10.000 kinderen leren programmeren

10.000 kinderen leren programmeren

Tijd voor een feestje @Club Ziggo & Ziggo Dome

In 2016 heeft Ziggo, samen met CoderDojo en vele lokale partners, maar liefst 10.000 kinderen kennis laten maken met programmeren. Deze bijzondere mijlpaal moest natuurlijk gevierd worden.

Daarom nodigden we samen met CoderDojo kinderen uit om via het programma Scratch hun ‘ideale feestje’ op de buitenkant van de Ziggo Dome te programmeren. Jongeren uit het hele land waagden een poging om de 840.000 ledlampen van de Amsterdamse muziektempel te versieren. Op 24 november werden de winnaars in de spotlights gezet. Check via onderstaande video hoe YouTube-vlogger Dylan Peys de allerbeste drie programmeertalenten meeneemt naar de gigantische led-wall van de Ziggo Dome:

Programmeerhelden

Het resultaat? Trotse kinderen natuurlijk, en nog trotsere ouders. “Is het moeilijk; programmeren?” vraagt Dylan aan de jongste winnaar. “Het is best moeilijk om het te leren. Maar… als je het kunt, dan is het niet zo moeilijk meer!”, grijnst de 8-jarige Mats. Renee (17) is al een stapje verder en wil van haar hobby haar beroep maken. “Ik weet nog niet precies wat ik later wil doen. Maar ik denk zeker in de richting van programmeren of monteren”, vertelt ze enthousiast. Luca, 10 jaar: “Ik heb wel eerder geprogrammeerd, maar nog nooit een wedstrijd gewonnen. Het is echt supergaaf dat mijn naam en programmeerfeestje zo groot op de Ziggo Dome staan!”

Jubileummagazine

Na het bezoek aan de LED-wall konden de winnaars met feestelijke hapjes en drankjes opwarmen in Club Ziggo. De prijsuitreiking vond plaats in een zaal vol trotse coaches, programmeerpartners en andere betrokkenen. Daarna deelden enkele sprekers hun visie op programmeren en werden de eerste exemplaren van jubileummagazine ‘Programmeren is cool!’ uitgereikt aan Christian Vermeulen, voorzitter CoderDojoNL en Marieke Dekker, hoofd Ziggo Corporate Affairs.

“We zijn ontzettend trots op de mooie resultaten die we in 2016 met elkaar hebben bereikt. Alle hoogtepunten van het jaar zijn gebundeld in dit prachtige magazine”, aldus Marieke. Met 2016 in de hand blikte het duo ook alvast vooruit: “Programmeren wordt steeds belangrijker. In een snel digitaliserende wereld is het goed om te weten hoe de technologie in je omgeving werkt en hoe je ermee aan de slag kunt. Daarom blijven we volop investeren in het talent van de toekomst!”

Magazine aanvragen? Dat kan! Stuur een mailtje naar mvo@office.ziggo.nl en we sturen een exemplaar naar je op.