De 5 leukste films voor dierendag

De 5 leukste films voor dierendag

Die je kunt zien bij Ziggo On Demand

Niets zo aaibaar als een vertederende dierenfilm, maar niet elk beestje is geschikt om zonder handschoenen aan te pakken. Films met dieren in de hoofdrol heb je in allerlei soorten en maten. Met Dierendag in aantocht, hebben wij onze 5 favoriete dierenfilms van dit moment op een rijtje gezet.

Auteur: Rozemarijn Vossen | 2 oktober 2018 - 11.00 uur

5. Pieter Konijn

Deze zachte knabbelaar is voor de duvel, vos of buurman niet bang. Hij moet en zal de moestuin van meneer Verhoef in, want daar is veel lekkers te vinden. Als het aan de buurman ligt, komt er geen beest in zijn tuin. En daar heeft ‘ie zo zijn eigen maatregelen voor.

Walt Disney wilde in 1930 al een tekenfilm maken van het boek van Beatrix Potter, maar dat zag de schrijfster niet helemaal zitten. De vraag is nu natuurlijk of ze tevreden zou zijn met het resultaat van de moderne verfilming, door Sony.

De 5 leukste films voor dierendag
De 5 leukste films voor dierendag

4. Rampage: Big meets Bigger

De zeldzame albino Silverback gorilla George wordt per ongeluk besmet na toediening van een experimenteel serum. Hierdoor transformeert hij van een vriend in een levensgroot monster. Niet alleen hij muteert, ook andere dieren volgen. Dwayne ‘The Rock’ Johnson probeert een ramp te voorkomen.

Rampage is een videogame uit 1986. De game deed wat denken aan King Kong en Donkey Kong. Maar deze verfilming is uitgeroepen tot de allerbeste videogame verfilming ooit. 

3. Jurassic World: The Fallen Kingdom

Vanaf 10 oktober te huur bij Ziggo On Demand

Op Isla Nubar is van alles gebeurd nadat de hoofdrolspelers dit eiland een aantal jaar geleden verlieten. Als een vulkaan het leven van de dinosauriërs bedreigt, keren ze terug om hen van uitsterven te redden. Een vulkaan is niet te stoppen, daarom zullen ze de dino’s moeten evacueren, en dat is nogal een klus.

Regisseur J.A. Bayona nam zijn taak uiterst serieus. Hij las alle boeken van Jurassic Park-bedenker Michael Chrichton, om zich helemaal in zijn geest en fantasie te kunnen verplaatsen. 

2. Isle of Dogs

Deze stopmotionfilm van Wes Anderson speelt zich af in Japan, in Megasaki City. De corrupte burgemeester verbant alle honden naar een eiland vol rommel, genaamd Trash Island. Atari, de twaalfjarige pleegzoon van de burgemeester, raakt zo zijn hond Spots kwijt. Hij begint een zoektocht naar zijn maatje en krijgt gezelschap van wat goedgezinde viervoeters.

Om dit avontuur in beeld te brengen, werden bijna 1100 poppen gemaakt, waarvan de helft van verschillende honden. In 2015 begonnen ze met het maken van de film, het duurde dus zeker drie jaar voor de klus was geklaard.

1. Life of Pi

Als Pi en zijn familie schipbreuk lijden, is hij de enige overlevende mens die samen met een orang-oetang, hyena, zebra en Bengaalse tijger op zee dobbert.

De film is gebaseerd op het prijswinnende boek van Yann Martel. Volgens velen was het verhaal onfilmbaar. Maar goed dat de regisseur toch door heeft gezet, de film won namelijk maar liefst vijftig filmprijzen, waaronder vier Oscars. 

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?