De 8 beste Ziggo On Demand films van februari

De 8 beste Ziggo On Demand films van februari

Deze films en series mag je niet missen deze maand

De maand van de liefde én van de krokusvakantie is aangebroken. Genoeg gelegenheid dus om een filmavondje te organiseren. Wij hebben de acht beste on demand films van deze maand voor je geselecteerd. 

1. Blade Runner 2049

Het lang verwachtte vervolg op de eerste Blade Runner uit 1982 wordt gezien als één van de beste films van 2017. De film is genomineerd voor vijf Oscars én heeft natuurlijk een Nederlands tintje: Sylvia Hoeks speelt naast Ryan Gosling en Harrison Ford een grote rol.

Ruim dertig jaar na de eerste film ontdekt een nieuwe Blade Runner, LAPD-agent K (Ryan Gosling) een geheim dat de huidige maatschappij mogelijk in chaos kan doen verzinken. De ontdekking leidt tot een zoektocht naar Rick Deckard (Harrison Ford), een voormalig Blade Runner die al dertig jaar vermist is. Er was een rol weggelegd voor David Bowie, maar hij overleed voor de opnames waren gestart. Ryan Gosling hoefde geen casting te doen voor zijn rol. Regisseur Denis Villeneuve schreef de rol speciaal voor hem.

Vanaf 14 februari bij Ziggo On Demand

2. Good Time

Een zware, intense film waarin we Robert Pattinson van een heel andere kant zien. Good Time gaat over de broers Connie (Pattinson) en Nick (Ben Safdie) die proberen te ontsnappen aan de politie na een overval. Nick wordt gearresteerd en naar een zware gevangenis gebracht. Connie probeert om de borg bijeen te krijgen, maar krijgt nog een optie aangeboden om zijn broer de bevrijden: hem helpen ontsnappen. Dat is het begin van een lange nacht vol adrenaline in de buitenwijken van New York.

Pattinson en Safdie doken vol in hun rollen en werkten ter voorbereiding bij een Car Wash in Queens. De film is niet direct wat je verwacht bij Pattinson, die we vooral kennen als romanticus (Remember Me) en vampier (Twilight). Good Time werd zo goed ontvangen in Cannes dat de een staande ovatie van zes hele minuten kreeg.

3. Kingsman: The Golden Circle

In het vervolg op Kingsman: The Secret Service vertrekken de Britse geheimagenten Eggsy (Taron Egerton) en Merlin (Mark Strong) naar de Verenigde Staten, nadat het hoofdkwartier van de Kingsman wordt verwoest bij een aanslag. Ze ontdekken een Amerikaanse variant van hun organisatie: Statesman. Een vreemde organisatie die wordt geleid door een brute cowboy genaamd Cham(pagne) (Jeff Bridges).

De originele edit van de film duurde 3 uur en 40 minuten. De producent vroeg nog aan regisseur Matthew Vaughn of hij de film niet liever in twee wilde splitsen. Vaughn koos ervoor flink in te korten, maar met 2 uur en 21 minuten is er nog steeds genoeg actie overeind gebleven.

4. The Mountain Between Us

Nog een film met een Nederlands tintje. The Mountain Between Us is de nieuwste film van de Palestijns-Nederlandse regisseur Hany Abu-Assad. De film volgt een chirurg wiens vlucht is geannuleerd en een bruidsfotografe die op weg is naar een bruiloft. Omdat ze allebei hun bestemming op tijd moeten bereiken besluiten de twee vreemden in een klein vliegtuig te vertrekken, ondanks de waarschuwingen voor slecht weer. Het vliegtuig stort neer in de bergen en de twee moeten samen zien te overleven in de wildernis.

Het duurde even voor de film ook echt in productie ging. Meerdere acteurs zagen uiteindelijk af van de rollen die uiteindelijk naar Idris Elba en Kate Winslet gingen. Toen het winnende duo gekozen was werd de productie uitgesteld zodat Winslet naar de begrafenis van Alan Rickman kon.

Vanaf 19 februari bij Ziggo On Demand

5. Mother!

Een van de meest gevreesde films van 2017 is toch wel Mother! De film volgt een stel dat een rustig bestaan leidt. Als er op een dag onuitgenodigde gasten hun huis binnenkomen, wordt dat bestaan verstoord. Door de vreemde gebeurtenissen wordt de relatie van het koppel op de proef gesteld. Ondanks de diepgang in de karakters worden opvallend genoeg nooit de namen van de personages genoemd. Zelfs op IMDB staan ze beschreven als Mother, Him, Man en Woman.

Mother! Is niet alleen een intense film om te kijken. Jennifer Lawrence zat zo in haar karakter op het hoogtepunt van de film dat ze begon te hyperventileren en zelfs een rib brak. Alles voor een goed shot zullen we maar zeggen.

6. Loving Vincent

Nog een film in de lijst met een Oscarnominatie, namelijk die voor Best Animated Film. Loving Vincent duikt in het leven van Van Gogh en zijn controversiële dood. Wat de film zo bijzonder maakt is de stijl. Geschilderd alsof het werk van Van Gogh is, met herkenbare composities uit zijn eigen schilderijen. Het verhaal wordt verteld aan de hand van geschilderde olieschilderijen, twaalf stuks per seconde.

Loving Vincent is de allereerste handgeschilderde film ooit gemaakt. Alle schilderingen zijn gemaakt door in totaal honderd schilders die 853 frames maakten om het verhaal te vertellen. En als je héél goed oplet zie je dat er in één frame een vlieg vastzit onder de verf.

Vanaf 23 februari bij Ziggo On Demand

7. Wind River

Cory Lambert (Jeremy Renner) ontdekt tijdens een zoektocht het bevroren lijk van een tiener. Het lijkt in eerste instantie een ongeluk, tot hij later ook het lichaam van haar vriend vindt. Hij besluit samen te werken met de onervaren FBI-agent Jane Banner en de Tribal politieofficier Ben Shayo (Graham Greene) om te ontdekken wat er gebeurd is en om de dader op te sporen. Hoe dieper ze in de zaak duiken, hoe meer hun eigen leven op het spel staat. 

De film is gebaseerd op waargebeurde verhalen en de locatie waar de film zich afspeelt is daadwerkelijk een Indianenreservaat. Wind River deed het goed in Cannes. Na de première kwam een acht minuten durende staande ovatie.  

8. Geostorm

Na de flinke januari storm is dit een goede film voor de échte ramptoeristen en Gerard Butler fans. Wanneer de klimaatverandering de aarde bedreigt, verenigen regeringen wereldwijd zich voor de creatie van de Dutch Boy Program. Dit programma bestaat uit een wereldwijd netwerk van satellieten, gewapend met technologieën om natuurrampen af te wenden. Na twee jaar gaat er iets mis waardoor twee broers worden opgezadeld met de taak het probleem te fiksen, voor een Geostorm de planeet overspoelt.

Een aantal van de NASA-scènes in de film, zijn ook daadwerkelijk gefilmd in een NASA-gebouw in New Orleans. Ook zit er een kleine verwijzing naar eerdere films van Gerard Butler. Zo heet één satelliet RocknRolla.

Vanaf 28 februari bij Ziggo On Demand

Wat vind je van deze pagina?

Liever nietw