Kijk Emmy Award-winnaars bij Ziggo

Emmy Award-winnaars bij Ziggo

Welke kijk je met jouw pakket?

Ook dit jaar waren er weer heel veel topseries bij Ziggo met een nominatie voor een Emmy Award; de belangrijkste tv- en serieprijs van Amerika. Op 22 september zijn de winnaars van de belangrijkste prijzen bekend gemaakt. Bekijk hier welke winnaars jij met je pakket kijkt. And the winners are...

Door Vicki Blansjaar | geüpdatet 23 september 2019

De titels die op deze pagina worden genoemd zijn niet voor iedereen beschikbaar.

Kies het pakket waarop je bent geabonneerd:

Ziggo Movies & Series L en XL

HBO is met in totaal 137 nominaties en 34 Emmy's de grootste winnaar van het prestigieuze prijzenfestijn, dat vergelijkbaar is met de Oscars in de filmwereld. Het kabelnetwerk liet streamingdienst Netflix (dit jaar 117 nominaties en 27 Emmy's) achter zich.

Game of Thrones scoorde net als vorig jaar de meeste nominaties (32) en de meeste gouden beeldjes. Het achtste en laatste seizoen van de epische HBO-hitserie won 12 Emmy Awards. Het meeslepende einde van de strijd op de Iron Throne won de prestigieuze prijs voor beste dramaserie, de prijs voor beste mannelijke bijrol (Peter Dinklage) en prijzen voor de baanbrekende special effects.

De acteurs kregen veel nominaties voor hun rollen, waarvan alleen Peter Dinklage zijn nominatie voor beste mannelijke bijrol verzilverd zag worden. Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) en Kit Harington (Jon Snow) moesten genoegen nemen met slechts hun nominaties, voor beste vrouwelijke en mannelijke hoofdrol, de meest felbegeerde award voor acteurs.

Carice van Houten grijpt naast Emmy

Carice van Houten besloot zichzelf aan te melden voor de Emmy Awards, nadat HBO haar naam niet instuurde. Het komt vaker voor dat acteurs dit doen, maar dat de jury hen dan ook nomineert gebeurt zelden. Een groot compliment voor de Nederlandse actrice dus, dat de jury haar nomineerde voor haar gastrol als de rode priesteres Melisandre.

Van Houten wist de prijs niet te verzilveren tijdens de uitreiking van het eerste deel van de awards op 15 september. De award werd gewonnen door de Amerikaanse Cherry Jones voor haar rol als Holly Osborne in de serie The Handmaid's Tale.

Ook Gwendoline Christie (Brienne of Tarth) trok zelf te stoute schoenen aan en gaf zich op in de categorie beste vrouwelijke bijrol, samen met Lena Heady (Cersei Lannister), Sophie Turner (Sansa Stark) en Maisie Williams (Arya Stark). De prijs ging uiteindelijk naar Julia Garner, voor haar bijrol in de serie Ozark. Bij de heren waren dit Alfie Allen (Theon Greyjoy), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) en Peter Dinklage (Tyrion Lannister), die de prijs nu dus voor de vierde keer won.

Meer HBO-toppers bij Ziggo

De miniserie Chernobyl, over de kernreactorramp uit 1986, deed het met 19 nominaties ook goed bij de Television Academy, dat de Primetime Emmy Awards en Creative Arts Emmy Awards organiseert. Ze wonnen 10 Emmy's, waaronder die voor beste korte serie en regie.

Ook onder meer Ballers, Veep, Barry, Inscecure en Sharp Objects maakten kans op beeldjes. Barry won er afgelopen zondag drie. In de categorie talkshows viel HBO's Last Week Tonight With John Oliver in de prijzen. En ook de films van HBO doen het goed. Zo werd Deadwood: The Movie genomineerd in maar liefst acht categorieën, onder meer voor beste film, waarvoor ook My Dinner With Hervé is genomineerd. Het bleef bij nominaties.

Je ziet de topfilms en -series van HBO in Nederland exclusief bij Ziggo Movies & Series XL en het kleine broertje L, gratis voor klanten die Ziggo en Vodafone combineren.

Winnaars en genomineerden bij Ziggo Movies & Series L en XL:

Ballers

Barry

Veep

Game of Thrones

Succession

Chernobyl

Sharp Objects

Warrior

Insecure

Deadwood: The Movie

My Dinner With Hervé

Game of Thrones:
The Last Watch

Flight of the Conchords:
Live in London

Song of Parkland

Last Week Tonight
with John Oliver


Ziggo Movies & Series

Ook met Ziggo Movies & Series kijk je series die in de smaak vallen bij de juryleden van de Emmy Awards. De makers van de komische tienerserie PEN15 kregen een nominatie in de categorie ‘Outstanding Writing for a Comedy Series'. 

Actiehit S.W.A.T. viste net achter het net voor de prijs voor beste stunts. En cineast Robert McLachlan kreeg helaas geen Emmy voor zijn werk aan het zesde seizoen van Ray Donovan, de misdaadserie die eind 2019 terugkeert bij Ziggo met een nieuw seizoen.

Emmy-genomineerden bij Ziggo Movies & Series:

PEN15

S.W.A.T.


Welk abonnement heb ik?

Ben je even kwijt welk abonnement je ook alweer hebt? Log dan in op Mijn Ziggo. Ga naar Producten, bij het kopje ‘Mijn Televisie’ zie je welk Extra zenderpakket je hebt. 

Zo weet je welke films en series jij kunt kijken zonder extra kosten te maken. Bingen maar!

icon
Kijk Emmy Award-winnaars bij Ziggo
Hoe kijk ik prijswinnende series bij Ziggo?

Met Ziggo Movies & Series (XL)

Zin gekregen om de gelauwerde en genomineerde series van je beeldscherm af te laten spatten? Dat is zo geregeld! De series van HBO kijk je met een abonnement op Ziggo Movies & Series XL of het zusje L, dat je gratis krijgt als je Ziggo en Vodafone combineert.

Ga naar het On Demand-menu op je Mediabox XL, selecteer Movies & Series en kies HBO / Movies & Series XL. Of kijk onderweg met de Ziggo GO app.

Hoe kijk ik de prijswinnende series bij Ziggo?

Meer Movies & Series: