e-Battle Ajax - PSV: vragen en antwoorden

e-Battle Ajax - PSV: vragen en antwoorden

Voor als je echt álles wil weten over de e-Battle tussen Ajax en PSV.

Alle vragen én antwoorden over de e-Battle tussen Ajax en PSV

Speel ik alleen voor de fame? Of kan ik ook nog wat anders winnen?

Eeuwige roem is leuk, maar daar doe je het niet alleen voor natuurlijk. Geen zorgen, er valt genoeg te winnen op 14 december. Ook als je de finale niet haalt. 

PlaatsPrijs
1ee-Battle in de ArenA, inclusief twee kaartjes voor Ajax - PSV, toegang tot de Ziggo Sports Bar en een fles champagne
2eTwee kaartjes voor Ajax - PSV op 18 december en toegang tot de Ziggo Sports Bar
3eTwee kaartjes voor Ajax - PSV op 18 december en toegang tot de Ziggo Sports Bar
4eTwee kaartjes voor Ajax - PSV op 18 december en toegang tot de Ziggo Sports Bar
5eVier kaartjes voor de eerste thuiswedstrijd na de winterstop (Ajax - ADO Den Haag op 29 januari of PSV - Excelsior op 14 januari)
6eVier kaartjes voor de eerste thuiswedstrijd na de winterstop (Ajax - ADO Den Haag op 29 januari of PSV - Excelsior op 14 januari)
7eVier kaartjes voor de eerste thuiswedstrijd na de winterstop (Ajax - ADO Den Haag op 29 januari of PSV - Excelsior op 14 januari)
8eTroostprijs: Ziggo retrovoetbaltas met Ajax-/PSV-items (sleutelhanger, keycord, zweetbandjes, bidon, et cetera)
Reserveteams AjaxKaartjes voor een wedstrijd van Ajax naar keuze en toegang tot de Ziggo Sports Bar
Reserveteams PSVKaartjes voor een wedstrijd van PSV naar keuze

De kaartjes voor de voetbalwedstrijden zijn op basis van beschikbaarheid. Als speler krijg je bij aankomst in de Amsterdam ArenA of het Philips Stadion sowieso een shirt van de club cadeau.

Wat moeten we aan als we meespelen?

Elk team speelt in de clubkleuren van zijn club, die van Ajax of PSV dus. Voordat de selectiewedstrijden beginnen krijg je een shirt. Die moet je dragen tijdens de selectiewedstrijden en de finale. Ajax-spelers spelen in een thuisshirt en de PSV-spelers in een uitshirt, net als bij de 'echte' topper.

Hoe houden jullie de score bij? En hoe bepalen jullie de winnaar?

De score houden we bij met een toernooioverzicht. Na elke gespeelde wedstrijd werken we de score bij. Het team dat na acht wedstrijden de meeste punten heeft behaald is winnaar. Dat duo mag namens zijn club uitkomen in de finale op 18 december. Als teams eindigen met hetzelfde puntenaantal is het doelsaldo bepalend.

Waar worden de selectiewedstrijden gespeeld?

De selectiewedstrijden worden in het Philips Stadion in Eindhoven én in de Amsterdam ArenA gespeeld. De spelers van Ajax spelen in de Amsterdam ArenA live tegen de spelers van PSV in het Philips Stadion. De selectiewedstrijden zijn live te volgen op het IGN kanaal op Twitch.

Hoeveel wedstrijden spelen de teams in de kwalificatieronde?

Elk team speelt acht wedstrijden. Altijd een team van Ajax tegen een van PSV. In totaal worden er 64 wedstrijden gespeeld in de kwalificatieronde. 

Waarom moet ik Ziggo klant zijn om deel te nemen?

Ziggo is blij met haar trouwe klanten. Ze wil ze daarom iets extra's geven. Door het organiseren van speciale acties voor Ziggo klanten doet Ziggo iets terug voor haar klanten.

Moeten allebei de spelers in mijn team Ziggo klant zijn?

Nee, alleen de teamcaptain moet een Ziggo abonnement hebben. De andere speler in het team hoeft dus geen Ziggo klantnummer te hebben.

Hoe controleren jullie dat ik Ziggo klant ben?

Op basis van de opgave van je naam en adresgegevens controleren we of je Ziggo klant bent. Je moet zelf woonachtig zijn op het opgegeven adres. We kunnen vragen om daarvan een bevestiging aan te leveren.

Waar wordt de finale gespeeld? 

De finale wordt op zondag 18 december gespeeld op het veld van de Amsterdam ArenA voorafgaand aan de topper Ajax - PSV. De winnaars spelen dus een prominente rol in een uitverkocht stadion.

Hoe worden de verschillende spelniveaus vertegenwoordigd in de selectiewedstrijden? 

Omdat we spelers op verschillende niveaus selecteren zijn er verschillende niveaus tijdens de selectiewedstrijden. Uiteindelijk vertegenwoordigt het sterkste duo zijn club in de finale op 18 december.

Heeft het wel zin om me in te schrijven met zo veel goede spelers? 

Ja, natuurlijk. Het heeft voor iedereen zin om zich in te schrijven. Ajax en PSV selecteren op verschillende niveaus dus iedereen maakt kans op deelname.

Waar gebruiken Ajax en PSV de gamertags en FIFA-ranking voor? 

Ajax en PSV gebruiken deze info om een inschatting te maken van het niveau waarvoor je wordt geselecteerd. Ook zonder FIFA ranking kun je je inschrijven. Je selectie en beoordeling vindt dan op een ander niveau plaats.

Ik heb geen gamertag en FIFA-ranking. Maak ik nu minder kans om mee te doen? 

Nee. Niet iedereen heeft een FIFA-ranking. Ook zonder ranking maak je kans op deelname. Ajax en PSV selecteren teams op verschillende niveaus. Het heeft dus voor iedereen zin om in te schrijven. Een gamertag is de naam waarmee je in het spel zichtbaar bent.

Maak ik met een lage FIFA-ranking minder kans om deel te nemen? 

Nee. Niet iedereen heeft een FIFA-ranking. Ook zonder ranking maak je kans op deelname. Ajax en PSV selecteren teams op verschillende niveaus. Het heeft dus voor iedereen zin om zich in te schrijven.

Moet ik alle wedstrijden spelen met dezelfde teamspeler? 

Ja, je schrijft je in als team. Het is dus belangrijk dat jullie beiden beschikbaar zijn op zowel 14 december als 18 december. Op het moment dat je team niet compleet is op de wedstrijddag verlies je het recht op deelname en schuiven we de plek door naar het eerstvolgende duo.

Kan ik wedstrijden live volgen? 

Ja. Zowel de selectiewedstrijden op 14 december als de finale op 18 december zenden we live uit op Twitch. We plaatsen ze ook door naar een aantal andere kanalen. De verschillende kanalen maken we binnenkort bekend.

Mag ik fans meenemen naar de kwalificatietoernooi op 14 december?

Elk team mag tijdens de kwalificatiedag vier fans meebrengen. Twee per speler dus.

Wat houdt de actie precies in? 

Ajax en PSV hebben hun eerste stappen gezet met het contracteren van een e-player. Om hier bekendheid aan te geven hebben beide clubs gezamenlijk een activatie opgezet waarin fans van beide clubs meespelen in de topper. Naast de 'echte' topper in de Eredivisie wordt er dus nog een topper gespeeld op een Xbox One. 

Wat is een e-player? 

Een e-player is een professionele videogamespeler. Denk hierbij aan games als League of Legends, Counter Strike en FIFA17. In plaats van een fysiek voetbalspel strijden de e-players nu op de Xbox One, op een virtueel voetbalveld dus.

Waarom hebben Ajax en PSV e-players gecontracteerd? 

De wereld van eSports is een snelgroeiende wereld waarin ook grote toeschouwersaantallen naar wedstrijden kijken. Clubs willen ook op dit vlak de beste zijn. Ze contracteren daarom spelers die de club officieel vertegenwoordigen tijdens eSports-wedstrijden die over hele wereld plaatsvinden.

Is dit hoe e-players verder worden ingezet in de toekomst?

Nee, dit is echt een fanactivatie waarin we zo veel mogelijk mensen de kans willen geven hun skills te tonen en hun club te promoten. Normaal gesproken vinden er grote toernooien plaats waarin de e-players hun club vertegenwoordigen.

Hoe bepalen Ajax en PSV de selectie van de teams? 

Ajax en PSV selecteren teams op verschillende niveaus. Iedereen maakt daarbij kans om te worden uitgenodigd. De selectiewedstrijden zijn zo opgezet dat de clubs uiteindelijk de sterkste vertegenwoordiging afvaardigen naar de finale op 18 december in de Amsterdam ArenA.

Kan iedereen meedoen? 

Ja, iedereen kan zich inschrijven. De teamcaptain moet wel Ziggo klant zijn. Ajax en PSV zorgen voor een evenwichtige selectie op verschillende niveaus. De kans om in de selectie van Ajax en PSV te komen is aanwezig op alle niveaus.

Waarom hebben jullie zo veel informatie van mij nodig, en wat gebeurt ermee? 

We hebben deze informatie nodig om het toernooi goed te laten verlopen. We doen onder andere een postcodecheck. Na afloop van het toernooi geven we je gegevens aan Ajax en PSV, als je daarvoor toestemming geeft.