een Engelse film met bijbehorende Britse humor is, die zich afspeelt in Amerika. Maar zet Colin Farrell, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Tom Waits en Christopher Walken samen voor de camera en actie is gegarandeerd.

3. The Imaginarium of Doctor Parnassus

De film vertelt het verhaal van Dr. Parnassus (Christopher Plummer) die met zijn theatergezelschap stad en land afreist om het publiek nog nooit vertoond vertier voor te schotelen. Het publiek kan via een magische spiegel aan de realiteit van alledag ontsnappen. Maar er rust een vloek op de dokter, al eeuwenlang sluit hij namelijk weddenschappen af met de duivel.

Dit was het laatste filmproject van Heath Ledger. Helaas waren nog niet al zijn scènes gefilmd toen hij overleed. Om de film tóch af te maken werden zijn overige scènes verdeeld over drie acteurs: Johnny Depp, Jude Law en Colin Farrell. De drie acteurs stonden hun salaris af aan de dochter van Heath Ledger, zodat haar economische toekomst veiliggesteld was. 

2. Saving Mr. Banks

Walt Disney (Tom Hanks) probeert al twintig jaar de rechten van het boek Mary Poppins te krijgen, om hier een film van te kunnen maken. De auteur van het boek (Emma Thompson) weigert de rechten te verkopen, omdat ze bang is dat haar geliefde creatie compleet verscheurd zal worden door het Hollywoodsysteem. Als ze in geldnood komt besluit ze Walt’s aanbod te overwegen.

Colin Farrell speelt de vader van de auteur en is alleen in flashbacks in de film te zien. Hij vond het jammer dat hij daardoor niet samen met de andere acteurs speelde en gaf daarom een feest. Ze aten met de hele cast in de tuin en keken daarna Mary Poppins.

1. True Detective seizoen 2

In de HBO serie True Detective struggelen agenten met moordzaken die hen tot het uiterste drijven. De twee seizoen staan los van elkaar en hebben ieder een eigen verhaal en cast. Colin Farrell speelt in seizoen twee agent Ray Velcoro. Een uitgebluste, cynische politieman met een alcoholprobleem. In korte tijd verloor hij zijn huwelijk, zijn zoon én zijn moreel kompas.

Om zich in te leven hoefde Farrell niet eens zo heel diep in zijn eigen verleden te graven. Hij geeft ook toe dat hij redelijk getypecast is voor de rol. Hij beleefde zijn eigen ups en downs en zijn drugsverslaving deed hem niet veel goeds.

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?