De zomer in je bol

Warmbloedige films bij Movies & Series en Ziggo On Demand

P
Lees meer

Een zwoele avond, goed gezelschap, een exotisch drankje en een mooie film. Klinkt dat als een zomers scenario? Voor ons wel. We hebben films voor je die geknipt zijn voor het jaargetijde.

Ziggo On Demand tips

Zomerfilmpje huren bij Ziggo On Demand? Dan kunnen we je deze films van harte aanbevelen. En kijk daarna nog even verder in de catalogus. Er is nog zoveel meer moois te zien.

Tuintje in mijn Hart

Axel (Leo Alkemade) is een boeroe Surinamer die al 20 jaar in Nederland woont en volledig vernederlandst is, inclusief stamppot en bonuskaart. Hij is getrouwd met de Hollandse Victoria (Fockeline Ouwerkerk) en is al die tijd niet meer terug geweest naar zijn geboorteland.

Als zijn moeder (Beppie Melissen) de familie bij elkaar roept voor Kerst omdat ze iets belangrijks moet vertellen, gaat hij samen met zijn vrouw, haar zus (Sanne Vogel) en vooral met heel veel tegenzin terug naar Suriname. Al gelijk onder het Kerstdiner explodeert de situatie als zijn broer Virgil (Edwin Jonker) hem iets vertelt waardoor alle stoppen doorslaan.

Je kijkt Tuintje in mijn Hart bij Ziggo On Demand.

Demain Tout Commence

Waarin een onenightstand een staartje krijgt. Franse playboy Samuel (Omar Sy) krijgt de schrik van zijn leven wanneer de Engelse Kristin opeens bij hem op de stoep staat en hem tussen neus en lippen meedeelt dat hij vader is geworden. Net zo snel als dat ze gearriveerd is, is de blonde vrouw ook weer met de taxi richting het vliegveld vertrokken. In alle opwinding heeft ze de drie maanden oude baby bij Samuel achtergelaten.

Maar Samuel laat zich niet zomaar opzadelen met baby Gloria en besluit Kristin achterna te reizen naar Londen. De zoektocht naar de moeder van zijn dochtertje heeft heel wat voeten in de aarde. Leert de soms nog onvolwassen Samuel in Londen omgaan met de verantwoordelijkheden van het vaderschap?

Je kijkt Demain Tout Commence bij Ziggo On Demand.

Lion

Lion vertelt het waargebeurde verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley. Als 5-jarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar.

Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.

Je kijkt Lion bij Ziggo On Demand.

Lekkere zomerdrankjes en -hapjes

Lekkere zomerdrankjes en -hapjes

Iets lekkers tijdens de film? Probeer eens een zomerse cocktail. Daar hoef je echt niet meteen voor naar een cocktailbar. Google maar wat lekkere recepten. Liever alcoholvrij? Er is weinig verfrissender dan zelfgemaakte ijsthee. Kun je nog zelf naar smaak zoeten ook. Lekker in een groot glas vol ijsklontjes. Laatste tip: maak een lekkere fruitsmoothie. Bijvoorbeeld met kiwi en druiven.

Je wilt natuurlijk ook wat te eten hebben tijdens het filmbingen. Dat begrijpen we. Maar een hele avond in de keuken staan als de mussen buiten zich vol overgave van het dak storten? Geen goed plan. Hou het makkelijk. De kans op een goed fruitseizoen is enorm. Dus haal verse aardbeien of kersen in huis. Gewoon met niks erbij. Of iets hartiger: maak ’s middags vast lekkere bladerdeeghapjes. Of gevulde eieren met stukjes augurk of zoiets. Of een lekker koud soepje. Voor de échte luie mensen onder ons: je kunt tegenwoordig gazpacho uit een pak kopen. Of het te vreten is: wij hebben het nog niet durven proberen.

Tips Movies & Series

Heb je het Movies & Series pakket? Dan is het filmaanbod nóg breder. We visten drie hele leuke titels voor je uit de vijver. Maar kijk verder, want er zwemmen nog veel meer mooie titels rond.

Verliefd op Ibiza

Ibiza is het ultieme partyeiland. De witste stranden, grootste clubs, beroemdste dj's en mooiste mensen. Wat is nou een betere plek om een glamourverjaardag te organiseren dan daar? Ontmoet dertien mensen en volg vier verhalen tijdens het bezoek aan één eiland. Lex, Zara, Lizzy, Bibi, Jacky, Irma of Lars: ze komen allemaal met een eigen plan naar Ibiza. Maar wat blijkt: in essentie staat iedereen voor dezelfde uitdaging.

Op lichtvoetige en komische wijze ondervinden vier koppels het universele verlangen iets te zijn wat niet – of niet langer – haalbaar is, en zullen ze moeten uitzoeken wat daarvoor in de plaats komt. OP de avond dat Armin van Buuren draait, komen alle verhalen bij elkaar.

Je ziet Verliefd op Ibiza bij Movies & Series.

The Perks of Being a Wallflower

Charlie Kelmeckis is een eerstejaars op zijn high school. Verlegen en net hersteld van een depressie lukt het hem niet om aansluiting te vinden bij zijn medeleerlingen. Wanneer hij een keer na de les naar het football-team van de school gaat kijken, nodigt laatstejaars Patrick hem uit om bij hem te komen zitten op de tribune, waarna ook Patricks stiefzus Sam zich bij het gezelschap voegt. De twee nemen Charlie na de wedstrijd vervolgens mee naar een feestje bij vrienden van ze. Daar realiseren ze zich gaandeweg de avond dat de ontwapenende Charlie verder niemand heeft. Daarom zorgen ze ervoor dat hij een plek krijgt in hun vriendengroep.

Onder de vleugels van Patrick en Sam gaat er een hele nieuwe wereld aan ervaringen en sociale contacten open voor Charlie. Sams assertieve vriendin Mary Elizabeth laat daarbij haar oog op hem vallen. Mooi, maar niet handig, want Charlie koestert heimelijke gevoelens voor Sam.

Je kijkt The Perks of Being a Wallflower bij Movies & Series.

Toscaanse bruiloft

Sanne runt samen met haar vader en moeder het B&B Casa Matrimonio in het zonovergoten Italië. Een luxe, vrijstaande landhuis waar ze zelf ook wonen. Het landgoed ligt in Toscane, een schitterende streek en de ideale plek om je droombruiloft te vieren. In Casa Matrimonio komen daarom gasten bij elkaar om het leven en de liefde te vieren. Sanne ontmoet er echtscheidingsadvocaat Jeroen, die in het landhuis het huwelijk van zijn beste vriend en plastisch chirurg Bob en hockeyster Lisa organiseert.

Sanne en Jeroen zitten beide niet op de liefde te wachten. Sanne is net gescheiden en Jeroen gelooft niet in het huwelijk. Het geld is juist te verdienen in echtscheidingen. Toscaanse bruiloften vormen voor alle gasten het hoogtepunt van hun verblijf. Maar brengen zij een toekomst voor Sanne en Jeroen?

Je ziet Toscaanse Bruiloft bij Movies & Series.

Stay cool

Stay cool

En na de film natuurlijk lekker slapen. In een warme zomernacht is dat nog best een uitdaging. De meeste tips ken je wel (en je kent het Nationaal Hitteplan natuurlijk uit je hoofd), maar misschien helpen de volgende tips nog extra. Staat je bed op zolder? Slaap op warme nachten een verdieping lager. Daar is het vrijwel zeker koeler.

Duik voor het slapen nog even onder de douche. Niet te koud zetten, anders wil je lichaam weer opwarmen. Trek een pyjama aan. Klinkt bizar, maar neem van ons aan: het is handiger dat je pyjama je zweet opvangt dan je beddengoed. Je dekbed hoeft er natuurlijk niet overheen dan. En je houdt je hoofd koeler met een kussen met boekweit of kapok dan met een synthetisch kussen.