Game of Thrones opnieuw uitgeroepen tot beste dramaserie

Game of Thrones opnieuw uitgeroepen tot beste dramaserie

De HBO-serie wint negen Emmy Awards

Het zevende seizoen van Game of Thrones is maandagnacht voor de derde keer uitgeroepen tot beste dramaserie tijdens de uitreiking van de Primetime Emmy Awards in Los Angeles. Acteur Peter Dinklage won het beeldje voor zijn bijrol als de gewiekste dwerg Tyrion Lannister.

Auteur: Vicki Blansjaar | 18 september 2018 | 8.00 uur.

Het een-na-laatste seizoen van Game of Thrones was met 22 nominaties de grote kanshebber bij de 70e editie van het prestigieuze prijzenfestijn. De Emmy Awards zijn de belangrijkste tv-prijzen van Amerika en vergelijkbaar met de Oscars in de filmwereld.

Game of Thrones nam het in de categorie beste dramaserie op tegen onder meer Westworld, Stranger Things, The Handmaid's Tale en The Crown. "Robots, Handmaid's en spionnen... de concurrentie was moordend", aldus bedenker George R.R. Martin na afloop. "Maar draken kun je nu eenmaal niet overtreffen."

Record

In totaal verzilverde Game of Thrones negen van de 22 nominaties. Vorige week won de fantasyreeks ook al zeven prijzen tijdens de Creative Emmy Awards, waarbij de mensen achter de schermen worden beloond voor hun werk. De serie viel toen in de prijzen voor onder meer beste muziek, beste stuntwerk en beste kostuums.

De teller komt daarmee op een recordaantal van 47 Emmy Awards voor Game of Thrones, waarmee de show het eigen record van 38 Emmy’s uit 2016 verder aanscherpt. Vorig jaar was de serie over het drakenepos de grote afwezige op de prijsuitreiking omdat seizoen 7, dat in de zomer van 2017 van de buis spatte, net te laat was begonnen om mee te kunnen doen.

Seizoen 8

In de hitserie hebben de Nederlandse acteurs Carice van Houten en Michiel Huisman ook rollen. Huisman was tot en met seizoen 6 te zien als Daario Naharis. Van Houten speelt de roodharige priesteres Melisandere en zal ook in het achtste en laatste seizoen vlammen in de serie.

Het laatste seizoen van Game of Thrones komt naar verwachting in de eerste helft van 2019 uit en zal in Nederland exclusief te zien zijn bij Ziggo Movies & Series (X)L. De makers zullen ook dan willen meedingen voor de Emmy Awards van 2019.

HBO vs. Netflix

De uitreiking van de Emmy’s draaide dit jaar ook om de strijd tussen kabelkanaal HBO en streamingdienst Netflix. Voor het eerst in achttien jaar had HBO (108) niet de meeste nominaties. Netflix had er met 112 vier meer. De strijd eindigde uiteindelijk in een gelijkspel: zowel HBO als Netflix mocht 23 Emmy’s in ontvangst nemen. 

En dat is goed nieuws voor Ziggo klanten! Zowel de series van HBO als die van Netflix kijk je namelijk bij Ziggo met de Mediabox XL. Netflix vind je op kanaal 150. Zorg wel even dat je een abonnement hebt op de streamingsdienst. De hitseries van HBO kijk je met een abonnement op Movies & Series (X)L.

Prijsschieten voor HBO

Andere hitseries van HBO die in de prijzen vielen zijn onder meer Westworld, Barry en Last Week Tonight with John Oliver. Actrice Thandie Newton won haar eerste Emmy Award voor haar bijrol als robot Maeve in Westworld. Bill Hader kreeg de felbegeerde prijs voor beste hoofdrol in de comedyserie Barry. Haders co-acteur Henry Winkler kreeg, na vijf eerdere nominaties ook eindelijk een Emmy, voor zijn rol als acteercoach Gene. De HBO-documentaires The Number on Great-Grandpa’s Arm en The Zen Diaries of Garry Shandling: Part I & Part II vielen eveneens in de prijzen.

Deze winnaars zie je bij Ziggo:
Hoe kijk ik prijswinnende series bij Ziggo?

Op de Mediabox XL

Zin gekregen om de prijswinnaars van je beeldscherm af te laten spatten? Dat is zo geregeld! De series van HBO kijk je met een abonnement op Ziggo Movies & Series (X)L.

Ga naar het On Demand-menu op je Mediabox XL (Horizon), selecteer Movies & Series (XL) en kies dan HBO. Of kijk onderweg met de Ziggo GO app. Netflix vind je op kanaal 150, op je Mediabox XL. Een abonnement sluit je rechtstreeks bij Netflix af.

Hoe kijk ik de prijswinnende series bij Ziggo?

Meer HBO: