De 5 beste DC Comics films

De 5 beste DC Comics films

Waarin comic books tot leven komen

Heb je comics nog nooit geprobeerd omdat je ze oppervlakkig vindt? Ons advies als je comic book films wilt ontdekken: begin met deze vijf films. Wij durven te wedden dat je onder de indruk zult zijn.

Auteur: Gaby Verseveldt | 31 januari 2018 - 09.38 uur

5. Batman Begins

Nadat zijn ouders voor zijn ogen vermoord worden, reist Bruce Wayne de wereld rond, op zoek naar een manier om onrecht te bestrijden. Met de steun van zijn trouwe butler Alfred, inspecteur Jim Gordon en bondgenoot Lucius Fox, keert Wayne uiteindelijk terug naar Gotham City. Daar laat hij zijn alter ego Batman los op de wereld.

Christian Bale is absoluut in topvorm in zijn rol als Batman. Maar hij liep op de set wel rond met een ontzettend pesthumeur. Zijn pak zat zo strak, dat hij er oprecht chagrijnig van werd.  

4. Watchmen

Wanneer The Comedian wordt vermoord, wil Rorschach achterhalen wie er achter deze moord zit. Samen met vier andere superhelden moet hij het sinistere plan dwarsbomen dat het voorbestaan van de mensheid bedreigt. Hun missie is om over de mensheid te waken, maar wie waakt er over de Watchmen?

Het had niet veel gescheeld, of Watchmen had nooit het witte doek gezien. Het zou te complex, te gedetailleerd en te groots zijn. Maar regisseur Zack Snyder toonde lef en probeerde het toch. Met succes!

3. Man of Steel

Een jongen ontdekt dat hij over bovennatuurlijke krachten beschikt en dat hij niet op aarde is geboren. Als hij groter is, gaat hij op een ontdekkingsreis naar zijn afkomst. Zo wordt hij een held die de wereld moet redden van totale vernietiging.

Of je de avonturen van Lois & Clark in de 90’s gevolgd hebt of niet, Superman kent iedereen. Toch borduurt niet alles in Men of Steel voort op de klassieke elementen van Superman. Zo draagt hij geen bril meer, en is zijn rode onderbroek aan de waslijn blijven hangen.

2. Wonder Woman

Diana is in training om een onverslaanbare strijder te worden. Dan crasht er een Amerikaanse piloot op haar eiland en hij vertelt haar verhalen over een conflict in de wereld. Diana besluit haar thuis te verlaten, overtuigd dat zij dat conflict kan stoppen.

Er zit een heel klein Nederlands tintje aan Wonder Woman. Onze eigen Doutzen Kroes heeft namelijk een rol. Vier scènes en één regel tekst kreeg ze, maar ze liet een verpletterende indruk achter.

1. The Dark Knight

De idealistische FBI-agente Kate Macer, ijzersterk neergezet door Emily Blunt, wordt op een missie naar Mexico gestuurd. Daar moet zij een invloedrijke, gevaarlijke drugsbaas uitschakelen. Ze wordt als een pion in de drugsoorlog gebruikt, en komt erachter dat haar idealen misschien niet heilig zijn.

Emily Blunt moest flink trainen voor deze rol. Dat is extra knap, omdat de opnames slechts vier maanden na de geboorte van haar dochter begonnen. Ook knap: Roger Deakins (Director of Photography) pakte zijn 13e Oscar-nominatie met Sicario. Hij won er echter nog nooit een en ook deze ging aan zijn neus voorbij.