De 5 beste coming of age-films

De 5 beste coming of age-films

Die je nu kunt kijken bij Ziggo

Opgroeien en volwassen worden is een onderwerp waar we in film en literatuur nooit genoeg van krijgen. Het verlangen naar een groots en meeslepend leven, worstelingen met familie, vrienden, gezondheid en geaardheid. Kortom: groeipijnen. We hebben vijf van onze favoriete coming of age-films van de afgelopen vijf jaar op een rij gezet.

Auteur: Rozemarijn Vossen | 22 augustus 2018 - 11.00 uur

5. Lady Bird

Nu bij Ziggo On Demand

Christine McPherson droomt over avontuur. Over een kunstzinnige studie aan een prestigieuze universiteit aan de oostkust, bijvoorbeeld. Maar eerst moet ze haar laatste jaar op de middelbare school nog door zien te komen. Je ziet Lady Bird worstelen met school, haar eerste liefde en haar zoektocht naar een vervolgopleiding.

Schrijfster en regisseur Greta Gerwig baseerde Lady Bird deels op haar eigen leven. De film speelt zich bijvoorbeeld af in 2002, het jaar dat ze haar middelbareschooldiploma haalde. De actrice die ze castte voor de film lijkt daarentegen niets op haar vroegere zelf.

4. The Florida Project

Nu bij Ziggo On Demand

Kattenkwaad uithalen is de belangrijkste dagbesteding van Moonie en haar vriendjes. Het meisje woont met haar moeder in een goedkoop motel onder de rook van Disney World. Voor Moonie is het een roze kasteel met overal avontuur. Ze heeft geen idee wat haar moeder elke dag moet doen om de overnachting te kunnen betalen.

Het roze motel ziet er niet echt uit, maar de film is wel degelijk bij een bestaand motel opgenomen. De titel van de film is een dubbele verwijzing naar de plek waar het verhaal zich afspeelt. The Florida Project was namelijk één van de eerste werknamen voor Disney World.

3. The Fault in Our Stars

Nu bij Ziggo On Demand

De 16-jarige Hazel heeft kanker en zeult overal een zuurstoftank met zich mee. In een praatgroep ontmoet ze de zelfverzekerde Augustus, die kanker overleefde maar wel een been verloor aan de ziekte. Ze vinden steun bij elkaar en worden verliefd. 

Vlak nadat de film uitkwam werd het bankje gestolen waarop Gus en Hazel in Amsterdam een mooi moment delen. Omdat veel fans van het boek of de film het bankje opzochten, heeft de gemeente snel het bankje vervangen.

2. La Vie d'Adèle

Vanaf 1 oktober bij Ziggo Movies & Series

Het leven van de 15-jarige Adèle staat op zijn kop wanneer ze Emma ontmoet: een mysterieus meisje met blauw haar. Ze ontdekt dat ze niet op jongens, maar op meisje valt. La Vie d’Adele is het ontroerende verhaal van een eerste grote liefde, met al het geluk en verdriet dat daarbij hoort.

De actrices die de hoofdrollen spelen lazen het script slechts één keer. De regisseur stond erop dat de meiden zouden vergeten wat hun tekst precies was, en vroeg hen om in plaats daarvan de scènes te improviseren zodat hun teksten en acties zo natuurlijk mogelijk zouden zijn.

1. Call me By Your Name

Nu bij Ziggo On Demand

In het Italië van de jaren ’80 bloeit de liefde op tussen de 17-jarige Elio en de zeven jaar oudere Oliver. Deze Amerikaanse onderzoeksassistent reist af naar het broeierige Italië om de vader van Elio, professor Perlman, bij te staan in diens onderzoek naar de Grieks-Romeinse cultuur.

Regisseur Luca Guadagnino schrapte nogal wat naaktscènes die in het boek beschreven staan, omdat hij niet wilde dat iemand zich ongemakkelijk zou voelen. Toch zijn er genoeg hartstochtelijke scènes overgebleven.

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?