De 5 beste crime-series van dit moment

De 5 beste crime-series van dit moment

Die je kunt zien bij Ziggo Movies & Series (XL)

We gaan met zijn allen los op crime-series. En dan het liefst een heel seizoen bingen om erachter te komen wie de moord gepleegd heeft. Omdat er heel wat goede crime-series zijn, hebben we vijf van onze favorieten op een rij gezet.

Auteur: Rozemarijn Vossen | 27 november 2018 - 15.00 uur

5. Mosaic

De serie volgt de mysterieuze vermissing van kinderboekenschrijfster Olivia Lake (Sharon Stone). Al snel wordt haar lichaam gevonden en blijkt dat ze is vermoord. Detective Nate krijgt de opdracht om de dader op te sporen. Verschillende mannen uit Olivia’s leven zijn verdacht. Maar wie van hen heeft het gedaan en met welk motief?

In eerste instantie werd Mosaic uitgegeven als een interactieve app, waarin de kijker zelf kon kiezen welk perspectief het verhaal volgt. Lijkt je dit leuk? Hou dan regisseur Soderbergh in de gaten, die heeft nog wel wat interactieve plannen liggen. 

4. The Team

In Kopenhagen, Berlijn en Antwerpen worden identieke moorden gepleegd. Europol stelt een internationaal team samen om de moorden op te lossen. In dit team zit de crème de la crème van de Europese recherchediensten.

Lars Mikkelsen speelt een Deense rechercheur. Mikkelsen heeft zich de afgelopen jaren zich opgeworpen als professionele engerd. Na zijn doorbraak in Borgen speelde hij de doodenge mediamagnaat in Sherlock, en in House of Cards speelt hij de Russische president. 

3. Criminal Minds

In Criminal Minds volgen we een groep FBI-agenten die werkzaam is op de Behavioral Analysis Unit. Dit team maakt psychologische profielen van criminelen, om zo de pakkans te verhogen. Voor het maken van de profielen moet je kunnen denken als een crimineel. Dat verklaart ook gelijk de titel van de serie.

Er is maar één karakter die te zien is in alle 299 afleveringen: Dr. Spencer Reid. Reid heeft een IQ van 187, een fotografisch geheugen en kan twintigduizend woorden per minuut lezen. Wat hij alleen niet kan is twee dezelfde sokken aantrekken, aangezien acteur Matthew Gray Gubler gelooft dat dat ongeluk brengt.

2. The Bridge

In The Bridge volgen we Saga Norén. Ze is een extreme praktische en hyperintelligente agente die kenmerken van het aspergersyndroom vertoont. Hierdoor is ze sociaal zeer onhandig, maar wel een bijzonder goede rechercheur. Ze moet samenwerken met de Deense politie om misdaden op te lossen die beide landen aangaan.

Hans Rosenfeldt, maker van de serie, heeft Sofia Helin (Saga) niet gezegd dat haar karakter asperger heeft. Wel heeft hij haar uitgelegd wat voor personage en gedrag hij wilde zien. Zo bleef hij weg van de clichés die rondom asperger hangen, waar door de serie realistische aanvoelt en Saga Norén een authentiek personage is.

1. True Detective

In het eerste seizoen zien we een 17 jaar durende klopjacht naar de dader van een bizarre moord, in 1995 in Louisiana. Het tweede seizoen draait om drie detectives van verschillende afdelingen die samen een serie misdaden proberen op te lossen.

De twee seizoen hebben niks met elkaar te maken en hebben zelfs een totaal verschillende cast. Dat is misschien ook wel wat de serie zo goed maakt. Het nieuwe seizoen komt in januari 2019 uit en daarin heeft Mahershala Ali de begeerde rol van detective te pakken.

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?

Meer lijstjes: