De vijf beste horrorfilms voor Halloween

De 5 beste horrorfilms voor Halloween

Die je kunt zien bij Ziggo On Demand

Oktober is bijna voorbij, maar niet voordat we Halloween hebben gevierd. Je kunt je griezeligste outfit uit de kast trekken en de straat op gaan, maar je kunt ook gewoon met vrienden heerlijk griezelen op de bank. Speciaal daarvoor hebben we vijf van onze favoriete Halloweenfilms op een rij gezet. 

Auteur: Rozemarijn Vossen | 31 oktober 2018 - 10.15 uur

5. The Shining

Nu bij On Demand

Voormalig alcoholist en schrijver Jack Torrance (Jack Nicholson) krijgt een baan als huisbewaarder van een tijdelijk gesloten hotel. Hij verhuist naar het hotel met zijn gezin. Wanneer een sneeuwstorm ze afsluit van de wereld, zorgt de kwaadwillende geest van de vorige huisbewaarder ervoor dat Jack langzaam gek wordt.

Om Jack Nicholson extra geïrriteerd te krijgen, zorgde de regisseur ervoor dat hij twee weken lang alleen maar broodjes kaas te eten kreeg. De regisseur was voor Shelly Duvall ook hard. Hij verloor vaak zijn geduld en maakte haar duidelijk dat ze tijdverspilling was voor iedereen op de set. Maar ja, alles voor de film.

4. Zombieland

Nu bij On Demand

Wat is een avondje griezelen zonder onze hersenetende ondode vrienden? In Zombielnad volgen we Columbus, die tot nu toe de zombie-apocalyps overleefd heeft. Op zoek naar zijn ouders ontmoet hij Little Rock, Witchita en Tallahassee. Samen proberen ze te overleven.

Woody Harrelson (Tallahassee) is veganist, wat toch een gekke match is met de film. Met marihuana heeft hij wat minder problemen. Tijdens de opnames werd hij gearresteerd voor het bezit van wiet, waardoor er even niet gefilmd kon worden. 

3. Ghostland

Nu bij On Demand

Een moeder en haar twee dochters verhuizen naar het huis van een tante. De eerste nacht krijgt het gezin te maken met moorddadige indringers en ze moeten alle drie vechten voor hun leven. Zestien jaar later gaat één van de zussen terug naar het huis, waar haar andere zus en moeder nog wonen. Als snel ontstaat er een vreemde situatie.

Wat ook een nachtmerrie was, is wat actrice Taylor Hickson overkwam op de set. Toen er een scene gefilmd werd waarin ze op een glazen deur moest bonzen, brak het glas waardoor ze door de deur viel. En dat liep af met een gezicht vol sneeën en 70 hechtingen. 

2. A Quiet Place

Nu bij On Demand

De film gaat over een gezin in een post-apocalyptische wereld, die in stilte moet leven om uit handen te blijven van monsters met een waanzinnig scherp gehoor. De film bevat bijna geen muziek en is in complete stilte opgenomen, wat voor de crew soms een uitdaging was.

In de hele film worden maar 25 zinnen gesproken, waarvan de eerste zin pas na 38 minuten te horen is. Toch wordt er wel met een taal gesproken: gebarentaal. De dochter in het gezin is namelijk doof. De actrice die deze rol speelt is ook echt doof. Ze kreeg als baby een overdosis medicatie waardoor ze haar gehoor verloor. 

1. Hereditary

Nu bij On Demand

De grootmoeder van familie Graham is dan wel overleden, maar ze werpt nog steeds een schaduw over het gezin. Voornamelijk haar kleindochter Charlie lijdt eronder. Aan het vredige bestaan van de Grahams komt abrupt een einde wanneer een verschrikking hun huis overneemt.

Alex Wolff (Peter) stelde voor om echt zijn neus te breken voor de scène waarin hij zijn hoofd tegen een schooltafeltje ramt. Dat ging Ari Aster iets te ver, daarom stelde hij een zacht tafeltje voor. Dit bleek alleen voor het bovenste deel van de tafel te gelden. Het resultaat was een ontwrichte kaak. 

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?