De 5 beste back-to-schoolfilms

De 5 beste back-to-schoolfilms

Die je kunt zien bij Ziggo On Demand

Na een heerlijke, lange, zonnige zomervakantie staat school weer voor de deur (voor sommigen is het zelfs al begonnen!). Een mooi moment om onze vijf favoriete back-to-schoolfilms op een rijtje te zetten. 

Auteur: Rozemarijn Vossen | 28 augustus 2018 - 15.00 uur

5. 100% Coco

De eerste schooldag op de middelbare school is voor iedereen spannend. Ook voor het mode-buitenbeentje Coco. De 13-jarige fashionista in de dop begint haar middelbare schoolcarrière in een roze plooirok, harige jas en met een bloemenhaarband om haar hoofd. En dat is gek, volgens haar klasgenoten. Thuis vindt ze een uitlaatklep voor haar mode-uitspattingen met haar modeblog Style Tiger.

Het verhaal is gebaseerd op de puberteit van de schrijfster van het gelijknamige boek. Sterker nog, de schrijfster ging naar eigen zeggen als een soort Maya de Bij gekleed op haar eerste schooldag. 

4. Cool Girls

Het schoolleven gaat niet altijd over rozen. Mindy en Jodi zijn twee ontzettende nerds. Nadat ze slachtoffer zijn geworden van een vernederende grap, besluiten ze wraak te nemen. Om hun plan uit te kunnen voeren verenigt het tweetal alle buitenbeentjes van de school. De strijd kan beginnen.

Mean Girls was natuurlijk de kick-off-film voor een sarcastische blik op ‘gemene’ highschoolmeiden en populaire football boys. Cool Girls biedt het perspectief vanuit de andere kant: de underdogs, de sullige meiden die als laatst gekozen worden bij gym.

3. Monsters University

Iemand laten schrikken is nog niet zo makkelijk. In de prequel van Monsters Inc. leren Mike en Sully hoe ze een echte ‘schrikker’ worden, een monster dat kinderen laat schrikken. De film laat zien hoe Mike en Sully goede maatjes worden, en dat gaat niet zonder slag of stoot.

De campus waar de monsters les krijgen, is gebaseerd op de Universiteit van Californië die in de buurt van de Pixar-tekenstudio staat. Toch maakten de tekenaars nog een uitstapje naar een universiteit aan de oostkust van het land: als de monsters de school betreden raken ze allemaal de poot van een standbeeld aan. Dit is een verwijzing naar een traditie van Harvard University.

2. Harry Potter and the Philosopher’s Stone

De allereerste film uit de Harry Potterserie. De jonge Harry Potter woont na de dood van zijn ouders bij zijn oom en tante, die hem slecht behandelen. Op een dag krijgt hij te horen dat zijn ouders tovenaars waren, en dat hij uitgenodigd is om te gaan studeren aan Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus.

De jonge acteurs en actrices die ‘onderwijs volgen’ op Zweinstein maken in de film hun échte huiswerk. Dus gewoon dat van hun school in de Dreuzelwereld. Ze moesten het toch maken én het maakt de setting gelijk wat realistischer. 

1. Mees Kees

Mees Kees is de nieuwe invaller op school en eigenlijk is hij nog stagiair. Hij geeft heel anders les dan de juf van Tobias. Zo kijkt de klas Spiderman met biologie en zetten Mees Kees en de leerlingen met rekenen de tafels op z’n kop. De strenge directrice Dreus vindt het maar niets.

Willem Voogd speelt in de eerste drie films de titelrol en werd hiermee in één klap bekend. Hij wordt al jaren aangesproken als Mees Kees door zowel kinderen als ouders. Best lastig, vindt hij zelf. 

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?