De vijf beste antihelden in series

De 5 beste antihelden uit series

Die je kunt zien bij Ziggo Movies & Series (XL)

Je haat ze én je houdt van ze. Het is wat verwarrend, maar we hebben het dan ook niet voor niets over antihelden. Zoals bijna elke serie wel een held kent, kent de geschiedenis minstens zoveel antihelden. En dat zijn vaak de meest intrigerende karakters. Daarom een kleine ode aan de antihelden van onze favoriete series. 

Auteur: Rozemarijn Vossen | 22 oktober 2018 - 16.15 uur

5. Ragnar Lothbrok, Vikings

In Vikings steekt Ragnar de woeste wateren over om verre kusten te verkennen en te veroveren. Zonder geweten plundert hij erop los. Het is een slimme jongen, wat hem heel af en toe ook juist sympathiek maakt.

De betekenis van Lothbrok is nét iets minder heldhaftig. Het is geen familienaam, maar een soort koosnaampje in het oud-Noors en het betekent ongeveer ‘harige broek’. Tja, zijn gewoonte om dierenhuiden om zijn benen te dragen heeft hem vermoedelijk de bijnaam opgeleverd.

4. Tony Soprano, The Sopranos

Tony Soprano (James Gandolfini) staat aan het hoofd van de DiMeo-familie: een criminele organisatie met Newark, New Jersey, als thuisbasis. Officieel is antiheld Tony werkzaam in het afvalbeheer bij Barone Sanitation, maar dit is slechts een dekmantel. Tony’s échte business bestaat vooral uit gokpraktijken, afpersing, overvallen en witwaspraktijken.

James Gandolfini, die helaas is overleden, werd regelmatig benaderd door echte maffiosi die hem complimenteerden met de authenticiteit van de serie en hem advies gaven voor zijn rol. Om zichzelf op te peppen en boos te maken stopte Gandolfini een steentje in zijn schoen; daar vloekt iedereen toch van?

3. Bobby Axelrod, Billions

Bobby Axelrod (Damian Lewis) en Chuck Rhoades (Paul Giamatti) kunnen elkaars bloed wel drinken. Axelrod is een geniale Wall Street-belegger die niet vies is van een beetje voorkennis hier en daar. Hij is slinks genoeg dat niemand hem kan pakken. Dat maakt hem dan ook wel weer sympathiek. Antiheld Rhoades wil als officier van justitie Axelrod het liefst achter de tralies.

Naast snelle auto’s, reusachtige huizen en chique feestjes geniet je in Billions vooral van het kat-en-muisspel dat ondenkbare levels bereikt. Niet voor niets was Billions in Amerika direct een groot succes. 

2. Ray Donovan

De antiheld uit deze serie is ook gelijk de naamgever. Deze wat nukkige man werkt als fixer voor een groot advocatenkantoor. Hij lost vuile zaakjes op van de elite in Los Angeles. Voor geweld, omkoping en andere twijfelachtige zaken draait hij zijn hand niet om. Maar zoals het een war antiheld betaamt, wordt ook Ray geplaagd door zijn eigen problemen.

Acteur Liev Schreiber stapt in de schoenen van Ray Donovan. Zijn bijnaam als kind was ‘Huggy’. Misschien is er veel veranderd door de jaren, want als je Ray Donovan kijkt is hij niet heel erg knuffelbaar. 

1. Cersei Lannister, Game of Thrones

Ze manipuleert, ze is gemeen en wraakzuchtig en ze heeft absoluut geen mededogen voor de zwakkeren. Zelfs niet als die familie van haar zijn. Dat kan maar één iemand zijn uit Game of Thrones: Cersei Lannister.  Door fans is Cersei verkozen tot ‘meest gehate karakter’ uit Game of Thrones, en dat is nogal wat tussen als die andere hatelijke rollen.

Onsympathiek en tegelijk toch interessant gevonden worden. Bij mannelijke antihelden zie je het vaak, maar Cersei Lannister is één van de weinige geslaagde voorbeelden van een goede vrouwelijke antiheld. Een verdiende eerste plaats dus in deze top 5. 

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?