Georgiev neemt afstand van Groenendijk

Georgiev neemt afstand van Groenendijk

De Russische grootmeester Alexander Georgiev heeft zondag tijdens de zestiende ronde van het WK dammen in Emmen afstand genomen van Jan Groenendijk. De titelhouder won zelf van NDiaga Samb uit Senegal. Groenendijk kwam in zijn partij tegen de Rus Alexei Tsjizjov niet verder dan remise. Daardoor kon Georgiev in het klassement een voorsprong van één punt op Groenendijk nemen.

Roel Boomstra volgt op de derde plaats met twee punten minder dan Georgiev. De 22-jarige grootmeester kwam zondag tegen de Ivoriaan Ncho Joel Atse remise overeen. Het was zijn derde remise in het drukke damweekeinde in Emmen. Ook Groenendijk kon in zijn drie partijen niet tot winst komen.

In Emmen zijn nog drie ronden te spelen. De nog ongeslagen Georgiev, die in de slotronde tegen Wouter Sipma speelt, heeft titelprolongatie geheel in eigen hand. De nummer twee van het eindklassement mag de wereldkampioen uitdagen voor een tweekamp om de mondiale titel. Bij een gelijke eindstand is het aantal winstpartijen doorslaggevend. In de strijd met Boomstra staat Groenendijk er wat dat betreft vooralsnog beter voor (vijf tegen drie).

Agenda

Lady Gaga

Zaterdag 20 januari - 20.00 uur

Lady Gaga komt op 20 januari naar de Ziggo Dome met haar Joanne World Tour.

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Rugby

Try’s en tackles van topniveau

We zenden weer live het meest prestigieuze rugbytoernooi van het noordelijk halfrond uit: de Six Nations. Je ziet het toptoernooi van 3 februari t/m 17 maart bij Ziggo Sport. Engeland, Schotland, Ierland, Wales, Frankrijk en Italië strijden om de titel.

Ziggo Sport

Toptennis in februari

De Oranjemannen zijn terug in de wereldtop met een plek in de Davis Cup. De vrouwen spelen tegen de VS in de Fed Cup. En op het hardcourt van de Ahoy wordt het ABN-AMRO World Tennis Tournament gespeeld.

Ziggo Sport

WK-kwalificatie handbalmannen

Het WK voor de Oranje-vrouwen werd met een bronzen plak beloond. De handbalmannen mogen een poging wagen zich te plaatsen voor het WK in 2019 in Denemarken en Duitsland.