Dit zijn de winnaars van de Golden Globes 2019

Dit zijn de winnaars van de Golden Globes 2019

Bohemian Rhapsody: vanaf 25 februari te zien bij Ziggo

Op 7 januari zijn de Golden Globes uitgereikt voor de beste films en series van het afgelopen jaar. De Golden Globes zijn elk jaar een goede voorspelling voor de Oscars. Bohemian Rhapsody, de grote winnaar van het prijzenfestijn, is vanaf 25 februari te zien bij Ziggo On Demand.

Door Rozemarijn Vossen | 7 januari 2019 - 14.00 uur

Geen #MeToo en Time’s Up bij de Golden Globes dit jaar, maar diversiteit stond centraal. Nog niet eerder waren er zoveel gekleurde regisseurs onder de genomineerden. Films als Black Panther en Crazy Rich Asians kwamen vorig jaar in het nieuws door hun diverse cast en ontvingen voor de Golden Globes een nominatie.

Sandra Oh presenteerde de show samen met Andy Samberg. Oh sprak in haar openingsspeech over de ‘gezichten van verandering’ die nu voor iedereen zichtbaar zijn. Voor haar was de avond extra speciaal. Ze was genomineerd in de categorie Best Actrice in een Televisiedrama, en die prijs won ze ook.

Bohemian Rhapsody

De biopic over Queen frontman Freddie Mercury wierp al hoge ogen, maar maakte alles waar tijdens de uitreiking. De film ontving de prijs voor Best Motion Picture-Drama en Rami Malek die de rol van Freddie op zich nam won de prijs voor Beste Acteur. In zijn speech bedankte hij Queen-leden Brian May en Roger Taylor. In het bijzonder bedankte hij Freddie Mercury, omdat hij Malek de rol van zijn leven heeft gegeven.

Bohemian Rhapsody gaat over het leven van Freddie Mercury en het ontstaan van Queen. In de film volgen we de opmars van de band, het succes en de grote tegenslagen, maar vooral de eenzaamheid en complexiteit van de zanger zelf. Bohemian Rhapsody kun je binnenkort zien bij Ziggo On Demand.

Andere films die ook in de prijzen vielen

Er zijn natuurlijk nog veel meer winnaars in de filmcategorieën, hier zie je ze op een rijtje:

  • Green Book is naast Bohemian Rhapsody de grote winnaar. De film ontving de volgende prijzen: Best Comedy Film, Beste Mannelijke Bijrol (Mahershala Ali), Beste Scenario
  • Roma won in de categorieën Beste Buitenlandse Film en Beste Regisseur
  • De prijzen voor actrices gingen naar Glenn Close (Beste Actrice Drama, The Wife) en Olivia Colman (Beste Vrouwelijke Bijrol, The Favourite)
  • Christian Bale won Best Acteur in een Comedy Film voor Vice
  • De prijs voor Beste Animatiefilm ging naar Spider-Man: Into the Spider-verse

Sharp Objects

Dit jaar geen overduidelijke grote winnaar in de serie categorieën. Sharp Objects had meerdere nominaties te pakken, waaronder Beste Limited Serie voor Televisie, Beste Actrice (Amy Adams) en Beste Vrouwelijke Bijrol. Die laatste sleepte Patricia Clarkson in de wacht.

Sharp Objects volgt Camille Preaker (Amy Adams), een emotioneel labiele misdaadverslaggeefster die net uit een psychiatrische instelling komt. Ze krijgt de opdracht om de moord op twee kleine meisjes uit haar geboorteplaats te onderzoeken. 

Andere series die ook in de prijzen vielen

Geen grote winnaars, maar wel genoeg winnaars niet ongenoemd mogen blijven:

  • The Kominsky Method sleepte twee prijzen in de wacht: Beste Comedy Serie en Beste Acteur in een Comedy Serie, Michael Douglas.
  • The Americans won de prijs voor Beste Drama Serie
  • De prijzen voor de actrices gingen naar Sandra Oh (Beste Actrice, Killing Eve) en Rachel Brosnaham (Beste Actrice Comedy, The Marvelous Mrs Maisel)

The Dude ontvangt de Cecile B. DeMille Award

Vorig jaar werd Oprah geëerd, dit jaar volgt Jeff Bridges haar op. Hij ontving de Cecile B. DeMille Award voor zijn jarenlange werk in de industrie en in films zoals The Big Lebowski, The Fabulous Baker Boys, Crazy Heart en Hell or Highwater.

Hij nam zijn prijs overduidelijk enthousiast in ontvangst. Na een lange reeks van bedankjes aan zijn gezin, familie, vrienden en de Coen Brothers, gaf hij nog een mooie boodschap mee. Hij riep op om aan zijn collega’s uit de industrie om het verschil te maken en te zorgen voor liefde en een gezonde planeet. 

Meer Movies & Series: