De Ziggo On Demand top 8 van november

De Ziggo On Demand top 8 van november

Deze films en series mag je niet missen deze maand

November is aangebroken en dat betekent nog meer nieuwe films en topseries! Check hier de top 8 On Demand films en series van deze maand.

1. War for the Planet of the Apes

De laatste in The Planet of the Apes-trilogie. Veel fans verwachtten dat het een groots spektakel zou worden met immense legers van apen die de aarde voor zich zouden winnen. Maar regisseur Matt Reeves koos er juist voor om een wat meer ingetogen en intieme oorlogsfilm te maken.

Twee jaar na de gebeurtenissen in Dawn of the Planet of the Apes maakt het leger onder leiding van kolonel McCullough (Woody Harrelson) jacht op apenleider Caesar (Andy Serkis) en de andere apen die leven in de bossen rond San Francisco. Een poging om Caesar in de nacht te vermoorden mislukt, maar ze doden wel zijn vrouw en zoon. De apen verlaten het bos en Caesar gaat alleen op pad om wraak te nemen op de kolonel.

2. Transformers: The Last Knight

Deel vijf in de Transformers-franchise en wederom geregisseerd door Michael Bay. Volgens fans is de openingsscene van de film één van de beste uit de hele franchise, en dat terwijl er geen Autobots in de scène voorkomen. Ook overtreft Transformers: The Last Knight volgens velen de vorige Transformers-film.

Optimus Prime wordt vermist en lijkt van de aardbodem verdwenen. Dat klopt ook, hij is in het universum op zoek naar zijn schepper Unicorn, die heel toevallig de aarde wil vernietigen. Cade Yeager (Mark Wahlberg) wordt op aarde ondertussen beschermd door Bumblebee, Hound, Drift en Crosshairs. Als Optimus Prime ontdekt wat het plan van Unicorn is, voert hij de andere Autobots aan om het vernietigende plan van Unicorn te stoppen. 

3. Baby Driver

Als chauffeur van bankovervallers ben je zelf toch ook een beetje crimineel. En dat wordt elke nieuwe klus steeds iets duidelijker voor Baby, een jongen met een bijzondere passie voor muziek en een talent voor racen. Hij maakt eigen mixes van geluiden die hij gedurende de dag opneemt. Nu zien zijn dagen er iets anders uit dan bij de gemiddelde jongvolwassene en dat maakt zijn mixes extra interessant.

Baby heeft een schuld bij Doc (Kevin Spacey) die hij moet aflossen door er als chauffeur voor te zorgen dat de overvallers én de buit veilig in Doc’s kantoor worden afgeleverd. Leuk om te weten is dat voor de racescènes met de vluchtauto's amper special effects zijn gebruikt. Er is dus echt iemand zo gek geweest om zo te rijden. Ondertussen wordt Baby ook nog verliefd en dat brengt natuurlijk meer gevaar met zich mee. Een film voor echte scheurneuzen, actieliefhebbers en muziekkenners dus!

Baby Driver zie je vanaf 8 november bij Ziggo On Demand

4. Spider-Man: Homecoming

Een nieuwe Spider-Man (Tom Holland) én de eerste Spider-Man-film waarin een Avenger voorbijkomt (Tony Stark). Dat belooft veel actie, grappen en ongemakkelijke situaties zoals we die van Marvel kennen. In deze Spider-Man-film zien we niet het verhaal van het ontstaan van de superheld, maar hoe hij leert professioneel met zijn skills om te gaan. Van een zelf gefabriceerd pak (lees: een hoodie en een niet-passend masker van stof) gaat hij naar het welbekende Spider-Man-pak, gemaakt door Tony Stark.

Zijn puberteit weerhoudt hem van echt slimme reddingsacties en zorgt dat hij aanvankelijk impulsief te werk gaat. Hij krijgt te maken met The Vulture, en zijn poging om hem uit te schakelen brengt zijn familie en vrienden in gevaar. Het blijft dus een echte Spider-Man-film.

Spider-Man: Homecoming zie je vanaf 15 november bij Ziggo On Demand

5. Chaussée d'Amour

Aan de Chaussée d’Amour gaat betaalde liefde hand in hand met criminaliteit en uitbuiting. De beruchte kilometerslange straat is bezaaid met bars en bordelen en vormde de inspiratiebron voor bedenkster Nathalie Basteyns, die opgroeide in deze regio.

Het hoofdpersonage Sylvia is een nette burgervrouw die ogenschijnlijk alles heeft wat haar hart begeert: een succesvolle man, een dure villa en twee tienerkinderen. Maar als haar huwelijk instort en er ook nog een schuldenberg tevoorschijn komt, moet ze vluchten. Ze neemt met haar kinderen haar intrek boven het bordeel dat ze van haar vader heeft geërfd. Uit financiële noodzaak besluit ze de zaak te gaan runnen en er het beste bordeel van de straat van te maken. Als er op een dag een lijk wordt gevonden onder het asfalt van de Luikersteenweg, gaat er een schok door de gemeenschap.

6. Insecure: seizoen 1-2

Insecure is bedacht door Issa Rae, die bekend werd met haar lowbudget YouTube-serie Awkward Black Girl. Pharell Williams gaf haar een plek op zijn YouTube-kanaal iamOther en dankzij crowdfunding was haar eerste serie een feit.

Insecure draait om dezelfde thema’s als haar eerdere serie: de ongemakkelijke situaties waar Afro-Amerikaanse vrouwen mee te dealen hebben. Vriendinnen Issa (Rae) en Molly (Yvonne Orji) proberen er het beste van te maken in LA en niet te vervallen in stereotiep gedrag. Maar zowel privé als professioneel gaat het niet altijd van een leien dakje. Rae legt op speelse wijze geregeld de vinger op de zere plek, met alle pijnlijk grappige gevolgen van dien.

7. Cars 3

Na een klein uitstapje van Mater in de spionnenwereld, keert Cars 3 terug naar de kern. Lightning McQueen is niet meer het jonkie dat alles kan en wordt duidelijk een dagje ouder. Alle benzineslurpers op het circuit worden langzaam vervangen door gloednieuwe hybride-achtige racemonsters, zoals Jackson Storm.

Ouwe rot McQueen wil zelf bepalen wanneer hij een eind maakt aan zijn carrière en probeert Storm te verslaan. Hij schakelt de hulp in van de jonge technicus Cruz Ramirez. Samen met haar, en hulp uit onverwachte hoeken gaat McQueen laten zien dat hij echt nog niet klaar is met racen.

Cars 3 zie je vanaf 29 november bij Ziggo On Demand

8. The Fury of a Patient Man

Deze Spaanse film is het regiedebuut van Raúl Arévalo, die eerder één van de hoofdrollen vertolkte in La Isla Minima. En zijn regiedebuut is gelijk een succes: hij won er onder andere vier Goya’s voor, de Spaanse Oscars.

In de film wordt Curro gearresteerd na een overval op een juwelier in Madrid. Na zijn vrijlating acht jaar later hoopt hij het leven met zijn vriendin Ana en hun zoontje weer op te pakken. Maar er blijkt veel veranderd te zijn bij thuiskomst. Ana is samen met een andere man. De nieuwe man, José, is mysterieus en stil en dat lijkt een reden te hebben. Curro moet zijn verleden onder ogen zien. De spanning tussen de mannen stijgt en het wordt duidelijk wie José is.

Wat vind je van deze pagina?

Liever nietw