De vijf beste mannelijke helden in series

De vijf beste mannelijke helden in series

Die je kunt zien bij Ziggo Movies & Series (XL)

Elke serie kent wel een held. Niet per se met superkrachten of vechtskills, maar een alledaagse held die mensen écht helpt als ze in de problemen zitten. Dit zijn onze vijf favoriete mannelijke helden in series.

Auteur: Rozemarijn Vossen | 16 oktober 2018 - 10.00 uur

5. Spencer Strasmore, Ballers

Spencer Strasmore (Dwayne Johnson) moet zijn klanten, rugby profs, op het rechte pad houden. Er gebeurt elke dag wel iets in hun stormachtige carrières. Aangezien Spencer en zijn team zich specifiek met hun verdiende dollars bemoeien, moet hij nogal eens in actie komen. De NFL-spelers mogen dan wel miljoenen verdienen, ze werken zich regelmatig in de nesten.

The Rock lijkt in het echte leven een grote held, maar stiekem heeft hij een klein, bang hartje. Hij is bang voor spinnen en ook achtbanen slaat hij liever over. Wel gaat het verhaal dat hij als tiener een heldendaad uitvoerde: hij trok zijn moeder in verwarde toestand van de snelweg.

De vijf beste mannelijke helden in series
De vijf beste mannelijke helden in series

4. Teddy Flood, Westworld

In Westworld gaat het er stevig aan toe. Het is een pretpark, ergens in de toekomst, waar de rijken zich zonder vergelding kunnen uitleven. Stelen, vechten, moorden het kan en mag allemaal. In deze serie zijn goed en kwaad en feit en fictie continu met elkaar verstrengeld. Wie is er nu echt en wie is er robot?

Een ware held uit de serie is Teddy Flood (James Marsden). Hij heeft er alles voor over om Dolores (Evan Rachel Wood) te beschermen voor kwaadwillende types. Hij is knap, moedig, nergens bang voor en ook nog eens galant. Een held uit het boekje!

3. Omar Little, The Wire

D’Angelo Barksdale staat terecht voor de moord op een andere zwarte man in de sloppenwijken. Door intimidatie slaagt hij erin om een cruciale getuigenis in te laten trekken. Hierna duikt het nieuws op dat een bende vermoedelijk verantwoordelijk is voor tien onopgeloste moorden.

The Wire onderscheidt zich door de gelijke aandacht voor politie en criminelen, en het ontbreken van de traditionele helden en villains. Onze favoriete held uit de serie is allesbehalve een typische good guy. Hij is zelfs crimineel, een drugshandelaar. De Robin Hood van de serie is wel de enige die geen grote godslastering gebruikt. De acteur, Michael Williams, mocht zelfs alle vloekwoorden uit zijn tekst halen.

2. Jon Snow, Game of Thrones

Game of Thrones; de grootste serie van dit moment, waarin het wemelt van de helden, villains en antihelden. De strijd om de troon is niet zomaar gestreden en daar zijn zeker wat heldendaden voor nodig om alles goed af te laten lopen.

Jon Snow (Kit Harington) volgt het klassieke heldenpad. De bastaardzoon van een machtig man, heeft wat struggles met zijn familie, verlaat het thuisfront en loopt vervolgens tegen allemaal uitdagingen aan. Misschien moet hét moment om zijn heldhaftigheid te tonen zelfs nog wel komen in het laatste seizoen…

1. Rustin Cohle, True Detective

Het lijkt een ordinaire politieserie, maar het is er wel eentje met verrassende plotwendingen en onalledaagse personages. Onder wie onze held: agent Rustin Cohle (Matthew McConaughey). Samen met zijn partner Martin Hart (Woody Harrelson) werkt hij aan een bizarre moordzaak. Al draait de serie niet per se om die zaak.

Er wordt ingezoomd op de levens van de agenten en de lijken die ze in hun kast hebben. Beide mannen balanceren op het randje van held en antiheld. Cohle is goed in zijn werk, maar hij lijdt aan eigenlijk alles. Hij neemt zijn toevlucht in tabak en alcohol. Maar toch leef je met hem mee en ga je hem bewonderen.

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?