De 5 beste psychologische drama’s en thrillers

De 5 beste psychologische drama’s en thrillers

Die je kunt zien bij Ziggo On Demand

Hou je wel van een beetje training voor je brein, ook al is het een zondag? Dan hebben we het perfecte lijstje voor je. Mindfucks, plottwists, vreemde en duistere situaties: je vindt ze allemaal in psychologische drama’s en thrillers. Dit zijn 5 van onze favoriete films voor een rondje Mind-Gymmen. 

Auteur: Rozemarijn Vossen | 6 november 2018 - 10.10 uur

5. Psycho

Nu bij On Demand

Als bediende Marion Crane op een dag een grote som geld van haar baas naar de bank moet brengen, besluit ze het geld te houden en slaat ze ermee op de vlucht. Onderweg moet ze noodgedwongen overnachten in het Bates Motel, waar ze de mysterieuze Norman Bates ontmoet, die een nogal eigenaardige band heeft met zijn moeder.

Hoewel de douchescène de meest iconische scène uit de film is, zou dat eigenlijk het doorspoelen van de wc moeten zijn. Dit is namelijk de allereerste Amerikaanse film waarin dat gebeurt. Wist je niet hè? Schrik ook niet als je gaat kijken, de film is geheel in zwart-wit. 

4. Gone Girl

Op het eerste gezicht lijkt Gone Girl een standaard misdaadfilm waarin Nick (Ben Affleck) door een mediacircus de schuld krijgt van de verdwijning van zijn vrouw. Al snel blijkt dat deze donkere, mysterieuze film je constant op het verkeerde been zet, waardoor je kijk op de verdwijning van Amy steeds verandert.

Wat ook constant verandert, is het gewicht van de twee hoofdrolspelers. Rosamund Pike moest drie keer zes kilo aankomen en afvallen voor de film. Ben Afflecks uiterlijk wisselde omdat hij tijdens het maken van de film hard aan het trainen was voor Batman vs. Superman.

3. Being John Malkovich

Nu bij On Demand

In Being John Malkovich ontdekt poppenspeler Craig een klein deurtje in zijn kantoor, dat een poort blijkt te zijn naar het brein van John Malkovich. Craig buit deze ontdekking uit door mensen geld te vragen om het leven te bekijken door de ogen van Malkovich.

Hoewel de film Being John Malkovich heet, heeft de acteur de rol meerdere keren afgeslagen omdat hij vond dat andere acteurs beter geschikt waren. Maar wie speelt nou beter Malkovich dan John Malkovich zelf?

2. Black Swan

Nathalie Portman speelt Nina, een perfectionistische danseres die kans maakt op de felbegeerde hoofdrol in het Zwanenmeer. De witte zwaan, die staat voor onschuld, speelt Nina perfect. Maar Lily, een nieuwe danseres, is perfect voor de rol van zwarte zwaan die staat voor sensualiteit. Om de hoofdrol te krijgen, moet Nina beide rollen kunnen spelen en begint ze een zoektocht naar de donkere krochten van haar brein.

Nathalie Portman gaf alles voor de rol. Zo betaalde ze haar eigen danslessen en gaf ze haar trailer op, zodat de productie een medische specialist kon inhuren voor de dansers.

1. Inception

Wat als je in iemands dromen kan stappen? Met die vraag schreef Christoffer Nolan Inception. De film gaat over meesterdief Cobb die iemands diepste geheimen kan stelen terwijl ze slapen. Als hij en zijn team de opdracht krijgen om dit keer een idee te planten, begint een multidimensionaal droomspektakel.

Inception kreeg de Oscar voor beste Visual Effects. Dit is nog knapper als je weet dat veel van de overweldigende effecten niet met de computer zijn gemaakt. De lawine, ronddraaiende hal en de scènes zonder zwaartekracht zijn allemaal zonder hulp van CGI gemaakt. 

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?