De 5 beste bad guys bij Ziggo On Demand

De 5 beste bad guys

Die je bij Ziggo On Demand kunt zien

Een goede film is nergens zonder een weergaloze bad guy. Want de bad guy is toch een beetje het karakter you love to hate.

Auteur: Gaby Verseveldt | 13 maart 2018 - 15.30 uur

Willen we niet allemaal voor één dag een superslechte schurk zijn? De hele toko kort en klein slaan, zonder na te denken tegen iedereen zeggen wat je denkt? En daar dan nog mee wegkomen ook!

Maar helaas, aan het eind van de film is de bad guy toch meestal de verliezende partij. Tenzij hij (of zij) je hart heeft veroverd. Hoe dan ook, dit zijn volgens ons de vijf beste bad guys (huh?) die je bij Ziggo On Demand kunt zien.

5. Jack Torrance (The Shining)

Jack is een getergde schrijver die wanhopig zijn gezin bij elkaar probeert te houden. Voor wat extra inkomsten werkt hij als opzichter in het creepy Overlook Hotel. Zijn gezin mag ‘gezellig’ mee. Maar bij Jack slaan de stoppen volledig door.

Het karakter Jack Torrance is in de film vanaf de eerste seconde batshit crazy. Maar als je het boek van Stephen King leest, kom je meer te weten over zijn gewelddadige jeugd. Hoe verder het verhaal vordert, hoe meer sympathie je voor Jack krijgt. Ja, totdat hij zijn gezin probeert te vermoorden, natuurlijk.

jack torrance
kill bill
4. Bill (Kill Bill)

Bill is de oprichter van de Deadly Viper Assassination Squad. Hij had een relatie met The Bride en zou zelfs met haar gaan trouwen, maar dan laat zij hem in de steek. Bill pikt het niet en hij geeft zijn Squad de opdracht om haar te vermoorden. Dat mislukt, maar als The Bride ontdekt dat Bill achter deze poging zit, is ze uit op wraak.

Als je als bad guy geen coole codenaam hebt, tel je eigenlijk niet mee. Die van Bill is Snake Charmer, refererend aan een persoon die slangen kan controleren met muziek. Of Bill dat echt kan is de vraag, hoewel hij in Kill Bill wel een fluit bespeelt.

3. Francis 'Franco' Begbie (Trainspotting)

Op het eerste gezicht lijkt Begbie one of the guys, maar als je beter kijkt zijn de verhoudingen nogal uit balans. Hij veracht zijn vrienden om hun drugsgebruik, terwijl hij zelf verslaafd is aan alcohol en geweld. Ondanks zijn psychopathische karakter wordt hij door de groep geaccepteerd, omdat hij hen helpt aan geld voor hun drugsverslaving.

Op fans heeft Begbie een bijzondere aantrekkingskracht. Het internet staat vol met filmpjes waarin mensen hele scènes uit Trainspotting naspelen.

francis franco begbie
lord voldemort
2. Lord Voldemort (Harry Potter)

Als kind wordt Tom Marvolo Riddle ter adoptie bij een weeshuis gelegd, zonder te weten dat hij een tovenaar is. Hij ontwikkelt zich tot de uiterst getalenteerde duistere tovenaar Lord Voldemort (aka You-Know-Who aka He-Who-Must-Not-Be-Named). Hij wordt de aartsrivaal van Harry Potter, maar blijkt op magische wijze aan hem verbonden te zijn.

Soms hebben bad guys wel iets wat ze sympathiek maakt. Maar bij Lord Voldemort hebben we dat niet kunnen ontdekken. Hij zaait angst, haat en verderf onder alle tovenaars die zich niet bij hem aansluiten. In acht films wordt opgebouwd naar de ultieme climax: Harry Potter vs. Voldemort.

1. The Joker (The Dark Knight Trilogy)

The Joker en Batman, ze zijn door elkaar geobsedeerd. En dat zal niet stoppen tot één van beiden uitgeschakeld is. Maar Batman staat aan de kant van de wet en zal dus niet doden. Daarom kan The Joker verder met het terroriseren van Gotham City. Het criminele meesterbrein creëert hierbij chaos en laat een spoor van vernieling achter.

In de comics was The Joker al de absolute bad guy, maar de manier waarop Heath Ledger hem tot leven brengt is fenomenaal. Hij werkte zijn karakter tot in de kleinste details uit, en sloot zich zes weken op om volledig in de huid van The Joker te kruipen. Zijn acteerwerk was zo goed, dat hij na zijn overlijden nog een Oscar kreeg.

the joker