Tweeduizendkerstien

Tweeduizendkerstien

Kerstfilms bij Ziggo On Demand

Kerstlampjes ontrafelen, Last Christmas luisteren én een mooie kerstfilm opzetten: word je daar heel gelukkig van? Je bent niet alleen, ondanks alle luidruchtige kerstklagers in de wereld.

Zet de kerstmuziek wel even wat zachter, want anders hoor je niets van deze films:

Disney’s A Christmas Carol

Jim Carrey speelt Scrooge op elke leeftijd en is daarnaast ook nog eens alle drie de geesten. Genoeg ingrediënten voor een bijzondere animatiefilm van Disney. Zelfs als het verhaal van Charles Dickens inmiddels wel bekend is.

Bestel deze film

Mickey's Magical Christmas: Snowed in at the House of Mouse

Laat dat maar aan Disney over: een kerstfilm met Mickey Mouse waar de kinderen met open mond naar zitten te kijken. In deze film vieren Mickey en zijn vrienden een feestje in Mickey's huis nadat ze zijn ingesneeuwd.

Bestel deze film

The Muppet Christmas Carol

Nóg een versie van A Christmas Carol? Ja, maar niet zomaar een. Als de Muppets de klassieker aanpakken doen ze dat op hun eigen manier, zonder uit hun rol te vallen. Met Michael Caine als Scrooge is de komedie compleet.

Bestel deze film

The Santa Clause (deel 1 t/m 3)

De kerstman hoeft maar één keer van het dak te vallen en dat levert meteen drie films op waarin Scott (Tim Allen (ja, die van Home Improvement)) de klus overneemt. Eerst vooral uit plichtsbesef, maar in de volgende films toch echt omdat hij het een geweldig baantje vindt. Drie films voor iedereen die van kerst een warm gevoel krijgt, of juist wil krijgen.

Bestel deel 1deel 2 of deel 3

One Magic Christmas

In dit moderne sprookje overkomt een doorsnee-familie het ene na het andere ongeluk. Brengt kerstmis ze dan eindelijk geluk? Harry Dean Stanton als aartsengel zorgt voor de (tragi-)komische noot.

Bestel deze film

Saving Santa

De vrolijke maar excentrieke elf Bernard D. Elf is vooral goed in mislukte uitvindingen. Dan krijgt hij de kans om zijn waarde te bewijzen als de kwaadaardige Neville Baddington de kerstman ontvoert. Baddington probeert erachter te komen hoe de kerstman al zijn pakjes op één avond weet rond te brengen. Lukt het Bernard kerst te redden?

Bestel deze film

Santa Paws 2: the Santa pups

In de opvolger van Santa Paws is een glansrol weggelegd voor de jongere generatie. De ondeugende pups laten de vreugdevolle wensen van de kinderen uit Pineville in vervulling gaan. Maar dan gaat er iets heel erg mis: het kerstgevoel begint te verdwijnen! De Santa Pups en mevrouw Claus zetten alles op alles om het kerstfeest te redden.

Bestel deze film

Santa Buddies

Spinoff van Santa Paws, want we kunnen natuurlijk nooit genoeg kersthondenfilms hebben. Puppy Paws, het zoontje van Santa Paws, is de Noordpool nogal zat en gaat op zoek naar andere hondjes, zodat hij kan leren om normaal te zijn. Dan begint de magische kerstijspegel te smelten en daarmee ook de echte kerstgedachten. Puppy Paws en zijn vriendjes gaan tot actie over.

Bestel deze film

Home Alone 1 t/m 3

Last, but not in de verste verte least: geen kerst zonder Home Alone. Niet op het open net, want RTL heeft besloten dat Nederland het maar eens een keer zonder deze ultieme filmreeks moet doen. Goed nieuws: we hebben Home Alone 1, 2 en 3 gewoon On Demand beschikbaar. Boobytraps! Je kerst is gered!

Bestel deel 1deel 2 of deel 3

Toch geen zin in een kerstfilm? Dan kijk je toch gewoon een documentaire. Of een cabaretvoorstelling waar je gegarandeerd krom zult liggen van het lachen. Keuze zat!

Leuk dat Ziggo On Demand, maar hoe werkt het nou eigenlijk?