Gemiste kansen komen Barça duur te staan

Gemiste kansen komen Barça duur te staan

Barcelona heeft Valencia op Sinterklaasavond een punt cadeau gedaan. Waar De Blaugranas de laatste weken totaal geen moeite hadden met scoren, ging het tegen de club uit de Sinaasappelstad een stuk moeizamer. Uit buitenspelpositie lukte het de bezoekers toch, maar de thuisploeg maakte vlak voor het einde 1-1.


Hoewel Valencia zonder de opgestapte trainer Nuno aardig voor de dag kwam, was het een wonder dat Barcelona in de eerste helft niet scoorde. De Catalanen kregen enorme kansen via Lionel Messi, Neymar, Luis Suárez en Ivan Rakitic, maar geen van hen wist het net te vinden. Aan de andere kant had de thuisploeg misschien recht op een penalty. 

Barcelona had een buitenspelgoal nodig om alsnog op voorsprong te komen. Suárez stond zowat een meter buitenspel, maar mocht door en ramde de 0-1 binnen. Valencia speelde door de trainerswissel en heel veel blessuregevallen met slechts drie spelers die regelmatig in de basis staan, maar bleef toch prima op de been. 

Doordat de marge minimaal was, hield de ploeg dan ook volop hoop op een punt. En dat punt kwam er. Santi Mina schoot de geplaagde thuisploeg vlak voor het einde naast Barça. Het 19-jarige toptalent deed dat op aangeven van Paco Alcácer.

De koploper van de Primera División ziet Atlético Madrid naderen tot op 2 punten en Real Madrid tot 4 punten. Beide ploegen uit Madrid wisten eerder vandaag wél te winnen. Valencia klimt naar plek 7. Gary Neville begint morgen als trainer van Los Ches

Agenda

Volg de Olympische Winterspelen live bij Eurosport

Vrijdag 9 februari

Zeventien dagen, vijftien sporten en 33 Nederlandse topsporters. Volg van 9 tot 25 februari elke sec

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari - 22.00 uur

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari - 20.00 uur

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Don't Let Daddy Know

Vrijdag 2 maart - 22.00 uur

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

Don't Let Daddy Know

Zaterdag 3 maart

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

BLØF

Zaterdag 10 maart

Bløf komt weer naar de Ziggo Dome! Op 10 maart zie je ze live.

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Fox Sports

De Klassieker Ajax - Feyenoord

De Eredivisie begint dit jaar goed: Ajax ontvangt op 21 januari Feyenoord voor de 184e editie van de Klassieker. Elke Klassieker is speciaal, maar dit duel heeft alle ingrediënten om een spektakel te worden.